maandag 9 januari 2012

Begin van 2012 in Woudenberg

2011 Werd traditiegetrouw, als het om deelname aan evenementen gaat, in Schoonhoven afgesloten. Exact een week later wordt, als het om deelname aan evenementen gaat, in Woudenberg aangevangen.
Vanwege het 25 jarig bestaan van de Florijn Winterloop was dit jaar niet de 10 EM, maar 25 km de langste afstand. Tja en waar kies je dan voor? Juist ja, voor die langste afstand. Volgens de berichten op de social media zouden er nogal wat bekenden aanwezig zijn, maar een week eerder was er al min of meer met Christel afgesproken samen te lopen. Welk tempo? Van Fred had ik de opdracht het tempo tussen 4:40 – 4:50 per km te houden, Christel wilde er een duurloop van maken, ik had de volgende dag nog een haasklus voor de boeg én ik voelde me niet topfit.
Aan de start werd afgesproken een tempo rond de 5:30 aan te houden. Zeg maar een tempoduurloop. Christel noemt zichzelf een slowpoke dus beginnen we goed met 5:14, 5:06…ho, we gaan iets te hard. Inhouden dus….5:25, 5:19…. Die 5:25 was meteen onze langzaamste kilometer;-)
Eerst ronde van 9 km door het dorp om vervolgens het parcours van de 10EM af te leggen. De vrijwilligers en verzorgingsposten valt helemaal niets op aan te merken, de omgeving is prachtig, de ondergrond prima, maar verder……saai. Samen is het gelukkig gezellig, zijn we steeds bezig het tempo te “drukken” en worden we het zat. Het is alsof we met z’n 2-en op het parcours zijn.
In de laatste kilometers komt er weer wat volk in zicht, de achterhoede van de 10EM waarschijnlijk. Evenals de man in oranje shirt (of was het een jack) in beeld, die als een rode lap op Christel werkt. Ze begint aan te zetten met de mededeling dat ze hem koste wat kost achter zich zal laten. Ik kan haar niet alleen naar die 3e plaats in de categorie V-sen lopen, dus zet ook ik aan om samen de streep te passen na 2 uur en 11 minuten. In plaats van het voorgeschreven tempo is het 5:15 /km geworden.
Douchen, thee, koffie, cola, patatje en napraten met Petra, Ruud, Kitty (2x PR), Erik, Esther (PR), Rik, Ilonka, Annemarie…shit…ik vergeet er weer een aantal, waarvoor mijn welgemeende excuses.
Zondagochtend kon ik uitslapen, ik werd tenslotte “pas” om 9:45 uur verwacht voor mijn haaswerk. De voorbereidingslopen op de marathon van Utrecht georganiseerd door Athletic Point op Het Lint. Deze voorbereidingslopen worden iedere 2e zondag van maanden December (16km), Januari (24km), Februari (24km) en Maart (32km), HazenvoorPasen met tempomakers voor 5:00, 5:20, 5:40, 6:00 en 6:20 per kilometer.
Ik ben één van de tempomakers voor de 5:40 groep en Ruud voor de 6:00 groep. De groep bestaat uit 15-20 lopers/loopsters, maar dunt in de 2e ronde al uit en de 3e ronde wordt welgeteld met 1 volger uitgelopen. Desondanks wederom een geslaagde voorbereidingsloop. Heb jij de Utrecht of Rotterdam marathon in de planning staan? Sluit dan aan voor de laatste 2 voorbereidingslopen.
En zo was het afgelopen weekend goed voor 49 en nog wat kilometers.
Het loopjaar 2012 is gestart en de teller staat inmiddels op 92.

13 opmerkingen:

 1. Flinke kilometers en zo te lezen zit het met het tempo ook wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk en dankbaar werk dat haaswerk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij kan Christel alleen maar lopen alsof ze door een canocrosshond wordt voortgetrokken, met alle respect was voor jou kennelijk de rol van hond weggelegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zo John, een goed begin van het nieuwe jaar. TOP

  groeten uit Ede

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is een even een mooi begin van het jaar, en meteen maak je al hele groepen andere hardlopers blij als tempomaker.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je bent al weer flink op dreef dit jaar. De snelheid gaat ook steeds beter. Dat gaat een knaller worden in Rotterdam.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je bent weer aardig op dreef dit jaar. Wat betreft snelheid en kilometers. Als dat zo doorgaat wordt het knallen in Rotterdam. Ben benieuwd waar dit eindigt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toe maar.... weer heel wat kilometers weggelopen afgelopen weekend. Je blijft maar gaan als een tierelier... top hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi begin van het jaar; er zijn weer heel wat kilometers gemaakt. Wat dat betreft een goede start op weg naar R'dam.
  We kwamen elkaar nogal eens tegen zo, de afgelopen tijd.....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha John, We hebben elkaar blijkbaar gemist in Woudenberg, ik liep 10EM. Die was iets drukker bezocht zonder dat het slalommen werd. Volgende keer die maar doen dan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Jan,
   Ik hoefde helemaal niet te sleuren. Christel gaat als een speer.

   @Gerard,
   December 2011 was de maand van de minste kilometers/trainingen, dus op weg naar 010 moet de draad weer opgepakt worden.

   @Ruud,
   En we gaan elkaar vast nog véél vaker tegenkomen in 2012 ;-)

   @Richard,
   De 10EM was idd een stuk drukker bezocht, daarentegen was de 25km best een beetje saai. Tot een volgende gelegenheid.

   Verwijderen
 11. Inderdaad de kop is er weer vanaf.
  Tja dat ik er niet bij sta (geeft niet) komt omdat je me ook niet hebt gezien.
  Ik was er met Illian en ben na de finish meer richting huis vertrokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tja van het publiek moesten we het niet hebben. Maar verder wel een leuke loop.

  Volgend jaar maar weer de 10 EM?

  BeantwoordenVerwijderen