zondag 27 mei 2012

IJsselsteinloop traditioneel warm

Het is een paar weken stil geweest op hardlopendeboer.nl wat overigens niet betekend dat ik stilgezeten heb, maar het gas is er af en toe wel even afgegaan. Vanaf het paasweekend loop ik wat te kwakkelen, verkoudheid, koorts of gewoon niet fit.

Op dagen dat ik me goed voel word er stevig, de ene keer wat langer en de andere wat sneller, gelopen om in ieder geval in beweging te blijven. Sinds mijn laatste bericht is er mijn eerste deelname aan de 10 km bij zomeravondcup van Hellas. Geen pr poging maar wel een beetje gas geven en binnen de 45 minuten zien te blijven. Ik kan er kort over zijn. Met 43:02 ben ik binnen de 45 gebleven, maar het was flink afzien, met een lijf dat nog steeds niet optimaal in conditie was. De dagen erna niet meer gelopen en ook nog een dag met koorts naar huis gegaan.
Ik baalde dat ik dit jaar niet aan de start kon verschijnen van de Nationale Lenteloop, waar ik zolang mogelijk bij Richard zou proberen te blijven in zijn jacht naar een pr. Volgend jaar ben ik er weer gewoon bij.
Een paar dagen niet gelopen, maar zondag 13-5 weer energiek genoeg om met loopmaatje Jeffrey van Vleuten naar Gouda te lopen en de trein terug te pakken. Op een gevoelige lies in de laatste 4 km na, een prima duurloop en de 2e 30-er in 2 weken.

Vorige week vond het lichaam het geen probleem dat er 6 dagen achtereen gelopen werd met daarin wederom een 30-er in het gezelschap van Sillygirl en Jeffrey. Tijdens deze duurloop werd een deel van de AKRM route gelopen langs de Kromme Rijn. Een prachtige omgeving met gedeeltelijk onverharde en smalle wandelpaden. Langs de route schijn je ook heerlijk pannenkoeken te kunnen eten, maar daar ik helaas niets van gekomen.

Deze week ging het toch weer wat minder goed. Hoesten, lamlendig gevoel en wat slapjes, maar gelukkig géén koorts. Tijd voor een bezoek aan de huisarts!
Gevolg: een antibioticakuur van 5 dagen. Ik mag wel blijven lopen met aandacht voor de mogelijke bijwerkingen én mag dus gewoon van start in IJsselstein.

Vorig jaar was het uitzonderlijk koel tijdens de IJsselsteinloop die bijna traditioneel in warme omstandigheden gelopen wordt. Vorig jaar resulteerde dat prompt in een dik pr, maar gisteren zou ik me zeker niet stukbijten op een poging die te verbeteren. Integendeel, voor de start staan Ans en ik met Petra en Erik te praten en krijg ik last van mijn maag (bijwerking van de kuur). Uithobbelen lijkt op dat moment de beste optie waar anderen, niet starten een nóg betere vinden.

Petra is inmiddels weggeschoten, zou naast een mooi pr ook nog een podiumplaats voor zich opeisen, en wij mogen richting verlegde start. Nog een praatje met Ids die mede vanwege de verhalen op dit blog besloten heeft hier een keer van start te gaan. Leuk deze veelloper weer eens tegen te komen, nadat hij op Terschelling een paar jaar terug een stuk met Ronald en mij meeliep tijdens de Berenloop.
Ondanks de warmte staan er toch bijna 1000 man/vrouw aan de start als wij om 11:25 uur worden weggeschoten. Eerst maar eens een paar kilometer aankijken hoe het gaat, welk tempo is comfortabel, hoe houd de maag zich en krijg ik geen last van de warmte.

De eerste 5 worden in 23:08 afgelegd en ik draai lekker, vast zien te houden dan maar. De volgende 5, 23:20. Niets mis mee, op naar 15 kilometer in een blok van 23:23. Onderweg ruim voldoende verzorgingsposten en koude “douches” van de brandweer waar gretig gebruik van wordt gemaakt, ook door mij.
Ik probeer zo vlak mogelijk te lopen en waar mogelijk bij een groepje aan teP5260056 sluiten, maar moet dan het tempo iets laten zakken en uit de wind lopen, wat nu eens niet fijn is. Hop, erop en erover dan maar op weg naar de volgende. De gedachte om vanaf 15km iets te versnellen wordt middels een dipje tussen 16-18 de grond in geboord, maar 24:06 blijft het verlies deze 5km nog acceptabel. De laatste kilometer lukt het zelfs nog iets te versnellen en passeer ik na 1:39:10, onder aanmoediging van een aantal clubgenoten, Petra en Erik en onbekenden de finish. Waarvoor dank!
Zeer tevreden met dit resultaat kan ik even uithijgen terwijl Petra vertelt over haar snelle 10.
Erik wist mij ondanks die enorme snelheid Knipogende emoticon nog op de foto te krijgen.

9 opmerkingen:

 1. Jaaaa! Goed gedaan John! Potverdikkie, had je last van je maag en ga je nog lopen ook...en hoe! Super. IJsselstein is altijd een feest, goed georganiseerd, genoeg waterposten en sponzen en ondanks dat het meestal bloedheet is, een absoute aanrader. Je mag trots zijn op dit resultaat. Vind ik. XX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gedaan john! Want het was echt warm!
  Ik zelf heb lekker gehobbeld en me nat gehouden. Was wel een leuke en mooie ronde!
  Leuk dat ik jou nog gesproken heb. ik zie je in friesland!
  groetjes
  ids

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi werk John!

  In die hitte deze prestatie neer te zetten, dat is top!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Respect hoor! Hopelijk nu al het gekwakkel eruit gezweet en fit juni in, op naar de Slachte! Suc6 & Keeponrunning! AnietBos

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey John, Knap gedaan.. .."afzien" van de warmte & "genieten" van het lopen!!! :-)
  EN u bent zeer tevreden met het resultaat.. ..dat is het belangrijkste hé?!? ;-)
  Greetz, Carl

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knap hoor zo te lopen als je je niet lekker voelt en dan nog met die hitte!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In die warmte en met een zwakke maag toch gewoon een heel mooi resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. flinke prestatie als je niet topfit bent... en dan die hitte. dat is ook een aanslag.. weer lekker verder gaan John

  BeantwoordenVerwijderen