zondag 11 juli 2010

Alternatieve training

Over het weer en het wereldkampioenschap voetbal is al genoeg geschreven en gezegd. Heerlijk waren de verkoelende buien gisteravond en vanmiddag en vanavond zal daar dan ook eindelijk de ontknoping van het WK 2010 zijn. Welk nationaal team de wereldbeker mee naar huis zal nemen…..geen idee. Wat mij betreft kan het alle kanten op. Vanavond de ontknoping.
Op loopgebied is het bij de hardlopendeboer rustig geweest. Niet dat er vrijwillig rust wordt gehouden, nee het is wederom de linker kuit die het lopen belet.
vibram_fivefingers_kso Vorige week vrijdag ging ik op de VFF’s voor een run-swim-run. Een kilometertje of 5 naar de Haarrijnse plas, een verkoelende duik en kort daarna weer terug naar huis.RENOIR
Op 1,5 km van huis voelde ik een helaas bekende pijnscheut in de linker kuit en meteen wist ik hoe laat het was. Wandelend naar huis en zondagmiddag een poging gedaan om weer te lopen. Verder dan 5 km kwam ik niet.
Dinsdag bestond de training uit een rondje van 30 km op de fiets. De kuit is nog steeds gevoelig, maar gelukkig kon ik dinsdag al bij Marijn terecht. De behandeling is pijnlijk, maar bied de volgende dag al wat verlichting. Om zo snel mogelijk weer de hardloopschoenen uit te kunnen laten loop ik niet zolang de kuit nog gevoelig is.
Donderdag wederom 30 km op de fiets afgelegd en gisteren weer een fijne pijnlijke behandeling achter de rug. Vanochtend is de marathonafstand afgelegd, wederom om de fiets natuurlijk.
Er wordt dus even alternatief getraind, maar de verwachting is dat ik in de loop van deze week weer een poging zal wagen ook weer lopend wat kilometers af te leggen. Op 5 september staat tenslotte een marathon op de planning.

18 opmerkingen:

 1. Als er op 5 september een marathon op de planning staat dan is het zaak om de opbouw heel rustig te laten verlopen en e niks in te forceren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zit je niet mee zo. Rustig aan en proberen vooral niet te forceren. Anders maar geen marathon op 5-9 hoor. Succes met herstel en opbouw!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Potverrr... da's balen. Hopelijk kan je snel weer loopkilometers maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. John, vervelend die kuit blessure, ik weet er alles van, begin niet te snel niet forceren.
  succes bij het herstel.ik ga het deze week weer proberen op te pakken.

  gr.Frits.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. relaxt blijven..... die blessures gooien we samen heel ver weg!
  fietsen is een prima alternatief, weet daar inmiddels ook alles van, alleen het blijft een alternatief .....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig behoor jij tot het rijtje van verstandige lopers en zal het om in hardloop termen te blijven wel los lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jemig mina, het houdt niet over hè? Weg met die blessure's, gewoon lekker trainen, dàt is wat je wilt. Ik hoop dat Marijn zijn wonderhanden je kunnen instralen! 5 september staat in de agenda, met fiets en flesjes.....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. We kunnen al een aardige fietsploeg vormen samen. Alle gekheid op een stokje. Klotte man. Rustig aan en succes met je herstel.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wees verstandig, je kuit goed laten behandelen, en dan kan je de marathon mischien wel lopen, gaat het niet? er komen nog meer marathons.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hey vervelend man, toch weer last van die kuitblessure.
  Hopelijk ben je er deze keer vlot overheen, maar verstandig om even in elk geval helemaal niets te lopen.
  Geluk

  BeantwoordenVerwijderen
 11. balen zeg.. je ging zo goed. zou dat iets met de VFF’s te maken kunnen hebben, maar dat weet je zelf vast veel beter. rustig aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Tiny, Aad, Frits en Marco,
  Er wordt zeker niet geforceerd. Daar heb ik inmiddels ervaring mee.

  @Koen,
  I learned the hard way ;-)

  @Petra,
  Marijn verricht goed werk, dus ik sta er gewoon op 5 september.

  @Gerard,
  Het wordt een heel peleton.

  @Hans,
  Ik sluit het natuurlijk niet helemaal uit, maar op de VFF's let ik nog meer op de loophouding (netjes lopen) en zijn de afstanden een stuk korter. Door nadrukkelijker op de voorvoet te landen staan de kuiten natuurlijk wel meer onder spanning.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Voorzichtig met je kuiten, John.
  Bouw het rustig op: korte stukjes met wandelpauzes. Maak je wedstrijdagenda leeg !
  Masseren is goed om littekenweefsel te voorkomen.

  Sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gadver John, dat moet je nu niet hebben. Weest voorzichtig maar dat ken je ondertussen wel, en succes bij het herstel.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hey Broeder, je moet die VFF gewoon niet aandoen, denk een te grote belasting voor jou zonder die demping. Tis zo zonde om telkens blessure leed te krijgen van die apenvoeten.
  Groet van een bezorgde broeder!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Bijlezen via dit blogje is door je blessure niet leuk. Wat een pech.
  Het herstel zal onertussen al flink in gezet zijn neem ik aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hej. Tja, met dit weer kan een beetje hardlooprust ook geen kwaad. Wel jammer maar rustig herstellen en die VFF maar in de vuilnisbak gooien ;)

  Grappig, kga de volgende run-verzuip-run ook doen...henschotermeergames. Poolen?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dit blogje na de vakantie blijkbaar over het hoofd gezien. *schaam*

  Jammer dat je er gisteren niet was. Maar hoe is het inmiddels met de kuit?

  BeantwoordenVerwijderen