vrijdag 26 augustus 2011

Unterwegs nach Berlin…

De dag dat Ans haar eerste marathon zal afleggen komt nu rap dichterbij, de trainingen verlopen nog steeds prima op wat lichamelijk ongemak na.
Met een duurloop vanaf Bodegraven, vergezeld door Tino en mij, werd de eerste 30+ gerealiseerd. En ook deze leverde geen noemenswaardige problemen op. Ik had de opdracht in Z0 te lopen en deed dat door de kop te pakken en er een constant tempo op na te houden terwijl de kilometers voorbijgingen.

Tijdens de lange duurlopen is Tino bijna het vaste loopmaatje van Ans en waar passend in mijn schema loop ik de route geheel of gedeeltelijk mee. Met nog 3 lange duurlopen (27-30+) voor de boeg gaat de voorbereiding prima en zal de Berlijn marathon zeker tot een goed einde gebracht worden. Het plan….uitlopen en samen over de finish komen.

John en EstherDaags na mijn vorige blogje, ja het is ff geleden, was dan eindelijk tijd voor de lang geplande, vaak afgezegde of verplaatste duoloop met Esther. Een leuke route door de duinen, onverharde paden en het strand van Katwijk. Al kletsend waren de 12 kilometers zo voorbij, waarna met een kop thee het hoe, wat en wanneer te starten met sportvasten werd besproken.
Sportvasten? Ja sportvasten! Daar kom ik op een eerstvolgend blogje op terug.

Op weg naar Berlijn en Terschelling verlopen ook mijn trainingen, waarmee ik jullie niet zal vervelen naar volle tevredenheid. Augustus bevatte tot en met vandaag al 4 rustdagen.
Om de juiste trainingsprikkel te krijgen en in november eindelijk eens een echte marathon te lopen, zoals Ruud dat in een reactie op een eerder artikel noemde, heb ik een beroep gedaan op Fred.

De trainingen zijn vanzelfsprekend specifieker, gevarieerd, de kilometers zijn nu nog minder in aantal als op weg naar Texel natuurlijk. De variatie en trainingen gericht op de verschillende hartslag zones in combinatie met het sportvasten werpen zo langzamerhand hun vruchten af.
Om Fred in staat te stellen het schema op maat te leveren train ik minimaal 1x per maand onder zijn leiding en mag ik als bewegend obstakel voor een groep snelle mannen en vrouwen fungeren.
Zo ook afgelopen dinsdag op de atletiekbaan Overvecht waar Rik en Ilonka eveneens hun rondjes afraffelden en keer op keer om mij heen moesten.

Het vertrouwen groeit met de dag, per training en over de fitheid heb ik ook al niet te klagen, dus dat marathon pr uit 2010 moet er tijdens de Berenloop aan.
Maar eerst naar Berlijn via Amsterdam.

11 opmerkingen:

 1. Leuk dat jullie het Berlijnse estafette stokje van me over nemen! Veel succes ook voor Ans bij dr eerste! Vergeet ook niet (op jullie gemak) de stad te bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes in Berlijn. En onee ook hier al over sportvasten .... het moet niet gekker worden.
  ....... Diepe zucht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ans ook al besmet met het virus.
  Veel succes en vooral veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Denk dat je marathon PR met minuten wordt verbeterd maar eerst nog even een trainingsmarathon in Berlijn. Het is goed om te lezen dat het met Ans ook goed gaat. Gaat een mooie finish worden in Berlijn. Succes de komende weken kerel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Veel plezier alvast in Berlijn en succes natuurlijk vooral voor Ans!
  En het gaat echt gebeuren op terschelling; je gaat voor het eggie, aangespoord door mij......?!
  In dat geval: let op de kop op de site van Fred:
  "To give anything less than your best is to sacrifice the gift" van Steve Prefontaine"; ik kwam die qoute eerder dit jaar al tegen in Connecticiutt, op bezoek bij de highschool baseball coach; zelf ook een fervent runner.
  Go for it, maar zie je vast nog wel voor dit tijd

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super dat het met jullie beiden zo lekker loopt in de voorbereidingen met de marathons!
  Komt dat fijne lopen van jou mede door het sportvasten?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geniet er beiden van in Berlijn! Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jullie gaan goed. Dat wordt een hele mooie 1e voor Ans en een PR voor jou op Terschelling (ik duim die dag). Sportvasten ?? .... ik sport er lekker op los :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je bent echt verdomd goed bezig broeder, maar vier rustdagen is wel erggggggg weinig ;-)
  Berlijn Berlijn, dat wordt voor Ans heel fijn. Kijk nu al uit naar het verslag.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. altijd leuk lopen met Esther! Je bent goed bezig Johnnie, zie dat je helemaal op schema ligt. Beide veel fun en succes in Berlijn

  BeantwoordenVerwijderen