maandag 1 november 2010

Mud Sweat and Trails

In de aanloop naar en na de Veluwezoomtrail werd er wat vaker gegoogled op trailrunning in Nederland waarop ik op de site van MudSweatTrails terecht kwam.
Aha leuk, de heren organiseren ook clinics voor beginners, hardloopagenda gepakt en de data bekeken, 29 augustus op de Posbank was een mooie optie zei het dat ik op die dag de Gooische Run al op het programma had staan.
Zo bleef alleen 31 oktober als laatste en enige mogelijkheid over. Samen met Marco ingeschreven om van een paar ervaringsdeskundigen de tips en trucs aangereikt te krijgen en tevens de mogelijkheid om dit meteen in de praktijk te brengen.
Het Limburgse land is dan weliswaar wat verder weg voor ons, maar het is wel een prachtige omgeving voor deze interessante clinic.

mud-sweat-trails_logo-200w_rgb Het mailcontact met Patrick en Marc was al prettig en gaf al een goed gevoel over hetgeen ons te wachten stond. Heel attent ontving iedere deelnemers op zaterdag een mailtje waarin werd gewezen op de wintertijd :-)
Marco stond om 7:15 uur zoals afgesproken voor de deur, ff zitten om vervolgens rond 7:30 uur op pad te gaan en precies 2 uur later op de plaats van bestemming aan te komen.
Ook de locatie is het vermelden absoluut waard namelijk, Rocca Sport & Adventure met de trails in de achtertuin. Marc en Frank hadden bij de inschrijving een ieder verzocht een sportfoto toe te voegen, die bij de kennismakingsronde op het scherm getoond werd en de persoon in kwestie iets over zichzelf, de foto en ervaring met de groep kon delen.
Na wat praktische tips, voorbeelden, informatie over kleding, schoenen en camelbags was het om 11:00 uur de hoogste tijd om de trails onveilig te maken.
Trailrunning workshop 31 okt 055Hoppa, de eerste klim stond ons al na een paar meter te wachten. Frank verzocht een paar Trailrunning workshop 31 okt 116 lopers (waaronder Marco en ik) even terug te lopen voor de fotograaf. Leuk, maar dit betekende ook weer dezelfde klim terug om bij de groep te komen.
Verder op pad en op verschillende plekken aanwijzingen hoe te klimmen, dalen, houding etc. Het leuke blijft natuurlijk dat je de tips direct kunt toepassen.
Het koffiemolentje(klimmen) en de S(dalen) werden veelvuldig toegepast op verschillende ondergrond.
Bij het toepassen van de afdaling door het gras werd de groepTrailrunning workshop 31 okt 093 achterna gezeten door een stel koeien wiens rust wij even doodleuk kwamen verstoren. Dit zorgde voor een hoop gelach, maar tegelijk ook verbazing hoe goed zo’n koe de afdaling afraffelt, en dat zelfs zonder S-en ;-) 
Na de duurloop van zaterdag moet ik bekennen dat het klimmen mij weleens beter afgegaan is, het dalen daarentegen ging erg goed en is zo gaaf om te doen. De omgeving was echt top, als Randstedelingen voelde het echt als een stukje buitenland. Met het weer hadden we het ook al getroffen, een leuk gezelschap en dat allemaal onder leiding van 2 ervaringsdeskundigen die er overduidelijk zelf ook heel veel plezier aan beleven.
In totaal zijn we c.a. 1 uur en 40 minuten onderweg geweest waarin bijna 13 km werd afgelegd. De gelopen route en overige data staat hier.
Bij terugkomst in Rocca stond een heerlijke echt Limburgse vlaai ons al op te wachten en kon er gebruik gemaakt worden van de douchegelegenheid alvorens de meesten de weg terug weer aanvingen. Marco en ik werden door Bart, deelnemer aan de clinic en journalist van de Limburger, verzocht wat vragen te beantwoorden en onze ervaring met hem te delen. Onderstaand zijn verslag.artikel limburger 01112010Alle foto’s zijn eigendom van MudSweatTrails en zijn geschoten door Bas Quadvlieg.
Er is tijdens de clinic ook gefilmd door Losseveter, het resultaat zal eerdaags via de sites te bekijken zijn.
Trailrunning workshop 31 okt 161De dag begon met regen, maar de lol onderweg naar het zuiden, het mooie weer, dito omgeving, de interessante dag en nog meer lol op de terugweg hebben dit tot een zeer geslaagde dag gemaakt.
Tot slot wil ik jullie erop wijzen dat Patrick en Marc volgend jaar mei een kleinschalige trail zullen organiseren in de omgeving van Utrecht. Het aantal deelnemers zal beperkt zijn, dus heb je interesse houd dan zeker hun site en dit blog in de gaten. Ik weet nu al dat ik daarbij wil zijn.
Marc en Patrick bedankt voor de goede ontvangst, de leuke clinic en de foto’s.

20 opmerkingen:

 1. Leuk dat jullie de "Limburger" hebben gehaald met jullie 1e trail avontuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf hoor zo'n trail-training!
  Ooit nog een keer volgen maar ik weet inmiddels dat ik niet zo'n klimmer ben, dalen kan ik wel heel goed (volgens Monique als een olifant in een porceleinkast ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. was weer gezellig, nuttig, gaaf, stoer en weet ik veel wat nog meer !
  het was een fantastische ervaring!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt dat je de haperende koffiemolen van de participerende journalist op het einde niet hebt vermeld :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Had er graag bij geweest. Helaas moet er ook nog gewerkt worden. Hoop dat ik er in Mie bij kan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er goed uit in Limburg. Het zal best zwaar geweest zijn. Tot ziens zondag op Terschelling.

  Groet Mo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Da's super zo'n dagje bergjes klimmen in Limburg. MudSweat Trails staat al een poosje bij mijn favorieten, er komt een dag dat ik me ook echt inschrijf :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gaaf (ík gebruik dat woord ook maar) he, om te doen. Moest ik ook maar eens een keer doen, maar waarom is mijn agenda altijd zo vol???

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Volgend jaar wel koffie en vlaai in de blogparty residentie? Jajaja :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. heb de clinic op 29 augustus op de Postbank gevolgd, erg leuk. Moet AP maar een trail afdeling starten.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat was dus echt een dagje 'uit', schitterende omgeving om te lopen daar.

  Zie je op Terschelling.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jemig, dat is echt bikkelen! In de krant nog wel! Ik weet nog wel een paar schoenen die bij dat gele plaatje passen.....lol

  BeantwoordenVerwijderen
 13. mooi in het zuiden... nadeel: er liggen zoveel heuvels ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie leerzame ervaring.
  Ik zou er volgende week in Drenthe een training van krijgen maar deze gaat helaas niet door.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Broeder John, heel veel succes komende zondag en zet een mooie tijd neer. Hoi

  BeantwoordenVerwijderen
 16. succes Johnnie!! hopelijk kom je een beetje uitgerust aan. See you

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ja, Patrick en Marc doen het leuk he? :-)

  Volgend jaar naar de Ardennen?

  BeantwoordenVerwijderen