Aan de Zeeuwse kust

De vierde editie van de Zeeuwse webloggers, inmiddels zijn het lang niet alleen maar webloggers die meelopen en is het De Zeeuwse trainingsloop geworden. Maar de perfecte organisatie is nog steeds in de vaardige handen van Jacqueline.
Voorbereidend op 12 augustus werden alle aanmelders keurig op de hoogte gehouden zodat alles wederom op rolletjes zou verlopen. Geen simpele opgave met 32 man/vrouw.

De vierde werd mijn tweede en Jeffrey's eerste. Wij trainen in ieder geval in de weekenden meestal samen en gisteren zouden we daar nog een 30-tal loopmaatjes bij hebben.
De dagen voorafgaand staan in het schema als een "herstel/rustweek". Ik had het dan ook wat rustiger aan gedaan waardoor er pas 47km op de klok stond en op zaterdag werden de loopschoenen wat extra rust gegund.
Om 8:45 uur stond ik bij Jeffrey voor de deur, iets vroeger als afgesproken, maar eigenlijk al aan de late kant gezien die afstand die overbrugd moest worden naar Zoutelande, het is tenslotte bijna 2 uur rijden. Best krap als de planning aangeeft dat de bus om 11:00 uur vertrekt.
Ja, de bus! Jacqueline had een heuse oranje bus van Fraasen geregeld om ons naar Vrouwenpolder te vervoeren, ook dit jaar weer de start van de trainingsloop en tevens de plek waar de Kustmarathon lopers op 6 oktober het strand op zullen gaan op weg naar de finish in Zoutelande.
Op de parkeerplaats in Zoutelande worden de handen geschud van een aantal bekenden en kennisgemaakt met een aantal lopers/loopsters die zich voor deze editie bij Jacqueline hebben aangemeld. Ook Carola, die ik in Renesse tijdens haar eerste halve marathon heb vergezeld en in oktober haar marathondebuut gaat beleven, was van de partij.

In Vrouwenpolder aangekomen begint het goed, mul zand, zonaanbidders en hoog water. Het is rond de klok van 12 en de zon doet aardig zijn best ons op te warmen. Lukt aardig :-(
  

Het lint van lopers in rode shirts trekt nogal wat aandacht, her en der een bemoedigend knikje, applaus en verbaasde blikken. Er wordt vooraan een stevig tempo aangehouden waardoor er meerdere groepjes ontstaan die overigens bij de eerste verzorgingspost, ja ja, ook daar is aan gedacht, weer samensmolt. Marcel stond ons op de parkeerplaats onder aan de duinen op te wachten met de meegegeven drankjes en hapjes. Top geregeld en hierbij nogmaals dank.
De teller staat pas op een kleine 7 kilometer maar precies op tijd voor de broodnodige vochtinname. We nemen de tijd alvorens weer verder te gaan door de pittige duinen. Er wordt nog steeds stevig doorgelopen en ik sluit weer eens bij een ander groepje aan, maak daar een praatje, voor je het weet zitten we op 13-14km en lopen we tegen de geweldige verzorgingspost van Gunther en Fabiola aan. Werkelijk een tafel vol hapjes en drankjes. SUPER!! Wat een toppers.

Het zag er zo professioneel en verzorgd uit dat dagjesmensen voor wie deze post niet bedoeld was, hier graag gebruik van wilden maken.

TOPPERS!
In de duinen loopt de temperatuur flink op en er staat tevens weinig wind, maar we klagen niet, we genieten en lullen een eind weg terwijl de kilometers keer op keer middels piepjes van de vele Garmins voorbij lijken te vliegen. Op 18 km staat Marcel ons voor de laatste keer op te wachten, aanvullen en de pittige duinen weer in, op circa 20km nog een stukje strand pfff......nog meer badgasten, maar gelukkig een hardere ondergrond met uitzondering van de op-afgang natuurlijk. Het laatste stuk, vanaf de dijk zien we de finishplaats van de Kustmarathon liggen, nog een stukje rechtdoor, linksaf naar beneden, langs de volle terrassen, met ook hier weer verbaasde blikken en een verdwaald goedkeurend knikje voor de bezwete lopers/loopsters. Bijna 23 km op de klok en ook deze trainingsloop zit er op. Iedereen binnen!

Jacqueline heeft ook tijdens deze editie voor douche gelegenheid gezorgd en wel op minicamping de Boogaard. Had ik al gezegd dat de organisatie Top was?
Jeffrey en ik springen bij Carola in de auto en gaan op weg naar de welverdiende douche. Iedereen weer fris en fruitig, hop weer in de auto's terug het bruisende Zoutelande om de dag met een hapje en drankje af te sluiten bij hotelrestaurant Het Verschil.
Met zoveel lopers is het gemakkelijk voor te stellen dat het een hele gezellige boel was, prima eten en een prima plek. We hadden de binnenplaats tenslotte volledig bezet ;-)

Ik loop een groot risico, maar ik ga toch een poging wagen de mensen die ertoe bijgedragen hebben de vierde editie tot een succes te maken, te bedanken voor de gezellige dag:
Marco, Ronald, Erik, Petra (2x), Sylvia, Jolanda, Fabiola, Gunther, Marcel, Anja, John, Anne, Carola, Paola, Dian, Frank, Sierd, Jan, Jeffrey, Lianne, Hans, Tiny, Harry, Esther, Ruth, Dorothe, Bas en NIET te vergeten onze Zeeuwse vriendin Jacqueline.

Het was goed toeven aan de Zeeuwse kust.
Tot volgend jaar
P.s.
Sierd, hartelijk dank voor de verrassing.

Reacties

 1. Leuk verslag. Het was een gezellige en goed georganiseerde dag als ik het zo lees. Jammer dat het zo ver weg is voor mij:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een prachtige trainingsloop voor een marathon. Welke dan ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Graag gedaan John en mooi verslag met toffe foto's van deze super dag....echt genieten was dit. tot snel.

  Sierd

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi John,

  Leuk je gisteren ontmoet te hebben. Leuk verslag en mooie foto's

  groetjes,

  Dorothé
  http://djaktief.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had gisteren veel bewondering voor jullie allemaal... Hitte en een pittig parcours. Petje af, toppers!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat moet ik hier nog aan toevoegen?! Je hebt er een mooi verslag van gemaakt en het was echt een fantastische dag! Voor mij de 2 de keer dat ik met deze gezellige training meeliep als voorbereiding voor dé Zeeuwse Kustmarathon! Maar deze dag was natuurlijk ook bedoeld om weer allemaal lieve, leuke en gezellige mensen te (her)ontmoeten met wie ik niet uitgepraat raak over onze mooie en veslavende hobby!! Natuurlijk ben ik ook hartstikke trots op onze mooie Zeeuwse provincie en ik en blij dat iedereen ervan heeft genoten... daar wordt ik blij van...dan is iedereen toch blij als we allemaal blij zijn? Blije mensen!!

  Lieve groetjes van Paola van Gilst ����

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waanzinnig leuk dat je er deze editie weer bij was. Je hebt er een prachtig verslag van gemaakt en die linkjes zijn heel erg handig... bedankt alvast daarvoor ;-). Ik liep vandaag de hele dag nog met mijn hoofd in de zeeuwse wolken, fijn dat iedereen het zo naar zijn zin heeft gehad. Op naar de 5e editie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi verslag en mooie foto's John van een mooie dag aan de Zeeuwse kust. Toch weer een aantal kilometers op het gehate strand gelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zeer mooi verslag van een (vermoed ik) prachtige (loop)dag. En, zoals sommige foto's laten zien, de "bevoorrading" was precies "tiptop" inorde.. ..zeer goed georganiseerd!!?!! ;-)
  Nog veel "loopplezier" & tot de volgende.
  Greetz.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi verslag van een mooie en gezellige loopdag. Leuk weer eens tegen te komen helaas gebeurt dat te weinig.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Genieten met een hoofdletter G was het John !!
  Prachtige foto's en verslag xx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik heb niets meer hier aan toe te voegen behalve: het was SSUSUSUSUSUSPPEPEPEPEPEEPRRRRRRRRRRR !! hihi, leuk je weer te zien mattie!! Op naar de 5e editie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi verslag van een uiterst geslaagd dagje Zeeland.
  Blijkbaar was het TOP verzorgd.
  En ooit zal ik het ook wel een keertje meemaken, toch....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. hi John, leuk verslag... eindelijk weer wat strand kilometers in de benen! Ooit zullen we de Zeeuwsekust Marathon helemaal lopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. hallo John. was weer super voor mij om erbij te zijn. Altijd leuk lopen aan de Zeeuwse kust. Fijn dat we nog wat bijgekletst hebben. Succes met je marathon Zwolle en komende haasklus ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @Mettje,
  Voor een gezellige dag hebben we dat er voor over.

  @Jan,
  Volgend jaar, nummer 5!

  @Tiny,
  Helemaal waar. Volgens mij zaten er nogal wat marathonlopers tussen, welke dan ook.

  @Sierd,
  Niet vergeten, een marathon voor de fun, niet voor de tijd ;-)

  @Dorothé,
  Geheel wederzijds.

  @Fabiola,
  De volgende keer loop je gewoon gezellig mee. Hoewel...de verzorging was wel heel erg welkom en helemaal TOP!

  @Paola,
  Leuk je weer ontmoet te hebben en wie weet in oktober weer ;-)

  @Jacqueline,
  Hoofd in de wolken en na zo'n organisatie mag je neus ook in de wind.

  @Gerard,
  Hier was de afstand nog te overzien. Het eerste deel deed me meteen weer ergens aan denken :-(

  @Frank,
  Wie weet waar we elkaar nog voor december tegenkomen.

  @Dian,
  Dank je. Je liep weer als een speer, vooral door het water ;-)

  @Ronald,
  Zoals altijd weer enorm gelachen. Inderdaad op naar nummer 5.

  @Ruud,
  Deze is een must.

  @Jeff,
  I don't think so.

  @Hans,
  Het was gaaf dat je er deze editie lopend bij kon zijn. Altijd leuk om weer ff bij te praten.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. leuk je ontmoet te hebben, ik vond het ook een supergeslaagde dag. Tot een volgende!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten