maandag 1 april 2013

Lopende zaken

Er zitten nogal wat weken tussen deze post en mijn laatste (eigen) artikel. Regelmatig kreeg ik vragen wat er aan de hand is, waarom blijft het zo stil op je blog, je loopt toch nog wel……
In februari en maart ontbrak het mij simpelweg aan de motivatie om te schrijven, stond het lopen op een te laag pitje en gooide een onwillige linker kuit regelmatig mijn training overhoop.
En dan te bedenken dat ik wederom ingeschreven stond voor deelname aan de Zestig van Texel om dit jaar binnen de gestelde 7 uur de finish te halen.
De Midwintermarathon stond, na de Goofy challenge, als trainingsmarathon op het programma. De kuit werd regelmatig onder handen genomen en het leek erop dat ik pijnvrij aan de start zou verschijnen. In januari werden nog minder als 200 kilometer afgelegd, geen best aantal op weg naar de Zestig. De twijfel sloeg inmiddels toe, heb ik überhaupt iets te zoeken op Texel! Nog voor de MWM besloot ik Texel te laten schieten, ik was moe, het lichaam had rust nodig. Het werd slechts de Asselronde, meer dan genoeg voor het moment. Een goed moment om 2 weken looprust in te lassen, deelname aan de Zestig te annuleren en de focus te verleggen naar de Rotterdam marathon.
Van andere sporten kwam weinig terecht gedurende de ingelaste rustperiode, geen zin, geen tijd en erg onaantrekkelijke weersomstandigheden als je niet hoeft.
Twee weken na de Asselronde hebben Ans en ik een afspraak met Kitty. Op een zonnige, droge, maar frisse zondag in februari laat Kitty ons 24 kilometer van haar trainingsgebied zien. Een gezellige dag in Raamsdonkveer sluiten we af met een heerlijk diner.
Vanaf dit moment gaat de focus op de Rotterdam marathon, staan er geen extra lange duurlopen meer op het programma en kan ik terugschakelen naar een rustige marathonvoorbereiding. Loopmaatje Jeffrey heeft niet 1, niet 2 maar 3! ultra in een korte tijd op de planning en is derhalve volop in training, lange trainingen welteverstaan. Door de verschillen in voorbereiding lopen wij niet zo vaak samen als anders.

De kuit is nog steeds niet helemaal hersteld en ik word hier wekelijks voor behandeld, lopen gaat de ene keer wat beter als de andere. Ook februari lijkt wat betreft het aantal afgelegde kilometers nergens op. Lekkere marathonvoorbereiding. Deelname aan de 20 van Alphen is het volgende dat op de agenda staat, gezien het verloop van de voorafgaande weken, zonder doel. Gewoon die 20 kilometer, samen met Marco, als training afleggen en de boel heel zien te houden.
Ronald had als coördinator van de business loop een plekje in de Rijstreekhal geregeld waar wij terecht konden. Marco, Jolanda, Cor, Ruben, Jaco, Nesrine, Carin, Marinka en Aad. Aad is weer lekker onderweg en besloot, gezien het geplande tempo van Marco en ik, met ons mee te lopen. Het was weer een prima dagje in Alphen die Marco, Jolanda en ik op uitnodiging van Marinka bij haar thuis met een lekkere maaltijd afsloten.

Ik neem mezelf voor om in maart minimaal 300 trainingskilometers af te leggen om in ieder geval genoeg duurvermogen te hebben voor de Rotterdam marathon. Een week later sta ik bij Petra aan de deur om samen een lange duurloop door de modder, onverharde paden, het Henschotermeer en de bossen rond Driebergen/Doorn af te leggen. Het werd een mooie duurloop, op een koude, maar droge ochtend. Na 35 kilometer en een warme douche kreeg ik een heerlijke salade voorgeschoteld. Een duurloop die weer wat vertrouwen geeft, en nu door.
Twee dagen na de prima duurloop gaat het tijdens de 2e training van de dag mis, een pijnscheut in de rechter kuit. De kuit waar ik nooit last van heb zorgt ervoor dat ik bijna geen stap meer kan verzetten. Er zit niets anders op dan me op te laten halen. Een paar dagen later starten de behandelingen, de kuit blijft echter gevoelig en meer dan wat rondjes mee in-en uitlopen bij het verzorgen van de baantraining lijken er niet in te zitten. Had ik al gezegd dat de marathonvoorbereiding helemaal nergens op lijkt? Ook deelname aan de Rotterdam marathon komt hiermee in gevaar.
Het verzorgen van de Starttorun clinic lukt gelukkig wel. Vorige week donderdag voelt het allemaal prima en besluit dan ook een stuk te gaan lopen. Na 15 km ben ik weer terug én de kuit voelt nog steeds prima. Zaterdagochtend besluit ik dan ook om na de clinic de kuit tijdens een lange duurloop op de proef te stellen. Helaas….na 24 km schiet het er toch weer in, na wat rekken/strekken en toch weer dribbelen moet ik na 26 km de laatste kilometer strompelend naar huis. Deelname op 14 april komt nu serieus in gevaar en eigenlijk heb ik ook deze al geschrapt.

Een laatste test dan. Nog 2 weken tot de marathon, de voorbereiding is er één met een paar pieken en vele dalen.
Christel heeft nog een 3-uurs duurloop op het programma staan en wil die wel in de vorm van rondjes over het Lint met mij afleggen. Paula, ook in de voorbereiding op een marathon, haar debuut, gaat met ons mee. Ronde 1 verloopt prima en om het niet saai te laten worden besluiten wij het Lint te verlaten. Paula wil tot maximaal 24 mee, dus die leveren wij bij Ans af en maken Christel en ik de laatste 35 minuten vol. Precies 3 uur en 30,2 km later staan wij weer voor de deur. De kuit heeft het gehouden, maar het voelt alsof ik mijn eerste marathon heb afgelegd. Zou deelname aan de Rotterdam marathon dan toch mogelijk zijn?
Nog 2 weken van behandelingen en hopelijk wat regelmatiger trainen.

En dan te bedenken dat ik vandaag aan de start van de Zestig op Texel had gestaan indien de voorbereiding iets beter was verlopen.

17 opmerkingen:

 1. Je kuiten werken niet echt mee. Spannend zo kort voor Rotterdam. Hadden we eigenlijk vandaag samen aan start in Texel gestaan... wie weet lukt het ons in 2015. Ik ga voor je duimen dat je 14 april de marathon uitloopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ai....da's allemaal niet zo best met die kuiten van je als ik dat zo lees.Succes in Rotterdam als je er van start kunt gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey John,
  Een spoedig & volledig herstel gewenst i.v.m. uw kuit. En wat Rotterdam betreft: alvast véél succes en hopelijk kan je daar tijdens de Marathon volop "genieten" van het lopen hé!!! "good luck"!! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voordeel van minder bloggen dat je een blogpost lekker veel te vertellen hebt en wij lekker veel te lezen. Ik hoop dat je spoedig herstelt en echt, dat hazenaanbod ben ik niet vergeten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Over het algemeen ben ik niet zo'n zwartkijker, maar dit leest niet goed John. Het wordt vrees ik lopen als een ultraloper zonder tijdsambitie of af/uitstellen van deze marathon. Heel veel sterkte dat wel en het kan altijd nog meevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk weer wat te lezen, minder dat het niet lekker loopt. Maar de laatste test geeft weer hoop om lekker te lopen. En ach Rdam;-) komen nog genoeg wedstrijden. En idd benieuwd waar we elkaar weer eens gaan treffen. Succes met Rdam als je wel gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik duim zo dat je in ieder geval Rotterdam kan lopen, zoals jij het wilt...!
  Maar nog meer hoop ik dat je pijnvrij kan lopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Jacqueline,
  Texel blijft voor mij een eenmalige actie ;-)
  We zien wel wat het op 14-4 wordt, maar over een week of 8 lopen wij pijnvrij over het strand.

  @Tiny en Carl,
  Dank u.

  @Daniëlle,
  Er viel dan ook niet zo veel te melden.
  Ik wacht vol spanning de haasaanvraag af ;-)

  @Jan,
  Dit jaar staat/stond deelname aan de Rotterdam marathon in het teken van lekker lopen en genieten, dus als ik er kan starten is dat waar het om gaat.

  @Claudia,
  Komt wel weer goed, en de laatste test geeft idd wat hoop.

  @Kitty,
  Pijnvrij en anders niet. Nog ff duimen dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Potverdepotver, inruilen die kuit! Superfijn dat het dus zondag wel goed ging. Het gaat een moeilijke beslissing worden, ik wens je veel wijsheid.
  We hebben je wel gemist op Texel hoor, samen aanmoedigen was ook erg leuk geweest..... In 2015 wil ik heel graag jou èn Jacq aanmoedigen! Zo, dat is gezegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tsjonge, John, wat een getob met die kuiten.
  Hopelijk dat na de laatste test, het nu heel mag blijven en je R'dam toch nog kan lopen.
  Je hebt in elk geval wel lange duurlopen gehad; dus het zou moeten kunnen. Komop kuit, meewerken dus!
  Hoop je in R'dam dus te zien,
  greetz,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Beste kuit van John,

  je hebt jezelf nu genoeg kenbaar gemaakt. Vanaf nu zal john altijd aardig voir je zijn. Je moet nu alleen wel stoppen met zeuren, je baasje wordt hier niet gelukkig van. Waar wel van? Mooie lange loopjes!

  groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jeetje John en wat een vervelende blessure.Of je Rotterdam gaat halen?, misschien gewoon voor de training fun doen.Snel beter worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het zit je niet mee kerel. Die kuit blijft maar opspelen. Ik wens je heel veel succes en hoop dat je toch Rotterdam kan lopen. Het blijft een hele mooie marathon ook op een rustig tempo.
  Succes John

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hey John,
  Blogstiltes betekenen meestal niet veel goeds, bij mij ziekte, bij jou blessure.... helemaal niet leuk. Jouw verhaal klinkt helemaal niet zo gezond eigenlijk. Ik snap dat je uitkijkt naar Rotterdam en graag wil meelopen, maar misschien moet alles eerst eens volledig herstellen? DOe vooral geen zotte dingen volgende week en denk aan je gezondheid, die is veel belangrijker dan een marathon. Groetjes, Julie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Petra,
  Texel ziet mij lopend in ieder geval niet terug. Been there....

  @Ruud & Thierry,
  Ik hoop dat de kuit naar jullie vermanende toespraken luistert en het lukt tijdig fit te zijn.

  @Rinus & Gerard,
  Het blijft een vraagteken. Op dit moment is de kans klein :-(

  @Julie,
  We zitten/zaten in de hoek waar de klappen vallen/vielen, maar ook hier komen we wel overheen. To run or not to run, that's the question ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Soms is het best lekker om een tijdje minder met bloggen en lopen bezig te zijn, maar daarna moet het weer goed gaan.
  Hopelijk gaat je kuit het redden en zie ik je zondag. Alvast heel veel succes voor jou en Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 17. En? al een besluit genomen?
  Ik hoop van harte dat die kuiten nu eens doen wat ze moeten doen: zonder pijn hun werk doen!
  Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen