zondag 10 april 2011

Mijn derde Rotterdam marathon

DSC00546De Rotterdam marathon heeft blijkbaar toch een bepaalde aantrekkingskracht die ervoor zorgt dat je toch snel doet besluiten er weer van start te gaan. Over de hoge inschrijfgelden zal ik het niet hebben, aangezien de organisatie daar wel wat voor terug doet en de deelnemers goed verzorgd. De marathon leeft echt in Rotterdam dat zie je aan alles, dat voel je, het publiek zweept je op en dit alles doet je besluiten er het jaar daarop weer in het startvak plaats te nemen. InDSC00549 mijn geval de 3e keer in vak E.

De zestig nadert met rassen schreden dus deze marathon is niet meer dan een training, aangezien er geen tijd is om veel en lang rust te nemen. Op mijn vorige post kreeg ik een voorstel/verzoek om wat haas/begeleidingswerk te verrichten, maar daarover straks meer.

Om 9:00 uur komen Marco en ik in Rotterdam aan en ga ik op zoek naar het Bilderberg hotel waar Petra, Leo, Jacq, Erik en Marcel mij opwachten. Omkleden en op weg naar het politiebureau voor een meeting met een groot aantal bekende webloggers.DSC00544

Jacq was al in ons midden en bij het politiebureau ontmoeten we de 2 die gehaast/begeleid wilde worden, Jan die nu eindelijk eens onder de 4 uur over de streep wilde komen.

De start, de eerste 3 km bestaat het groepje uit Petra, Leo, Gerard, Marco, Jacq en ik, aangezien we Jan helaas al in het startvak kwijtgeraakt zijn. Shit…ik hoopte hem nog tegen te komen om mijn deel van de afspraak/belofte na te komen.DSC00606
De afspraak: Jan en Jacq gedurende de eerste helft proberen in bedwang te houden en het halve marathonpunt op 2 uur te passeren. De 2e helft zou een ieder op zichzelf aangewezen zijn.
Vanaf c.a. 17km ging ook Gerard ervandoor en vervolgden Marco, Jacq en ik onze strakke vlakke kilometers op weg naar het halve marathonpunt dat we passeren met 2:00:20 op de Garmins. Zowel Jacq als Marco krijgen het iets moeilijker dus besluit ik tot na het overbruggen van de Erasmus bij hen te blijven. Na 25 km vind Marco het welletjes om uiteindelijk bij 28 km te beslissen niets te forceren en te stoppen. Verstandig om op die manier toch een aanzienlijk deel van deze marathon af te leggen, na vorig jaar van deelname af te moeten zien en dit jaar op het laatste moment fit genoeg te zijn om in ieder geval van start te kunnen gaan en de sfeer te proeven. Top.

Jacq geeft aan het met een iets lager tempo te willen proberen vanwege papbenen. Coach Hans volgt ons langs het hele parcours, voorziet Jacq van de broodnodige verzorging en coacht Jacq om vol te houden. Ik kan dus met een gerust hart wat versnellen om zodoende nog binnen de 4 uur de finish te halen.
De 5km tijden tot 30:
28:16, 28:29, 28:42, 28:31, 28:51, 28:05.
Vanaf 30km heb ik bij de drankposten gebruik gemaakt van het aanwezige water om wat bij te tanken en het lijf nat te houden, maar desondanks lag het tempo hoger als daarvoor. Op 30km stond Frank het webloggerssteunpunt te bemannen en heb ik dankbaar van zijn voorzieningen gebruik gemaakt. Hartelijk dank voor je steun Frank.

De laatste 12km naar de finish zijn pittig, doordat de warmte wat meer vat op je begint te krijgen, wat gelukkig niet van het Kralingse bos gezegd kan worden. Op 35km een leuke verrassing dat ex collega Sasja daar staat en een paar honderd meter meeloopt voor een praatje en aanmoedigingen voor de laatste kilometers. De hoek om waar Ans mij opwacht met een welkome verversing en kus. Petra en Leo schijnen niet ver voor mij te lopen, maar ze bijhalen laat ik maar uit het hoofd. De sub 4 zit erin, dat is genoeg. Nog een keer bij Frank langs, die mij een stuk sinaasappel aanreikt.
35km – 27:39, 40km – 26:50.
Op 41km spot ik Ingrid voor me die aangeeft het zwaar te hebben gehad. Wij besluiten samen naar de finish te lopen en passeren die uiteindelijk tevreden hand in hand in 3:57:05.

Op zoek naar Petra en Leo, die we een paar minuten later al stuiterend vinden. Logisch aangezien Petra onder begeleiding van Leo een giga mooi pr van 3:56:05 gelopen heeft. Op 2 bloedblaren na heeft ze niet eens geleden. Wat een mooie prestatie. Van harte gefeliciteerd.
Gerard hebben we helaas niet meer gezien, maar nog wel ff gesproken en met zijn PR kunnen feliciteren.

Mijn 3e Rotterdam marathon geeft vertrouwen voor Texel. Geen pr, maar dat was ook de insteek niet en als je je pr dan in een “training” zo dicht benaderd kun je alleen maar heel erg tevreden zijn.

Ook ditmaal heeft Ans mij/ons op diverse plekken langs het parcours gespot en op de foto vastgelegd, met de metro van punt naar punt reizend. Ook zij heeft vandaag de nodige meters gemaakt.
In september loopt ze zelf de marathon en kan ook zij ervaren wat het is om die 42,195km af te leggen.

De foto’s kunnen hier bekeken worden.

28 opmerkingen:

 1. Klasse John! Mooie training voor je 60, geen dieptepunten in je verslag en ondertussen nog anderen aan een mooie tijd helpen. Je hebt je goede daad weer gedaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja stom dat ik jullie kwijtgeraakt ben. Zat maar vlak voor jullie tot 30km, voor wat daarna gebeurde moet m'n blog maar even bekijken. Het blijft heel knap onder dergelijke omstandigheden een negatieve split te lopen. Die extra 18 km Texel kom je ook wel door!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die 60 gaan goed komen over een paar weken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klasse gedaan Broeder, maar dat had ik je allang verteld ;-). Was een een geweldig treffen, op naar de volgende (Lenteloop). Ans complimenten voor al die mooie foto's die je geschoten heb. Helaas sta ik er vreselijk op :-(.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klasse john om weer makkelijk een marathon als training voor je doel de 60 van Texel te doen.
  ook mooie foto door Ans geschoten, was weer genieten.
  Je doel komt in zicht.trainse verder en zie ik je misschien op de baan.ik blijf je volgen.

  gr.Frits.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi verslagje John. Petra en Jacqueline heb ik bij de start door het tv beeld zien flitsen maar de rest heb ik niet gezien, jou dus ook niet. Dat krijg je als je zo gefocust bent op roze :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi verhaal John maar bovenal goed gelopen, op je gemakje (maar wat heet) binnen de vier uur gebleven! Wat Tiny schrijft, het komt straks wel goed op Texel. Dat wordt nog een heel avontuur!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. John je bent helemaal klaar voor Texel. Rotterdam is daarvan de bevestiging.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heeeee lieve John! Wat een dag was het gister zeg. Zo ontieglijk wijs. Je hebt het 'm voor de tweede keer geflinkt om onder de 4 uur te finishen. Super. Weer met een versnelling in de laatste km's. Respect!!! Zo goed van je.
  Het was leuk om Ans onderweg te zien, de foto's zijn super. Ik heb er al eentje gejat!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi verslag en netjes gelopen. Weer leuk al die foto's, zal flink rennen geweest zijn voor Ans.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie tijd John en verstandig zo voor Texel.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik heb zo mega genoten zondag in 010 !
  je verslag lezend komt alles weer boven, ik heb genoten van je gezelligheid John !
  de foto's van Ans zijn ook weer super !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Netjes! Nu 2 weken rusten en dan: op naar Texel. Gaat goed komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel fijn dat jij Marco en mij 28 kilometer hebt gehaasd. En dan zelf verder gaan voor een tijd onder de 4 uur bewijst wel dat je in topvorm bent.
  Afterparty bij de Mac was heel gezellig :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wat leest dit heerlijk zeg John.
  Of dat je een blokje om hebt gemaakt op zondag ochtend.
  Texel ik begin er niet over :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zo te zien heb je de hele tijd vlak achter mij gelopen. Als ik dat had geweten had ik even ingehouden. Scheelt geloof ik 18 seconde.Volgens mij heb ik Ingrid nog ingehaald. Althans dacht het als ze in een oranje shirt van het ziekenhuis liep. Knappe tijd weer kerel. Zie je op 25 april

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het zag er goed uit, veel succes over 2 weken.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk stukje weer, John! En het blijft altijd een geweldige prestatie!! Of je er nu twee, vier of vijf uur over doet.
  Ik vond het ook leuk jullie weer even gezien te hebben.

  groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Leuk om jouw beleving van afgelopen zondag te lezen, en knap hoor een negatieve split lopen! Echt jammer dat ik je niet heb gezien, maar ik gok dat je me ergens halverwege de Kralingseplas hebt ingehaald :) Aan je tussentijden te zien liep je toen zoveel harder dan ik dat je waarschijnlijk voorbij bent gezoefd!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Een marathon als training, sterk hoor! Ik wou dat ik dat ook kon zeggen, voor mij is een marathon al een hele klus, mooi gedaan John!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Toch leuk dat er zoveel volk naar jouw trainingen komt kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mentale opsteker voor de 60. Die had ik 2w geleden ook, en door anozel buikgriepke was het plots wat minder. Maar binnen 2w gaan we er opnieuw een lap op geven hè. Tot dan (cremke aka Joeri)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Goed gelopen en mooie, beheersde versnelling in het laatste kwart. De vorm is goed (al heel lang), dat zal je veel zelfvertrouwen geven voor Texel.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Mooie tijd als tussenmarathontje.... jouw volgende 'echte' marathon zal een p.r. gaan opleveren. Het was toch wel leuk zo langs de kant jullie allemaal te zien. Over 2 weken ben ik er ook op de fiets. Zie je dan weer. Proficiat met deze mooie marathon

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoi John, wat goed van je, onder de 4 uur weer en dat als training! ik doe t je niet na! Geniet van je prestatie, texel zal vast goed komen John, mooie foto's Ans! Groetjes, Penny

  BeantwoordenVerwijderen
 26. mooi verslag, mooie foto's en een mooie voorbereiding op Texel! goed gedaan vriendje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. texel komt helemaal goed!
  jammer dat we elkaar niet gezien hebben , wel effe snel ans!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Een keurige training voor Texel en ook nog anderen onderweg helpen is in mijn ogen een topprestatie. Nu lekker herstellen en die 60 km komen helemaal goed!

  BeantwoordenVerwijderen