maandag 20 juli 2015

Lekkere trainingsweek

Op weg naar de Kustmarathon, ja ja, voor degene die het nog niet wisten, ik ga me wederom aan de zwaarste marathon van Nederland wagen Verraste emoticon
Tijdens de vakantie, direct na de vorige marathon, was het een kwestie actief herstellen en veel rust.
Inmiddels zijn de trainingen in volle gang en gaan de duurlopen weer richting de 30 kilometer.

Twee weken geleden deed ik een tempoduurloop van 23 kilometer in heel zomerse omstandigheden, kreeg ik wat last van de rechterhamstring, maar was hier een paar dagen later gelukkig weer vanaf.
Vorige week stelde Petra voor na lange tijd weer samen te gaan lopen. Onze laatste duurloop samen dateerde alweer van 14 oktober vorig jaar en de laatste wedstrijd samen was de Spijkenisse marathon. Door hielspoor was ze een tijd uit de running, maar inmiddels back on track.
En zo liepen wij donderdag door de Driebergse bossen, Den Treek en een rondje Henschotermeer om mijn geplande duurloop van 26 km te volbrengen. Heel relaxt, warm maar ook mooi en vanzelfsprekend weer met een hoop fun.

Vrijdag een looprustdag met sportmassage en een stukje fietsen. actief herstel Knipogende emoticon
IMG_9208

Zaterdagochtend een duurloop met mijn nieuwe crewmaatje, daarover straks meer, door mijn trainingsgebied. Amber woont dichtbij, maar ik kon haar toch nog het e.e.a. laten zien dat voor haar nieuw was. Een heerlijke temperatuur, zonnetje en ook nu weer genieten zonder op het tempo te letten. De afspraak was dat er 18 kilometer gelopen zou worden, maar op weg naar huis voelde het nog zo goed dat ze voorstelde die 20 vol te maken. Prima, een lusje extra en op 20 km weer voor de deur. De tuin in, wat lekkers eten en drinken om de verbrande calorieën weer aan te vullen.

Nog even terug naar mijn nieuwe crewmaatje. Sinds kort maken wij beide deel uit van de Halfcrazyrunnerscrew, een stel hardlopende dames en heren die in verschillende samenstellingen wedstrijden bezoeken, elkaar ondersteunen, aanmoedigen en er ook naast deze evenementen voor elkaar zijn. Het spreekt voor zich dat het hardlopen ons verbindt. De passie, het plezier en vriendschap. Jullie zullen ons regelmatig bij wedstrijden tegenkomen aan onze herkenbare shirts.

Noordwijk_9285Om nog even op de halfcrazyrunnerscrew voort te borduren. Gisterochtend stond ik aan de start van de 10 van Noordwijk met een ander crewmaatje. Marleen Noordwijk Medaille en ik waren de vertegenwoordigers van de crew tijdens dit evenement. Wij besloten dan ook maar meteen samen te lopen en een poging te doen haar pr op de 10 aan te scherpen.

De dag begon droog, maar ruim voor de start begon het te miezeren en harder te regenen, werd de start om onduidelijke reden 10 minuten uitgesteld, maar mochten we uiteindelijk om 11:10 uur de paden op.

Marleen had weinig aanmoediging nodig, af en toe checken of het goed voelde, het tempo niet te hoog opliep, of ze behoefte had aan een bekertje water en gewoon door blijven hobbelen. Wij zijn achterin het startvak vertrokken, maar daardoor was het een 10 kilometerlange inhaalrace, waarbij Eva het tempo na 1,5 km iets liet zakken en ons liet lopen, terwijl Maik juist bleef volgen.

Het eerste klimmetje was meteen ook de pittigste, maar kort en daardoor dus Finish 10 van Noordwijk_2niet van invloed op de kilometertijd. Zelfs een losse veter (2x) zorgde er niet voor dat er veel ingeleverd werd. Maik ging ervandoor en een kilometer later sloot Diane aan om ons tot aan de finish bij te houden.Finish 10 van Noordwijk_1
Het laatste rechte stuk, de Kon. Wilhelmina boulevard, nog 700 meter naar de finish, een eindsprintje en dat pr is een feit. Leuk om voor het eerst als halfcrazyrunner aan de start te staan en te zien hoe Marleen het flikt.

Noordwijk_9324

Een leuke dag waarbij we diverse social media “vriendjes en vriendinnetjes” ontmoetten en het ondanks de regen in de ochtend een gezellige middag werd en met deze 10 sloot ik de trainingsweek af met 75 hoofdzakelijk gezellige kilometers.

IMG_9398

1 opmerking:

  1. Mooi weekje weer John! Ik ga de KustMarathon eens opzoeken en kijken hoe dat er aan toe gaat! Succes met de training.

    BeantwoordenVerwijderen