zondag 21 december 2014

Linschotenloop

De Linschotenloop, dichtbij, leuke route, veel bekenden, jaarlijkse deelname en het evenement waar ik voor het eerst een halve marahton liep. Jullie begrijpen het al, de Linschotenloop is een vast waarde op mijn hardloopkalender.
Vanwege de marathon die ik 6 dagen voorafgaand aan deze halve liep, zat een "snelle" race er volgens mij niet in en is het wellicht ook gewoon verstandiger om het even rustig aan te doen.
Petra en Rianne, 2 loopmaatjes waar ik mee van start zou gaan. Instarunner Ilse, Ary en Nicole wilden een poging wagen binnen 1 uur en 55 minuten 21,1 kilometer af te leggen, een mooie gelegenheid om bij Rianne, Petra en ik aan te sluiten. Petra besloot helaas niet van start te gaan en was daarmee onze supporter. Erik daarentegen ging vandaag lekker, zonder doel deze halve afleggen. Genieten!

In Linschoten aangekomen ontmoeten wij op weg naar de sporthal Ilse en haar buurman Ary en niet veel later kwam ook Nicole, te herkennen aan een Schots geruite tight, binnenlopen. Pascal was inmiddels ook binnen en sloot zich bij ons aan. Ook hij liet de gedachte van een "snelle" halve schieten en had zijn doel op 1:50 gesteld met een rustige start.

Als we naar buiten gaan om het startvak in te gaan blijkt het behoorlijk druk, bijna achteraan sluiten dus. Minuten voor de start.....regendruppels :-( No way!! Het blijft bij een paar druppels en kort daarna zijn we op weg. Rustig starten, rustig starten....heb ik iedereen op het hart gedrukt, laat je niet mee slepen door de menigte. Met de eerste kilometers rond 5'38" lukt dat prima. Ilse en Ary besluiten al vrij snel het toch iets rustiger aan te doen, waardoor er een gaatje onstaat dat ik vervolgens weer dichtloop om bij Pascal, Rianne en Nicole aan te sluiten. Een praatje met deze of gene, de kilometers worden netjes afgelegd, Nicole volgt en voor we het weten zit de eerste helft erop.

Oeps....er valt een gaatje, Nicole geeft aan dat wij door moeten lopen. Ik probeer haar mee te krijgen, maar zij wil liever een voor haar iets comfortabeler tempo aanhouden. Iemand "achterlaten" doe ik niet graag, maar zij staat erop, bedankt voor de eerste 10. Inmiddels heeft Pascal opgeschakeld en verdwijnt hij langzaam uit het zicht. Rianne is opgelucht dat ik weer aansluit en samen gaan we verder, het tempo een tandje opgevoerd om die 1:55 "zeker" te stellen. Het gaat lekker en Rianne heeft het zin in, dan maar voor sub 1:55. Vanaf dit punt halen wij alleen nog maar anderen in. 13, 14, 15, 16....de wind trekt aan we krijgen hem schuin van voren, halen nog steeds lopers in en krijgen gezelschap van mannen die ook Rianne als windvanger gebruiken.
18, 19, 20...wind vol op kop, een regenbuitje, het dorp door, Gudy in zicht, nog 2 x linksaf naar de finish, een hagelbui, voor het laatste aanzetten en na 1 uur 52 minuten en 35 seconden lopen we over de tijdregistratiematten. Beiden zeer tevreden, lekker gelopen en ruimschoots sub 1:55 gehaald.

Pascal staat ons op te wachten met een smile van oor tot oor. Hij liep heel erg gemakkelijk naar 1:48 en heeft daarmee een mooie training afgewerkt. Top!
Snel naar binnen en slechts een paar minuten later komen Ilse, Ary en Nicole met een nog veel grotere smile op hun gezichten de hal binnenlopen. Slechts seconden boven de 2 uur. Nicole heeft Ilse en Ary voorbij moeten laten, vanwege wat probleempjes, maar evengoed prima gelopen.

Everybody happy! Mooie resultaten, leuke ontmoetingen/kennismaking en de zesde wedstrijd in evenzoveel weken zit er voor mij op. Nu een weekje niet en dan sluiten we het jaar in Soest af.
Fijne Kerstdagen beste lezers.

3 opmerkingen:

 1. John super leuk geschreven en wat grappig om iedereen weer rennend terug te kunnen zien!
  Linschoten is voor mij nu ook het allereerste halve marathon evenement en daarom ook heel speciaal! Wie weet volgend jaar weer! Groetjes Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg leuk gedaan John. Was weer heerlijk om te lopen. Idereen prettige feestdagen en een heleboel gezonde kilometers in 2015 gewenst. Mvg John (Nieuwegein)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je blijft maar doorgaan elke week weer raak.....
  Mooie loop in linschoten, heb je weer netjes gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen