zondag 23 december 2012

Linschoten 2012 (DNS)

De Linschotenloop staat standaard op mijn hardloopkalender, dus stond ik ook voor de 2012 editie ingeschreven. Startnummer 1181 was netjes per post bezorgd, een hardloopdate met een blogvriendin was al maanden geleden gemaakt, en clubgenote Rianne zou wellicht bij ons aansluiten. In eerste instantie had Christel het plan om een snelle halve te lopen. Uitsluitend voor en achteraf daten dus.
De eerste dagen na de DNF in Spijkenisse heb ik de loopschoenen niet aangetrokken om het lichaam wat rust te gunnen met een geplande halve marathon 6 dagen later in het vooruitzicht.
Op woensdag ga ik naar de baan met het plan om na de warming-up en loopscholing rustig wat rondjes te lopen. Echter, na de loopscholing speelt de rug wederom op, de liezen zijn gevoelig en ik heb totaal geen zin meer. Stop meteen en hou het voor gezien. Bam! een griepje met lichte verhoging en een lamlendig gevoel in het lijf.
Om een lang verhaal niet langer te maken, ik moet noodgedwongen tot een DNS in Linschoten besluiten. Ik baalde, had heel erg naar deze halve met de eerdergenoemde uitgekeken, maar er was niets aan te doen. Christel had inmiddels van een snelle halve afgezien en zou derhalve gezellig met Wendy en mij meelopen. Rianne zou in eerste instantie “alleen” lopen.
Het weersvoorspellingen en het feit dat ik niet van start zou gaan deden Christel besluiten ook van deelname af te zien.
Samen met Rianne ben ik naar Linschoten gereden om Wendy en de vele andere bekenden te ontmoeten en succes te wensen bij hun deelname.
Zoals ieder jaar weer is het een prettig weerzien van een hoop bekenden, zijn er vele clubgenoten die van start gaan en “nieuwe” lopers die onze starttorun clinic hebben gevolgd.
De lopers en loopsters gaan van start in de regen en dus besluit ik de camera daar niet aan bloot te stellen en in de warme sporthal achter te blijven.
Op het moment dat ik naar buiten ga zijn de snelste 10km lopers inmiddels binnen en ben ik net te laat om Falco, die een pr liep, op de foto vast te leggen Bedroefde emoticon. Het houdt niet op met regenen dus besluit ik de warme sporthal weer op te zoeken. Andrea zit inmiddels gedoucht en al op de bank. Hebben we mooi ff tijd om bij te kletsen, zónder schade aan te richten Knipogende emoticon
Falco is de eerste die met een Emoticon met brede lach binnenkomt, niet 100% fit maar toch in staat zijn pr aan te scherpen. Petra, Wendy én Rianne komen binnen. WAT! Petra ging voor een pr, Wendy zou het rustig aan doen (c.a. 1:53) en Rianne zou heel erg blij zijn met een tijd binnen de 2 uur. Maar…huh…ze komen samen binnen. En toen de ontknoping, Petra (1:45:..) finisht als eerste van de 3, weet haar pr net niet aan te scherpen, Wendy én Rianne finishten daar vlak achter in 1:46:..!!
On-ge-lo-fe-lijk Verraste emoticon De Glimlach op de gezichten van de dames komt er de eerste uren niet meer af. Super gelopen dames, beide een flink aantal minuten van hun pr afgelopen.
Het 2e deel van de date met Wendy wordt wel zoals afgesproken en was het nog lang gezellig. En draaide een DNS in Linschoten toch nog op een leuke dag uit.
Vanochtend met hoofdpijn opgestaan en een schrale strot, van lopen zal dus ook weer niet veel terecht komen. Of toch?
Nog een paar uurtjes blijven liggen, wat eten en drinken, loopmaatjes Jeffrey en Christel op de hoogte gebracht dat ik mogelijk af zal moeten haken. Beiden geven aan waarschijnlijk pas in de middag te gaan lopen, dus als ik me beter voel alsnog aan kan sluiten. En dat doe ik, het wordt een cani-trail-cross-plassenstampende duurloop van 20 kilometer langs de Kromme Rijn.

9 opmerkingen:

 1. DNS.. ..dat is niet leuk hé!?! Ik heb het ook al mee gemaakt (Marathon van Lier).Toch wil ik u, via deze, prettige feestdagen wensen en hééél veel "loopplezier" in 2013! En hopelijk word 2013 een blessurevrij jaar!! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch gelopen vandaag. Dat is fijn. De 31e fit zijn hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad waanzinnig: 3 Toppers! Voelde 'best goed' om 2x PR in één loopje aan te scherpen (10 km met 2 min aangescherpt naar 49.30...). John, Petra, Wendy, Andrea; wat een enthousiasme. Doen we volgend jaar over?! ;-). Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat jammer dat je niet hebt kunnen lopen, maar een verstandige beslissing. Eerst volledig herstellen en dan weer genieten van het lopen. SPoedig herstel gewenst. Het was inderdaad wel een rotweer om te lopen. HIer was het de marathon in Engeland, maar de weersomstandigheden waren even mottig :-( Fijne feestdagen gewenst John en een blessurevrij 2013.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach, die DNS is wel jammer natuurlijk, maar eigenlijk wel het verstandigst? Toch een mooie dag met de snelle dames in Linschoten.
  En die canicross plassenstampende trail langs de Krommerijn heb je er alweer opzitten, is misschien wel veel leuker en dus gaat het weer prima.
  John; heel fijne feestdagen en een voorspoedig en veel beter lopend 2013 gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Blèh ... balen John. Ik wens jou het allerbeste voor 2013, dus zonder blessures en virussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wens je een gelukkig, gezond en sportief 2013 toe!!!
  Groetjes natalie

  BeantwoordenVerwijderen