zondag 29 maart 2015

Lunchen in Leiden

Nou niet meteen weg zappen bij de gedachte dat dit over een hapje eten gaat. Nee…de lunch betrof een bijeenkomst in Het koetshuis de Burcht in Leiden op uitnodiging van de organisatie van de Leiden marathon.

Tjeerd Scheffer (voorzitter) en zijn vrouw Mok, de drijvende krachten achter dit Leiden_6994evenement, bijgestaan door Carla en Mandy (Ladiesrun) en de 1200 vrijwilligers, zorgen ervoor dat alles op die zondag in mei in goede banen geleid wordt.
Na de ontvangst, ik kwam als laatste binnendruppelen Bedroefde emoticon volgt een voorstelronde, waarin uberbloggers Rinus en Ronald eigenlijk geen introductie behoeven, evenals Carla Ophorst, Dick en Eddy completeren het gezelschap dat vandaag aanwezig is.
Onder het genot van een drankje, wachtend op de lunch, vertelt Tjeerd over het ontstaan van de marathon, het verkrijgen van vergunningen, het parcours, de tijdregistratie, wat de marathon voor Leiden betekent, het publiek en niet te vergeten, hoe de organisatie met de deelnemers omgaat.

Dat deze organisatie er alles aan doet om het de lopers naar de zin te maken, ze een speciaal gevoel te geven en simpelweg een mooie dag te bezorgen, was mij sinds mijn eerste en enige deelname wel duidelijk. Dat hier ook daadwerkelijk met passie aan gewerkt wordt, is vandaag duidelijk geworden. 

Aangezien Ronald dit evenement een heel warm hart toedraagt, zeg maar gerust een ambassadeur is, vertelt ook hij het een en ander over dit evenement, het parcours in het bijzonder. Met betrekking hierop beloofd de Leiden marathon dit jaar een nog drukkere, gezelligere en mooiere dag te worden. De marathon voert niet meer over 2x het halve marathon parcours, nee…het is gewoon 1 ronde van 42,195 km. Het voert door straten met verschillende thema’s, meer dan 30 punten langs het parcours waar lopers en publiek op muzikale wijze vermaakt zullen worden, een tijdelijke brug over de Rijn waar de lopers overheen moeten en niet te vergeten het bekende biertje na de finish.IMG_7035

Dat Tjeerd veel, heel veel over Leiden weet te vertellen bleek wel tijdens een foto 5korte stadswandeling. Huizen, gebouwen, steegjes, hofjes, en de grachten, hij kent alle verhalen en weet dat ook nog eens heel onderhoudend over te brengen. Jammer van de regen.
Ook nog even de Burcht op, daarover nog watLeiden shirt_7042 verhalen en vervolgens weer naar binnen om nog wat te drinken, het Leiden marathon shirt, een krantje en de DVD “Onze marathon” in ontvangst te nemen.

 

Erg leuk en vereerd om uitgenodigd te worden en hiermee een kijkje in de keuken te mogen nemen.
Doordat het evenement qua timing vaak niet paste, is mijn deelname hier bij 1 enkele keer de halve marathon met Ans gebleven. Hoe toevallig is het dat ik juist dit jaar weer aan de start zal verschijnen, niet op de marathon, maar dat gaat zeker ook nog gebeuren.

foto

1 opmerking:

  1. Een leuke middag met gezellige mensen! Tot halve marathon dag in 071 Johnnie!

    BeantwoordenVerwijderen