maandag 15 juni 2015

Almere City Run HM

Tijdens de meet met een aantal van de aanwezige social media kennissen na het volbrengen van een afstand bij de Leiden marathon, kwam het gesprek dat ik met Marlous had op de Almere City Run. Marlous stond in geschreven om er de halve marathon te lopen. De vraag of ik daar ook aan de start zou verschijnen bracht mij in verleiding. Een evenement waar ik nog niet eerder aan deelgenomen heb, niet al te ver van huis, maar wel kort voor de marathon van Sneek.
En zo stond ik een paar dagen later ingeschreven voor de Almere City Run halve marathon. Er een gezellige halve van zien te maken op 14 juni is wat wij van plan zijn. Even zag het ernaar uit dat Marlous helemaal niet aan de start zou kunnen verschijnen vanwege een blessure/overbelasting. Het gaat gelukkig snel weer wat beter, maar die halve lijkt een paar weken terug nog iets te enthousiast, de 14 dan misschien. Een paar trainingen met een duurloop van 19 km geven genoeg vertrouwen om gewoon die halve te lopen.
Zondagochtend op tijd vertrokken, aangezien ik ook mijn startnummer nog op moet halen. Onderweg nog contact met Inge gehad, die de 14 km als “trainingsloop” zal doen en ook op weg naar Almere is. De scholengemeenschap Echnaton is snel gevonden, evenals een parkeerplaats op slechts enkele minuten lopen. Het startnummer krijg ik overhandigd en tijdens het omkleden komen Erik, Nikki, Marlous en Marleen binnengelopen. Tassen inleveren en richting startgebied, waar we Inge tegenkomen die een uur later zal starten.
Nog wat bekenden waaronder Chiel en Amber succes gewenst voordat wij van start mogen. Net onderweg wordt ik door buddy Wendy herkend aan de GoPro stick Knipogende emoticon Leuk om elkaar ook hier weer tegen te komen, een praatje, succeswensen en Wendy verdwijnt uit het zicht.
Een rondje door het centrum en een stukje dwars door het stadhuis om vervolgens het overwegend mooie parcours te verkennen. Er wordt gelachen, gedold, gefilmd en hardgelopen natuurlijk.
Marlous heeft een lekker tempo te pakken en ziet een aanval op haar pr wel zitten, dus kunnen Erik en ik niets anders doen, dan daarin mee te gaan.
Nikki en Marleen hebben respectievelijk wat zware benen en zijn brak, dus die laten het tempo wat zakken terwijl wij met z’n 3-en onze weg vervolgen. Een aanval op haar pr gaat niet helemaal vanzelf, maar blijkbaar doen Erik en ik het goed genoeg en vervolgen wij de gang naar de finish zonder aan tempo in te leveren. Marlous is wel ff klaar met de goedbedoelde aanmoedigingen van het publiek, maar zet door, bijt en knalt.
Knallen doet ook Sierd op de 14 km. Het moet ergens tussen 18-19 km zijn geweest dat hij ons onder begeleiding van de voorrijder voorbij komt knallen. Juist ja, koploper in de wedstrijd en heel snel uit het zicht verdwenen om de eerste plaats niet meer op te geven.IMG_8295
Marlous wil van Erik weten hoe ze ervoor staat en houdt nog steeds stand. Het laatste bruggetje en nog 1 keer aanzetten naar de finish. YESSS!!!!!!! Did it!! Dat pr is binnen. Wat een topper. Die andere topper, Sierd, staat ons met een big smile op te wachten. Ook de andere crazies, junkies en loopmaatjes zijn of komen binnen en iedereen is tevreden. Tevreden is ook Amber, die onder begeleiding van Chiel haar pr met minuten aanscherpte.
De zon verschool zich achter de wolken, maar het was benauwd en dus zwaar.

IMG_8303De nodige foto’s worden gemaakt in het finishgebied alvorens wij richting kleedkamers gaan. Na een warme douche gaan we met een clubje van 10 naar de pizzeria om de dag af te sluiten, na te praten en weer lol te hebben.

IMG_8367

Ik heb de GoPro weer eens meegenomen en onderweg wat gefilmd.

2 opmerkingen:

 1. Hai John!
  Ik kom er nu achter dat ik dit nog niet gelezen heb.
  Leuk geschreven en weer een heel leuk filmpje. De reacties van de mensen als die stok en camera ineens voor hun neus komt haha. En ontzettend leuk om een deel van de half crazys met je te zien rennen! Marloes had de pas er goed in!! Mooi gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk verslag John van een topdag, eindelijk mijn eerste overall overwinning en gaaf om jullie nog ff te kunnen passeren, helaas heb je het niet op film kunnen krijgen..maar zal de volgende keer eerder beginnen te roepen ipv het laatste moment hahaha

  sierd

  BeantwoordenVerwijderen