zondag 15 mei 2011

Koning van Spanje

De afgelopen dagen is er wat kilometers betreft niet veel gelopen, maar zijn de hardloopschoenen wel 5 dagen achtereen uitgelaten voor relatief korte trainingsrondjes. Mag wel even in deze periode.

Vorig jaar hebben Marco en ik deelgenomen aan een trailclinic georganiseerd en gegeven door Marc Weening en Patrick Franken van Mudsweattrails die in een mooie omgeving en je met veel enthousiasme kennis liet maken met traillopen. De mannen vertelden toen van plan te zien een wedstrijd te organiseren. In eerste instantie in de omgeving van Utrecht. De wedstrijd ging door, maar er werd voor een andere locatie gekozen, namelijk Gulpen.

Marco en ik schreven ons al kort nadat de inschrijving geopend was in voor de lange trail, er was namelijk keuze tussen 10,8 en 28,8 kilometer. Een paar dagen geleden bleek dat Jeffrey toch nog in de gelegenheid was mee te gaan. Helaas…..het maximale aantal deelnemers had zich reeds ingeschreven, maar een mailtje naar MST bood uitkomst. Marc bracht ons in contact met een loper die niet van start kon gaan. Een paar mailtjes heen en weer en alles was geregeld.

Met z’n drieën vertrokken we al vroeg richting het Limburgse land en PIC_0311draaiden om 9:15 uur het parkeerterrein van Rocca op. Esther en Kitty liepen we in de rij staand om de startnummers op te halen tegen het lijf. De dames maken vandaag hun traildebuut (we hebben anders genoemd, maar dat doen we hier niet) en kozen derhalve voor de 10,8. Lang genoeg voor een eerste keer en leuk dat het hier mogelijk is. Goeie zet van de organisatie.

Om 10:00 uur vertrekken de lopers voor de korte trail en een kwartier later mogen de lange traillopers op pad. Het begint al gelijk met een lange klim en het feit dat er niet ingelopen is betekent dat de kuiten al behoorlijk vollopen. Rustig aan dus……
Binnen een paar kilometer verdwijnt Jeffrey langzaam aan de horizon, terwijl Marco en ik proberen zo zuinig mogelijk te lopen. Dat betekent omhoog wandelen waar het te zwaar/steil is. Ik krijg last van de maag en heb nogal wat last van flatulentie (dank je Fred). Dit is niet mijn dag. Ondanks mijn aanmoedigingen weigert Marco zijn eigen race te lopen, maar kiest ervoor om samen te blijven lopen en van de prachtige omgeving te genieten.

Bij aankomst spraken wij kort met Marc en Patrick die vertelden dat er op diverse plekken bewegwijzering weggehaald was, maar in het laatste controlerondje voor de start deze teruggeplaatst te hebben. Complimenten voor de heren en dames van de organisatie, want wij hebben geen aanwijzing gemist, bordjes waar nodig en lintjes aan en in bomen om je wat houvast te geven ten aanzien van de te volgen richting.

Ik val in herhaling, maar de omgeving is schitterend, de temperatuur was ideaal om een stuk te lopen en de neerslag gevarieerd. Motregen, wat hardere regen en zelfs hagel hebben we op de kop gehad. Het afwisselend verschijnende zonnetje zorgde dan weer voor wat opwarming. De maag blijft opspelen dus erg veel tempo zit er niet in, maar we praten over van alles en nog wat terwijl ik me bedenk dat er ook wel wat heeft om eigenlijk maar met z’n tweeën in een onbekende omgeving te lopen zonder bang te hoeven zijn te verdwalen.

Onze Garmin piepen iedere kilometer weer gelijktijdig, zo ook op 27km, we zijn al even onderweg, maar zo voelt het niet. De laatste 10km heb ik een stuk minder hinder van de maag en kan er naast het genieten nog redelijk doorgelopen worden. Op 200 meter van de finish staan Marcel en Jacomina en komen Martine en Ingrid aangelopen die op weg zijn naar hun onderkomen van de afgelopen dagen. De finish…..binnengehaald door de doedelzak speler, Jeffrey, Kitty en Esther. Ook Marc (van Scarabee) die ik na meerdere keren telefonisch contact eindelijk irl ontmoet heb komt informeren hoe het ons vergaan is.

Een stuk vlaai, banaan en douche later drinken we bij Rocca nog wat met Esther en Kitty alvorens weer terug naar huis te rijden, met een tussenstop voor een vette hap natuurlijk.

Drie uur en drie en veertig minuten is best lang om de bijna 29km af te leggen, maar ik wijt het maar aan de maagproblemen. Nou had ik geen wilde plannen voor vandaag, maar om als laatste te finishen (de allerlaatste deelnemer was na onze finish uitgevallen) was ook weer niet de bedoeling.
Ach ja, we hebben ‘m uitgelopen en zijn ook nu weer zonder kleerscheuren aan de finish gekomen.

Terwijl een kleine 400 lopers over de Limburgse heuvels zwoegen lopen enkele duizenden een afstand in Leiden. Zo ook Ans, die vandaag de halve marathon loopt. Een testmoment om te bekijken hoe ze ervoor staat. Onder het genot van een drankje bij Rocca krijg ik een sms, 2:06!!! Ze heeft vandaag samen met Angeline een dik pr gelopen. Top, ik ben natuurlijk trots vind het super. De toegenomen kilometers die zij braaf volgens Tiny’s schema aflegt werpen vruchten af.

Onderweg hebben Marco en ik met de Picsio wat beelden gemaakt die in de onderstaande filmpjes gezet zijn.

Een mooi korte en lange trail in Nederland. Organisatie: Mudsweattrails.nl

Gefilmd door John en Marco

29 opmerkingen:

 1. Jawel, ik werd genoemd! ;-) (met dank aan Dr. Akkermans). Misschien niet je allersnelste tijd, maar het lijkt mij wel een geweldig mooie en avontuurlijke loop! Ben benieuwd naar de foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt je weer prima vermaakt daar in het diepe zuiden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Achteraf vind ik het jammer om er niet bij was.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Qua klassering hebben we elkaar prima in evenwicht gehouden ;-)) maar wat heb ik gelachen onderweg, ondanks dat ik geen berggeit ben gaat dit zeker een vervolg krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had er graag bij geweest om de Koning van Spanje eens te voet te beklimmen. Fietsend al meerdere malen gedaan. Helaas nachtdienst. Toch leuk om eens een keer als allerlaatste binnen te komen. Toch een mooie trail gelopen kerel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Top! En wat besef ik toch weinig dat ik een hele mooie provincie woon...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hepie en Hepie hebben het wel gehaald. Geflatuleerd en wel...goed hoor. Je moet ook niet te snel gaan, de reis heen en terug is al lang genoeg.

  Super van Ans, een PR!!! Gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Weer één om op mijn verlanglijstje te zetten, gefeliciteerd met het PR van Ans!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kon er helaas niet bij zijn wegens supporteren in Nijmegen( wie wil er nou geen 9000 vrouwen zien lopen !!!!) maar dat maakte het balen er niet minder om.
  Volgende keer dan maar voor de herkansing.
  En soms zit het mee en soms zit het tegen. Als je je maar vermaakt hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ans van harte proficiat. Als de man van huis is dansen de .....:-)

  Na al positieven berichten over de koning zal het volgend jaar vechten worden voor een startnummer.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. was een leuke dag J !
  zoals altijd is jou verslag weer snel geregeld.... zal er van de week ook is ff naar kijken ;)
  op naar de volgende zonder vervelende zaken !
  groet Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Is toch ook een prestatie om als laatste over de finishlijn te komen. Als je maar lol hebt gehad. Ans, van harte. Super

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Superdagje uit in het Limburgse land. Ik vond het erg gezellig. En ach, laatste worden is geen probleem, wie zei ook alweer dat trailen om het genieten gaat?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Broeder John, je hebt het geflikt. Een luchtige trail is echt niet alles. En tijd ach kom toch, totaal niet belangrijk. Denk dat je heel veel gezien heb en dat is heel veel waard, helaas niet veel mooie vrouwen heb ik vernomen, nee daarvoor had je in Leiden moeten zijn!!!!!
  Ans, Jij van harte gefeliciteerd met je pr, je hebt het netjes gedaan toch!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. laatste of niet.. het was toch een hele mooie dag zo te lezen. Kortom, toch mooie prestatie en een schittende loop!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. goed bezig John. Genieten in het zuiden van het land.
  Binnenkort naar het midden van het land, VeluweZoomTrail.
  Zie je daar,

  Groet uit Geldrop,
  Wout

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Balen van de maagproblemen en de flatudinges. Hoop wel dat je Marco voor je liet lopen.
  Wel weer een trail in de benen... super toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Toch weer lekker een trail gelopen, ondanks de flatudinges vlgns Jacq hierboven; ook weer genoten. Deze ervaring neem je weer mee

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Onwijs gaaf daar zeg en leuk de filmpjes en had graag mee gerend.
  Ondanks de tijd hebben jullie genoten, leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. John, deze trail kilometers kan je er weer bijschrijven.
  onwijs gaaf dat je zo door blijft gaan. ook Ans proficiat met je nieuwe PR!!!!!!! top.

  ik zie jullie mischien vanavond op de baan
  gr. Frits

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mooi filmpje. Geeft een goeie indruk hoe mooi deze trail in elkaar steekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Leuke filmpjes, waar het amusement dat jullie hadden ook heel goed te aanhoren is

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dat zal een mooie trail geweest zijn. Ik ken de omgeving wel. Het is er prachtig. Mooie film heb je gemaakt.

  Groet Mo

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Je hebt nu een jaar de tijd om heuveltrainingen te oefenen en volgend jaar sneller binnen te komen, maar ze hadden ze wel uitgezocht kan ik je vertellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Toch een mooie trail gelopen John!!! sterk bezig, proficiat met je sterke inzet!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Zo wil ik ook wel laatste worden.Lekker lopen en genieten zo samen.Dikke lol onderweg op een mooie trial!!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Haloooooooo , lang geleden hé ,veel te lang naar mijn gedacht eersten vooral dikke proficiat met al uw runs die ik natuurlijk gemist heb , ziet er hier nog altijd even hevig uit super jong ,veel grtjes x

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Geweldig leuke filmpjes, je krijgt gewoon zin om mee te doen. Prachtig parcours, zwaar ook maar het humeur heeft er bepaald niet onder geleden!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Jut & Jul op stap....!
  Heb genoten van jullie filmpje...vooral je billen waren de moeite waard...:)
  De volgende keer loop ik (een stukkie) met jullie mee....wat een schitterende omgeving!
  Op naar de volgende....

  Liefs,
  Jo

  BeantwoordenVerwijderen