zondag 22 december 2013

Linschoten en duurlopen

De Linschotenloop is één van die wedstrijden waar ik bijna ieder jaar aan de start sta, er mijn 3e wedstrijd liep. Toen nam ik deel aan de 10, daarna uitsluitend de halve marathon. En dus stond de halve marathon tijdens de Linschotenloop ook in 2013 weer gepland. Ditmaal om Rianne tijdens haar 3e halve marathon te ondersteunen en hopelijk binnen 1 uur en 45 minuten weer terug te zijn.

In de aanloop hebben wij een aantal keer samen gelopen waarbij het beoogde tempo voor die halve regelmatig werd aangehouden. Twee weken geleden wilde Rianne die 21,1 km eens ruim overschrijden wat een duurloop van 26,4 km tot gevolg had. Een afstand die haar ook nog eens behoorlijk gemakkelijk afging. Laat die 21e december maar komen, wij hadden er alle vertrouwen in.

Lars, Petra en Margreet (collega, vriendin en clubgenoot) hadden aangegeven met ons mee te gaan in de jacht naar die 1:45.
Ruim op tijd in de sporthal aanwezig en allerlei bekenden zien binnendruppelen, begroeten, bijpraten en succeswensen. Jacqueline, Hans, Gudy, Maurice, Petra, Erik, Else, Joost, een behoorlijk aantal clubgenoten en nog veel meer. Ook dat is Linschoten, een plek waar het altijd een leuk weerzien is van velen die je regelmatig, of juist alleen daar tegenkomt.

Joost ging vandaag op jacht naar een pr (sub 1:44) en sloot zich bij ons aan om zich zo van een rustige start te verzekeren. Margreet hebben we helaas gemist. De Linschotenloop had met 3069 inschrijvers een record aantal deelnemers, wat ook goed merkbaar was. Behoorlijk druk en ruim 2 minuten voordat de mat gepasseerd werd. Rustig starten, rechts blijven lopen en niet proberen in de eerste kilometers al die 12 per uur aan te houden. Shit!! Waar is Petra? Die raakte binnen de eerste paar kilometers iets achterop, maar vind het prima en houd haar eigen tempo aan. Achterom kijken, zoeken, maar helaas…

Lars, Rianne en Joost volgen en na de behoudende start zitten we snel in het juiste spoor. Lars en Joost lopen gemakkelijk en ik spoor ze na c.a. 8 km dan ook aan om het tempo samen iets op te voeren, terwijl Rianne en ik juist consolideren. Tot 13-14 km, Rianne krijgt het iets moeilijker, we laten het tempo iets zakken en helaas lukt het haar daarna niet meer terug te gaan naar die 12 per uur. Het doel laten we varen, waarschijnlijk hebben de weersomstandigheden, stevige wind en regen, hier een grotere rol in gespeeld dan we ons realiseren.

Lars en Joost zijn tot aan de finish bij elkaar gebleven en sluiten deze wedstrijd met prachtige pr’s af. Vijf minuten later (1:47) bereiken ook Rianne en ik de streep en passeert Petra slechts 4 minuten na ons de finish. Snel naar binnen om wat droogs aan te trekken, anderen binnen te zien komen en deze natte, winderige maar vooral leuke dag af te sluiten en huiswaarts te rijden.

Ans zal over een week of 3 aan de start staan van een halve marathon, waarvoor zij de zondagse duurlopen weer wat in afstand laat toenemen. Vandaag stond er 1 van een kilometer of 17 in de planning. Ik besluit mee te gaan, evenals Tino, Pauline, Monique, Frits, Jeffrey, Miriam, Marco en Jolanda. De beslissing om op tijd, 9:00 uur, te starten blijkt te juiste. Het is droog, blijft droog, maar er staat ook vandaag weer een flinke bries. Het mag de pret niet drukken, want de 17 worden er zelfs 18 en we zijn na 1 uur 49 minuten weer thuis.
Als we languit op bank zitten barsten de buien los.

7 opmerkingen:

 1. Leuk stukje! Was gezellig zaterdag! Op naar de volgende (-;

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Was gezellig! En ook eindelijk wij weer aan de wandel....;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super! Het was mooi om jullie te zien aan de andere kant bij die bocht. Na afloop was het weer als vanouds dolle boel. Ik heb nog spierpijn van het lachen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. John, Afgezien van de windkracht 5 wind en de plensbuien was het weer een geweldige loopje in Linschoten! :)

  Bedankt voor de goede start de 1e 8 km! Daarna was het alleen nog maar doorlopen.

  Joost

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach, ik zeg maar zo: liever 1.47 de tijd om zo'n mooie ervaring te beleven, dan slechts 1.45, toch?! Vandaar dat ik aanspoorde in tempo af te nemen ;-).
  T'was Top. Dank Haas/loopmaatje John en alle andere gezellige mensen. Gr Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een dag en wat een wind. Leuk jullie (zoals altijd) weer te zien en even bij te kletsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed bezig John. Zien elkaar misschien in Woudenberg!
  Wens je een gezellige jaarwisseling. En Keep on Running.

  BeantwoordenVerwijderen