zondag 5 januari 2014

Dag 2013, welkom 2014

Ik wil de bezoekers van dit blog langs deze weg het allerbeste wensen voor 2014, gezondheid, geluk, liefde en plezier in de dingen die jullie doen.
Het afgelopen jaar is zonder grote of bijzondere deelname aan evenementen, verbetering van persoonlijk beste tijden of langdurige blessures verlopen.
Niet bijzonder, en tegelijkertijd toch weer wel.
Bijzonder was de Goofy challenge in Florida natuurlijk wel, evenals mijn deelname aan de kustmarathon.
Na diverse mislukte pogingen die ik in 2012 heb ondernomen in de jacht naar een pr op de marathon, moest 2013 een “rustig”  jaar worden. Er is dan ook geen enkel pr gesneuveld, het aantal starts op evenementen was aanzienlijk minder evenals het totaal aantal afgelegde kilometers ten opzichte van 2012 en 2011.
Door tijdig teruggefloten te worden en naar de signalen van het lichaam geluisterd te hebben, liep ik weliswaar minder, maar ik kon blijven lopen en heb van bijna iedere kilometer genoten.

2013 Sloot ik af met relatieve rust  na de Linschotenloop en op oudejaarsdag als begeleider van Ans en Monique op de 15 km tijdens de Oliebollenloop in Schoonhoven. Met uitzondering van de wind die wij in de afsluitende kilometers tegen hadden, een mooie dag en 2 tevreden dames aan de finish.
Zo tevreden zelfs dat Monique zich dit jaar, na de vele verhalen die ze van alle kanten te horen heeft gekregen, ook aan het marathonavontuur gaat wagen.
2014 Begon voor Ans met een duik in de Noordzee en voor mij met een iets warmere duurloop van 19 kilometer.

Inmiddels zit ook de eerste deelname aan een evenement erop, en wel de Florijn winterloop in Woudenberg.Florijnwinterloop
Vorig jaar met Petra, Erik en Christel. Dit jaar trok Erik zijn eigen plan en vertrokken Petra en ik met het doel de 10 EM met een gemiddelde van 12km/h te volbrengen. Tot 10km nog prima op schema, waarna mijn loopmaatje aangaf het tempo iets te laten zakken.
De streep werd echter lachend gehaald en de waarden die onze Garmins hadden gemeten stemden toch tot tevredenheid. In plaats van de beoogde 5’  bleek het gemiddelde 5:08’ te zijn. Prima, daar mekkeren wij niet over.
Een ander belangrijk gegeven was de nette gemiddelde hartslag. We zijn op de goede weg!
 
 
 
De eerste 50 kilometer van 2014 zijn inmiddels in het logboek opgenomen, op naar nog veel meer.

2 opmerkingen:

  1. Hey John.. ..mooie "terug- & vooruitblik" " van & voor 2013 - 2014! ;-) De beste wensen voor 2014 en dat het een jaar mag zijn met héél véél "loopplezier"! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wens je een gezond, blessure vrij en een loopplezier jaar! 50 km alweer!! je bent goed bezig al :D

    BeantwoordenVerwijderen