Zeeland en Amsterdam in 2 dagen

In de aanloop naar een marathon worden kilometers in allerlei vormen, maten, afstanden en tempo's gelopen om zo goed mogelijk voorbereid aan de start te staan op M-day.
De titel roept wellicht wat vragen op, dus hierbij de antwoorden ;-)

Zeeland
De jaarlijkse Zeeuwsekusttraining georganiseerd door Jacqueline, is behalve een leuke dag, een mooie training over een pittig parcours met een groep gelijkgezinde lopers en loopsters. Op 11 augustus was het weer zover. 's Morgens met een pijnlijke rug opgestaan en misschien wel tegen beter weten in toch met Petra en Erik naar Zoutelande vertrokken. In Vrouwenpolder werden wij netjes afgezet en kon deze editie van start gaan.
Na een paar kilometer over het loodzware strand begon mijn rug meer en meer te protesteren. Er zat niets anders op dan er bij Oostkapelle af te gaan en de bus naar Zoutelande te pakken. Dat was het dan voor mij. De douche en vervolgens in het zonnetje op de kanjers wachtend die deze training wel volmaakten. Het gezellige vervolg in restaurant "Het verschil" met een prima verzorgd diner, veel gelachen nagepraat. Op de afgelegde kilometers na was het wederom een mooie dag in Zeeland.

Nog voor de Zeeuwsekusttraining stond ik al ingeschreven voor de Kustloop in Vrouwpolder. Het parcours bevat ook hier weer strand :-( en wel een kleine 8 kilometer. Een meevallertje gisteren was, laag water! Prima te belopen strand dus.
De start is om 12:00 uur, maar ik heb 170 km af te leggen, dus dat betekent bijtijds op pad. Netjes op het afgesproken tijdstip kom ik bij Jacqueline aan en gaan we via Ooskapelle naar Vrouwenpolder. Lekker relaxt, de auto vlak bij de sporthal waar omgekleed en gedoucht kan worden en tevens op een paar honderd meter van start/finish. Jacqueline is een bekende verschijning, niet zo gek dat ze regelmatig aangesproken wordt. Paola, Esther en Gunther zijn er ook, de eerste 2 om de halve marathon te lopen, Gunther om op de ATB op verschillende plekken langs het parcours op te duiken.
Jacq heeft nogal wat last van een kuit gehad waardoor ze inmiddels 2 lange duurlopen in haar voorbereiding heeft moeten overslaan. Dit is een test, hoe voelt de kuit, kan die 21,1km probleemloos afgelegd worden en wat is de reactie na afloop. Zelf heb ik na de training van dinsdag een gevoelige plek in mijn linkerkuit. We gaan het dus heel rustig aan doen.


De eerste 6 kilometer gaan praktisch alleen over verharde (fiets)paden. Het strand ziet er vanaf de dijk vlak en hard uit. Vlak ja, niet heel hard, maar wel goed beloopbaar met een windje schuin vanuit de duinen, prima want het wordt al iets warmer. We leggen de 9 strandkilometers probleemloos af, bij de duinopgang maken we een sanitaire stop en nemen de tijd bij de verzorgingspost. Daarna volgen zo goed als vlakke verharde kilometers, niet zo gek dat het tempo dus ongemerkt iets omhoog gaat. Aangekomen bij de finish worden de medailles omgehangen, sportdrank uitgedeeld een echte Zeeuwse bolussen weggegeven. Heerlijk!


Na een warme douche zoeken wij het terras op waar Jaco en Gunther ons opwachten. Een tosti en Cola alvorens we weer terugrijden naar Middelburg. Chillen en napraten, waarna ik diezelfde 170 km in tegengestelde richting af mag leggen.
Een geslaagde en gezellige dag met Jacq en Jaco.

Op tijd naar bed is niet echt gelukt, maar desondanks wel een goed nachtrust voordat de volgende training van dit weekend aanstaande is.

Op naar Amsterdam
Met clubmaatje Tino zet ik koers naar Amsterdam Noord, om er deel te nemen aan de 30. Geen wedstrijd, ondanks het wedstrijdnummer, maar een lange duurloop en hopelijk zonder last van de halve te hebben. De benen voelen goed, geen pijntjes, geen vermoeidheid die voor twijfel zorgen.
Ik ben echt niet van plan hier tot het gaatje te gaan, heel blijven, de 30 in de benen krijgen en vanzelfsprekend, Genieten.

Tino zal in ieder geval van 15 km versnellen. Ik ga er vanuit niet mee te gaan, maar rustig door te dieselen. Het gaat eigenlijk al iets harder als "gepland" met kilometers die steevast tussen 5:16 - 5:26 worden afgelegd. Vanaf 15 km loop ik zoals gezegd (even) alleen, althans, zonder Tino, maar regelmatig met andere loopsters en lopers die hetzelfde tempo aanhouden. Ik blijf de kilometers netjes rond 5:30 afleggen en ben nog in staat om de laatste 3 te versnellen en na 2:42 binnen te komen, net achter Tino. Die kreeg het zwaar in de laatste kilometers waardoor ik het gaatje weer een eind gedicht had.

Twee pittige trainingen Zeeland en Amsterdam, goed voor ruim 51 kilometer, maar nog veel belangrijker, zonder pijntjes of blessures.
 

Nog even dit:
Ben jij een shopper, dan zijn kortingen natuurlijk altijd welkom. Neem eens een kijkje op de site van Couponcode. Kortingen op sportkleding, sneakers, mode, autoverhuur, reizen, vakanties en parken, boeken....gewoon teveel om hier te vermelden. Neem dus zeker een kijkje op de site.

Reacties

 1. Goed bezig.... Gelukkig maar, dat je dit allemaal weer aankan...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. goed gedaan vriendje ! op naar de...... !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was een goed loopweekend kerel. Mooie evenementen met de nodige kilometers en wat mooier is pijnvrij. Op naar de marathon.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Topper ...goed gedaan die 51 km in 1weekend. En jij ook bedankt voor je gezelligheid en morgen gaan we weer voor Zeeuwse kilometers en gezelligheid natuurlijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten