maandag 22 februari 2016

Two Rivers

Gisterochtend ging ik van start in Zaltbommel als 1 van de 56 deelnemers aan de Two Rivers marathon. Nu zullen velen van jullie denken, Zaltbommel, Two Rivers, marathon...daar heb ik nog niet eerder van gehoord. Dat zou best kunnen kloppen, het was namelijk de eerste editie.
Lees alles over het evenement op de site van de organisatie.

Dit leek mij wel een mooie marathon als nummer 25 en prima voorbereiding. Nu ben ik wel redelijk in training, maar of een marathon nu "al"te doen zou zijn moest ik nog maar zien. De start is om 11:00 uur, ik moet mijn startnummer nog ophalen en de auto parkeren.
Met een deelnemersveld van circa 90 lopers/loopsters zal het niet heel erg druk zijn en dat klopt, binnen enkele minuten neem ik startnummer 9 in ontvangst en begeef ik me naar de ruimte waar ik mijn tas achter kan laten.

Net voor 11 uur besluit ik met de pacers van 4:15 mee te gaan. Ed, één van de organisatoren, raad in zijn welkomstspeech aan om met een pacer mee te lopen, aangezien die de route kennen. Er staat bovendien een hele stevige wind en dan is het toch fijn als je in een groepje kunt schuilen indien nodig. De groep is ongeveer 15 man/vrouw groot als we op weg gaan.
Er wordt lekker gekletst onder leiding van Esther en René, de pacers van deze groep.

De wind doet zijn best om ons van de dijk te blazen, maar de groep blijft mooie compact, in ieder geval tot het halve marathonpunt, waar de duolopers wisselen en wat marathonlopers het iets rustiger aan doen. Ans staat een stuk verderop met de camera in de aanslag en een Buff die ik aanpak in plaats van de cap die steeds bijna van mijn hoofd geblazen werd.

Een klein stukje tussen bebouwing door van Hoenzadriel richting Hedel. Bij Ammerzoden verlaten we de dijk, eindelijk minder wind en we hebben er al ruim 30 km opzitten. Vanaf 32-33 km de wind in de rug, de groep is inmiddels definitief uiteen gevallen, wij zijn met 4 over en vooruitgelopen. Het tempo zit er goed in, van gemiddeld 6'05" gaat het hard richting 5'20" en de laatste verzorgingspost op 37 km.

Ik neem de tijd om wat zout naar binnen te gooien en vervolgens weer bij de anderen aan te sluiten. We tellen af en lijken steeds harder te gaan lopen, 4 - 3 - 2, nog 1 kilometer en dan is daar de finish. Heel bijzonder om bij zo'n kleinschalig evenement aan de start te staan, 42 kilometer over de dijken te lopen van de Bommelerwaard en onder applaus te finishen én een medaille omgehangen te krijgen.


Waar de organisatie ook in voorzien heeft zijn douches inclusief vervoer heen én terug! Top!
Ed, Marco en de vele vrijwilligers hebben een fantastisch debuut met hun evenement gemaakt en ik ben ervan overtuigd dat er volgend jaar nog meer aanmeldingen binnenstromen. Hopelijk met iets minder wind.


De overige foto's staan hier.

5 opmerkingen:

 1. Super.. 👍 ..weer mooi gedaan! 👍

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi leesvoer weer John, op naar de 2 oceans!!

  Groetjes uit Ulft

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed gedaan weer John, nr 25 in the pocket. De UHT was een mooie voorbereiding..., en nu op naar de Two Oceans, veel plezier alvast aldaar

  BeantwoordenVerwijderen