dinsdag 31 mei 2011

Lekker gevoel

De signalen die ik van het lijf tijdens en na de Koning van Spanje opving heb ik, verstandig als ik ben geworden, niet in de wind geslagen. Een week van relatieve rust dus!
Door slechts 35 km in die week af te leggen werd ik door het lichaam beloont met een uitgerust gevoel en zin om te lopen.

Maandag een tempo duurloop van 20km met een gemiddelde van 5.06”, een lekker begin van de nieuwe trainingsweek. Een dag later wederom een duurloop, iets korter en 30 sec/km langzamer.
Op woensdag staat standaard de baantraining op het programma, vanavond met een testloop op het programma.
Twijfel, zal ik voor de 3 of toch voor de 5 km gaan. Uiteindelijk wordt het een combi. De eerste 3 km fungeer ik als haas voor een clubgenote die eens onder de 15 minuten wil lopen. Met 14.50 wordt dat doel ruimschoots gehaald en trek ik de laatste 2 nog even door en kom ik na 5 km uit op 23.19. Weer een trainingsmoment met een lekker gevoel afgesloten.

Een paar dagen rust. Lekker gevoel.
Pas zaterdag worden de loopschoenen weer onder gebonden voor een Z1 duurloop van 2 uur met loopmaatje Jeffrey. In de 2e helft hebben we de wind vol tegen langs het A’dam rijnkanaal van Breukelen naar Maarssenbroek, maar desondanks worden wat de kilometers afgewisseld in Z1 en Z2, heerlijk bikkelen. 2 uur en 4 minuten later staan we weer op het punt waar we begonnen met…….een lekker gevoel.

10 km onder de 45 minuten. Een onderwerp dat tijdens de duurloop ter sprake komt. Jeffrey heeft een pr staan dat net boven die 45 ligt. Laat nou zondag de Lintloop georganiseerd worden. De duurloop ondanks het lekker gevoel dus gewoon volgens plan uitgevoerd terwijl wij beiden nog best wat verder/langer hadden willen en kunnen lopen.

Zondag stond er wederom een behoorlijke bak wind, maar het plan om samen een poging te wagen die 45 minuten te slechten hadden we nog niet laten varen. De start is met de wind in de rug, maar dat is van korte duur aangezien we nog binnen de kilometer tegen de wind mogen beuken. Falco en Maarten zijn dan al bijna uit het zicht verdwenen en weten van begin tot eind aan de kop te gaan. Falco knalt in pr tijd over de finish op een mooie 2e plaats.

Jeffrey moet met name op de stukken met wind tegen, ik doe echt mijn best hem uit de wind te houden, afzien maar hij houdt stand en blijft volgen. De 3 rondjes zijn niet het meest inspirerend, maar je weet in ieder geval precies waar het zwaar is en dus tijd laat liggen en waar die gewonnen kan worden. De kilometers worden redelijk vlak gelopen (4.27 – 4.41) met de laatste 980 meter als uitschieter in 4.14 bereiken wij de finish waar ik Jeffrey voor laat. Ik klok 45.11, Jeffrey 45.08, geen verbetering van zijn pr, maar toch een lekker gevoel gezien de omstandigheden.
De week wordt met 73 km qua kilometers aanmerkelijk beter afgesloten als een week eerder.
Er was nog iemand met een lekker gevoel. Ans liep op deze winderige dag 2 minuten van haar beste 10 km tijd af, waarmee haar pr nu op 55.06 is komen te staan.

De nieuwe trainingsweek startte ik vanavond samen met Ans in de vorm van een duurloop die 14 km lang was, en wederom voor een lekker gevoel zorgde. Deze “rustige” maand wordt afgesloten met 262 kilometer op de teller.

12 opmerkingen:

 1. Feli's ook voor Ans! Ondanks de wind toch mooi (ook bijna) PR weer ;-) Volgende week woensdag zomeravondcuppen? Doen we een drankje achteraf om een aantal nieuwe PR's te vieren?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op tijd je trainingen en op tijd je rust. Het levert je tenslotte de beste resultaten. Leuk hè Ans al weer een PR!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie tijden en zeker van Ans, top.
  Goed naar jezelf geluisterd en het gaat zeker mooie tijden beloven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zeggen ze altijd? Rust is ook training! Het rare is dat ik het zelf ook niet zo ervaar na een "rustige" week voel ik me altijd schuldig (terwijl ik gewoon schema volg) en vraag ik me dan bij de volgende lange duurloop dan nog af of ik het nog "kan"...
  Wat goed van Ans! 55:06?? wauw, misschien moet ik toch ook maar weer eens een 10 km gaan lopen, mijn PR steekt nu wel heel schil af ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. een PR komt nu eenmaal niet op bestelling. Anders zou de fun er toruwens ook vlug af zijn hé!?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toch nog een hele mooie maand geworden ondanks de rustweek met maar 35 km. Misschien moet ik ook maar eens gaan voor een snelle 10. Mijn PR staat nog steeds op ruim 51 minuten. Is inmiddels wel een paar jaar our.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Al ging je dan niet door de 45 minuten-grens een 'lekker gevoel'is zeker op zijn plaats.

  Trouwens, wat jij een rustige maand noemt, zou voor mij een absolute topmaand zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. #3 Een relatieve rustweek..altijd prettig om te doen....om maar te zeggen, goed bezig!! Jammer van die wind zondag, hij deerde Ans dus niet. Weer een PR voor haar. SUPER goed. Gefeliciteerd. (ctrlc)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De Koning van De Meern. Lekker lopen John!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een paar dagen rust kan geen kwaad, zeker als het lichaam daar om vraagt. Maar eenmaal aan het lopen blijkt er met het tempo niets mis te zijn, ondanks de wind. Mooie tijd ook van Ans, gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. zit weer lekker te genieten van je verhaal...
  weer lekker bezig !
  mijn felicitatie's voor Ans ze is een kanjer !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vast houden, dat lekkere gevoel!
  Een periode van rust kan zo goed doen

  BeantwoordenVerwijderen