zondag 3 april 2011

De laatste zware

Op 25 april wil ik er helemaal klaar voor zijn als ik aan de start sta om de 60 van Texel tot een goed einde te brengen. Een goed einde als in, finishen binnen de gestelde tijdslimiet. Er zijn geen ambities om een snelle tijd neer te zetten. Proberen te genieten en aankomen is wat mij betreft goed genoeg.

De zware weken voordat er aan de afbouw begonnen kan worden zijn ingegaan. Volgende week de laatste zware en dan gaat de rem erop.

Hoe verliep de afgelopen week?
Maandag was de lies nog wat gevoelig, maar kreeg deze de gelegenheid te herstellen door niet te trainen.
Dinsdag werden 30 kilometers verdeeld over 13 in Z1 samen met Ans waarbij de nieuwe Salomons voor het eerst werd uitgelaten. Voor Ans zat de training erop en werden de Salomons voor de Glides ingeruild om de laatste 17 in Z2 af te raffelen.
Woensdag liepen Tino en ik de 5x1000 op marathontempo iets te hard, maar gemakkelijk. Inclusief in-en uitlopen 10km op de teller.
Donderdag, rust.
Vrijdag werden 11 snelle (voor mijn doen) kilometers afgelegd.

De laatste zware hadden Jeffrey en ik op zaterdag gepland. Bleek het ook nog de warmste dag van de week te worden. Voor de verandering, en noodzaak, trainen op het strand en de duinen. Een route op afstandmeten.nl uitgezet en in de Garmin geladen.
Het plan:
Circa vijf uur lopen over een parcours dat bestaat uit strand en duinen. De klok wordt in principe niet stilgezet totdat het eindpunt (de auto) weer bereikt is.

Om 7:00 uur zitten we in de auto op weg naar Wassenaar op zoek naar ons startpunt, Meijendel op een kleine 2 kilometer van het strand. Gezien het tijdstip wordt (de) een parkeergelegenheid al snel gevonden en kunnen we op weg. Ehh…..na een paar honderd meter toch maar weer terug naar de auto om de Salomons te verruilen voor een paar Glides. Ik durfde het gewoon nog niet aan om op een paar nieuwe (13km) trailschoenen een langde duurloop te doen.

Al vanaf de start zaten wij niet op koers, verkeerde startpunt gekozen wellicht. De 2km naar het strand werden er c.a. 4. Met de Scheveningen pier in de rug ging het richting Katwijk over een rustig strand. Noordwijk komt inmiddels in zicht, hier zou het strand ingeruild worden voor de duinen, maar niet voordat er een glaasje cola op een strandterras werd gedronken. Het strand heeft bij Jeffrey voor een paar kuiten gezorgd die bijna permanent volliepen, hopelijk gaat het in de duinen wat gemakkelijker.

Door na het strand voor de duinen te kiezen hebben we het onszelf niet gemakkelijk gemaakt. Het is zonnig, warm en druk met wandelaars, fietsers en een enkele loper. Het tempo is comfortabel laag, maar de kuiten van Jeffrey blijven opspelen. Na een kleine 4 uur lopen bereiken we de auto weer en werd besloten de rugzakken in de auto achter te laten en een poging te wagen het laatste uur vol te maken. Blijkbaar is de knop al om, want het wordt voor beiden harken dus nemen wij het besluit het welletjes te vinden, de boel niet te forceren en na 4,5 uur lopen te stoppen.

De benen hebben de 40 kilometer prima verteerd en dus liep ik vanmorgen met Ans mee tijdens haar 2 uurs duurloop. Hiermee komt het totaal aantal kilometers deze week op 109.

Het verloop van de komende dagen zal bepalen of ik in Rotterdam van start ga voor mijn 3e trainingsmarathon dit jaar.

25 opmerkingen:

 1. Denk er ook aan om op tijd je rust te pakken. Ook belangrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was een mooie dag op het strand! Lekker terrasje hoor. Arme Jeffrey met vollopende kuiten, dat loopt niet lekker. Beter dat dat nu gebeurd, dan op Texel.
  Gave film, komt er nog een vervolg?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kloten voelen doe je toch op een andere manier ???

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat hebben we toch allemaal weer lopen genieten zo te zien. AL waren de kuiten bij mij ook aanwezig en helaas spelbreker.
  Succes in Rotterdam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Broeder John,
  Verdomd netjes al die kmters die jij per week pakt. Is mij nog nimmer gelukt om er 100 te lopen in een week maar jij doe ze bijna wekelijks.
  Niet te gek doen van de week dan sta je gewoon fit aan de start in het mooie Rdam ;-). Zie je daar zeker!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk filmpje! Krijg gewoon zin om om het strand te gaan lopen: van strandtent naar strandtent wel te verstaan! Maar goed daarvoor deden jullie het niet: alles in het teken van Texel!
  Ben heel benieuwd hoe jullie Texel gaan ervaren en naar het vervolg van dit filmpje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. jajaja, lekkere duurloop.. hoeveel van die tijd hebben jullie in die strandtent gezeten? Ik wil de garmindata zien :) hihi.. goed gelopen hoor mannen! Laat Texel maar komen (en Rotjeknor)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Afstand is niet zo belangrijk bij de trainingen en het was best lastig zo te zien, maar aan de andere kant waren die strand tenten met heerlijke bank kussens wel aantrekkelijk, waren die zaken in de winter maar eens open ;-).
  Doe rustig aan in Rotjeknor en natuurlijk ook op texel.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Weer een mooi weekend met km John. rustig aan deze week en succes in Rotterdam en komt Texel nu al snel in zicht. ik ben benieuwd hoe die ervaring zal zijn, maar dat gaat goed komen.

  leuk filmpje trouwens.

  gr. Frits.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. John, mocht je Rotterdam gaan lopen nodig ik je hierbij uit mij te hazen voor 3:59 (voel je nergens verplicht toe hoor, voor mij gewoon een puntje #durftevragen)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Allen,
  Helaas hebben we er niet bij stilgestaan om na afloop nog een mooi eind aan het filmpje te knopen. Geen vervolg van deze dag in beeld en geluid dus :-(

  @Tiny,
  Dat doen we vanaf volgende week.

  @Petra,
  Op Texel kunnen we dat soort ongemakken missen als kiespijn.

  @Maurieske,
  Jeffrey was net te laat met focussen ;-)

  @Patrick,
  Thnx. Kan gebeuren.

  @Broeder Richard,
  Dit is nog een zware week, maar ik maak het niet te gek meer.

  @Kit,
  Het was echt prachtig weer. Van strandtent naar strandtent had je best kunnen doen, maar ze waren nog niet allemaal geopend ;-)

  @RR,
  Garmindata komt eraan.

  @Rinus,
  Helemaal mee eens. Het was erg aantrekkelijk om op het terras te blijven zitten.

  @Frits,
  Het is idd zo 25 april. Kan ik wederom een nieuwe ervaring opdoen.

  @Jan,
  Daar hebben we nog contact over.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Met in Rotterdam nog even 42 km asfalt heb je alles wel zo'n beetje gehad qua ondergrond.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. dat jij texel gaat uitlopen is een ding dat zeker is..... belangrijkste is heel houden.. de afstanden zitten nu wel in de benen.... ik denk je zondag nog wel te zien ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Succes met Texel!
  leuk filmpje ik heb er af en toe smakelijk om gelachen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hallo John

  Leuk fimpje en meijendel kennen we wij hebben geparkeerd bij de pannekoeken boerderij. en vandaar rechts om richting Katwijk .
  Ook jij bent er klaar voor.

  groet Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuke film en ik heb genoten van dit blogje !

  Het verloop van de komende dagen zal bepalen of ik in Rotterdam van start ga voor mijn 3e trainingsmarathon dit jaar.......... ja ik denk dat ik hem snap ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Succes alvast zondag in Rotterdam, mischien zie ik je wel, ik ga zondag daar fietsen,

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mischien tot zondag in Rotterdam. Ik ga pacen voor 4:15. Succes.

  Groet Mo

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een mooie dag om lekker over het strand te "banjeren". Rustig aan deze week dan zie ik je zondag in Rotterdam.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mooi stuk lopen en wat toevallig dat we op het zelfde parcours hebben gelopen , had leuk gevonden als we elkaar ook nog waren tegen gekomen

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Succes in Rotjeknor maar nog meer op Texel! Jij vergeet je drinken niet. Als alles goed gaat ben ik 2 weken later ook op Texel, maar zeker niet voor 60 km ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ga je zondag vast zien in Rotterdam ,zag je afgelopen dinsdag ook nog fris trainen en dat na al die kilometers dat geeft hoop op een goede afloop 2e paasdag op Texel

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dat zijn weer heel wat km's en idd het was erg warm, wat zal het druk geweest zijn. Maar een mooie omgeving om te lopen. Succes in Rdam en ik ga kijken of ik Jeffrey kan spotten in Arnhem.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. ZO, was even niet bij de les maar jij hebt duidelijk niet stilgezeten! Wat een kilometers...en 25 april nadert. Dat moet een succes worden.

  BeantwoordenVerwijderen