maandag 3 juni 2013

Halve van Renesse

Na eerdere deelnames aan de halve marathon van Renesse was er geen twijfel of ik er ook dit jaar weer aan de start zou verschijnen. Niet eerder voor een scherpe tijd, en ook in 2013 was dat niet het plan. Een gezellige, relaxte funrun met in ieder geval Jacqueline en Kitty.
 
Het is nog best een stukje sturen naar Renesse, gelukkig is de start (pas) om 12:00 uur, kun je er prima op loopafstand parkeren en gaat het er allemaal gemoedelijk aan toe. Desalniettemin vertrek ik tijdig zodat ik me niet hoef te haasten. Ruim op tijd draai ik dan ook het parkeerterrein, van de sportvereniging waar wij na afloop kunnen douchen, op en doet Kitty korte tijd later hetzelfde.
Jacq heeft inmiddels laten weten waar wij haar kunnen vinden, in het dorpshuis. Hier krijgen wij het oogverblindende (letterlijk) halve marathon Renesse shirt overhandigd, ontmoeten Carola, Dian, Marian en Robbert.
Carola en Dian geven aan met ons mee te zullen lopen, gezellig! hoe meer zielen, hoe meer vreugd.
In het "startvak" staan we nog vlak bijelkaar, maar direct na het startschot zijn we Carola kwijt, om haar niet lang daarna druk pratend en gebarend voorbij te zien schieten. Tijdens de halve komen we haar niet meer tegen. Vandaag is het Kitty die aangeeft welk tempo aangehouden dient te worden. Ik mag/moet voor de "rust" voor haar blijven lopen, met de afspraak dat zij aan de bel trekt zodra het tempo omhoog moet.
Er staat een best briesje, de temperatuur is, om te lopen, prima én het is droog. Zo...daar is de eerste drankpost, onder aan de trap al, trap op, trap af en het strand op. Na wat mul zand begeeft het lint lopers zich naar het harde deel waar het prima lopen is. Vlak nadat wij het strand, door het mulle zand en een naar klimmetje, hebben verlaten, laat Dian ons weten het rustiger aan te doen en
sommeert ons door te lopen. De laatste resten van een griepvirus spelen haar parten en het ziet er naar uit dat ze uit zal stappen, maar door het iets rustiger aan te doen weet zij de streep gewoon te halen.
 

Kitty, Jacqueline en ik hobbelen rustig verder, nemen de tijd voor een plasje in de duinen en een bekertje water of sportdrank bij de verzorgingsposten, ondertussen gezellig keuvelend de kilometers afleggend. In de achterhoede waar wij ons bevinden, worden geregeld lopers voorbijgelopen die zich verbazen over het gelul gepraat van ons terwij zij sommige zwoegen, een enkeling even aanhakend en een ander weer afhakend richting finish.

 
 
Ergens tussen 16-17 km krijgt Kitty last van krampen, wandelen we even, nemen wat extra tijd bij de verzorgingspost om vervolgens in een wat lager tempo deze halve marathon uit te lopen. De tijd deed er vandaag helemaal niet toe. Na de blessure van Jacqueline en het uitstappen van Kitty vorig jaar, hebben we er gewoon een leuke halve van Renesse opzitten. En nu op naar de warme douche!
 
Carola blijkt ongeveer 10 minuten voor ons over de streep te zijn gekomen als we haar weer tegenkomen en afspreken elkaar in het restaurant weer te ontmoeten zodra iedereen weer fris en fruitig is ;-)
De lunch en nazit was wederom weer erg gezellig met de dames, maar uiteindelijk is het dan toch weer tijd om huiswaarts te vertrekken.
Grote kans dat wij er volgend jaar weer bij zijn.
De foto's in dit artikel zijn afkomstig van Petra en Arjan

11 opmerkingen:

 1. Mooie fotootjes, lekker gelopen zo te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat was hij weer prachtig.... zoals je al zei "we hebben er gewoon een leuke halve van Renesse opzitten". Ik heb er van genoten en dat kwam vnl. door het gezelschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. blijft toch heel erg mooi lopen daar in Zeeland! mooi verslag Johnnie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het blijft een mooie omgeving om te lopen. Helaas is het een klere eind rijden. Jullie hebben er een topdag van gemaakt waarbij genieten voorop stond.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En zo te zien geen schuimende algenresten op het strand zoals in Bergen aan Zee. En lekker keuvelend lopen heeft zeker ook wel iets.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk dagje uit geweest dus, aangenaam gezelschap.
  oja, ook nog een stukje gelopen in mooie omgeving

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Jacqueline, binnenkort weer een strand/duinloop met hopelijk nog meer van dit soort gezelschap.

  @Gerard, het is idd een klere eind, maar zeker de moeite waard.

  @Jan, gelukkig geen schuimende algenresten, hooguit wat wind.

  @Ruud, een aanrader. Dan bedoel ik natuurlijk het gezelschap :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk verslag, klinkt als genieten. Zet hem op m'n lijstje voor volgend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Blijft toch een bijzondere loop denk ik zo. Jij loopt er ook ieder jaar. Mooi verslag met mooie foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Blijft mooi en gezellig lopen daar over het strand in Renesse. Denk dat ik er volgend jaar ook maar weer bij moet zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi John. Heb mezelf vandaag maar lid gemaakt van je blog. Wilde vanmorgen niet stoppen met lopen omdat ik er net doorheen gelopen was, ging niet in het begin.
  Verder alles OK. Heb het lek boven en kan alweer meer dan een uur aan een stuk lopen.
  Grt Eric

  BeantwoordenVerwijderen