zaterdag 11 juni 2011

3x PR

Jaarlijks loop ik tijdens de IJsselsteinloop mee op de 10km of halve marathon. Evenals vorig jaar, toen samen met Petra die daar een mooie positie in het dames klassement wist te realiseren, stond ik vandaag wederom aan de start van de halve marathon.
Samen met Tino, clubgenoot en regelmatig trainingsmaatje, was het doel dat ik in zijn kielzog mee zou gaan waarbij wij beiden een gooi gingen doen naar een pr net onder de 1:40.

Ans loopt steeds beter, gemakkelijker en sneller, dus werd ook door haar voor de halve marathon gekozen. Ondanks de pr’s op de halve in Leiden en op de 10 tijdens de Lintloop, wilde ze ook nu wederom voor een snelle tijd gaan. PR in Leiden: 2:06

Om 10:00 uur vertrokken naar IJsselstein zodat we in alle rust de gelegenheid hebben onze startnummers te halen, clubgenoten en vele andere bekenden te ontmoeten en de 10 km lopers van start te zien gaan.
Een buitje, maar desondanks komt mijn begeleidster van vandaag gewoon op de fiets aanrijden.
Omkleden, warmlopen en net voor de start naar het vak om op de 3e rij een plek te zoeken. Tino stelt de Virtual Partner in op 4:44 en ik maak er 4:41 van om de lat gelijk maar hoog te leggen.

De start, binnen een paar honderd meter loopt Tino al een tiental meters voor mij uit en dat terwijl het tempo op dat moment al rond de 4:35”/km zit. Ik kies ervoor om het gat niet dicht te lopen, maar laat het tempo ook niet zakken. Het tempo blijft constant, de eerste Ans_15 km worden in 22:45 afgelegd met een paar lopers die mij aanspreken over de verwachte eindtijd en bij mij blijven lopen. Intussen heb ik Tino bijgehaald, maar als ik omkijk zie ik het gat groter worden. Inmiddels loop ik samen met een loper van AV Statina met een tempo van om en nabij de 4:30”/km. Zonder een woord te wisselen werken weTino_1 goed samen en bied ik hem wat te drinken aan, maar desondanks moet ook hij voor het 10 km punt het tempo iets laten zakken en komen ik alleen te lopen, maar de groep voor mij is niet ver weg. 5 tot 10 km gaan in 22:44, vlakker dan het voelde.John_1

Halverwege….een mooi moment om het tempo voorzichtig op te voeren. Petra is er vanaf dit moment bij en moedigt mij en de lopers in mijn buurt aan, maar wijst ze er ook op dat er een “snelle” lopers aankomt door wie ze gepasseerd zullen worden. 10 tot 15 km gaan in 22:17, dankzij de aanmoedigingen van Petra. Alle aanmoedigingen die ik eerder op haar heb losgelaten tijdens wedstrijden die wij Ijsselstein_2samen hebben gelopen, kreeg ik nu terug. De reacties van de andere lopers en enkele begeleider over de opmerkingen waren hilarisch. Ik mocht natuurlijk geen woord uitbrengen en alleen maar doorlopen, niet dat ik überhaupt nog wat kon zeggen.Ijsselstein_1

De kilometers vliegen voorbij en van c.a. 5 km haal ik alleen nog maar anderen in en het lukt nog steeds om het tempo vast te houden. Ik realiseer me dat het doel gehaald kan worden, maar van rekenen komt niet veel terecht, dus is vlak lopen het enige van belang. Petra pept mij nogmaals op als het 20 km punt nadert en Garmin aangeeft dat ook de afgelopen 5 km sneller afgelegd zijn, 21:55. Dat PR kan mij nu bijna niet meer ontgaan. Nog wat kracht gevonden voor een laatste versnelling naar de finish terwijl ik nog 4 lopers passeer alsof ze stilstaan, wow I feel good, wel met een fikse hartslag, maar de finish is in zicht. Een loper op een meter of 10 kan ik niet meer bijhalen, maar piep, piep, piep, piep van de Champion chip matten, piep van Garmin, ik ben er, moet ff bijkomen met de handen op de knieën en neem vervolgens plaats op een bankje terwijl ik wat te drinken aangeboden krijg.Ijsselstein_4

Nico zit uit te hijgen en kijkt verrast op dat ik zo kort na hem binnen ben terwijl hij naar mijn tijd vraagt. O ja, de eindtijd…….als ik op mijn Garmin kijk kan ik geen woord uitbrengen en toon ik hem het scherm. Ik kijk nogmaals en begrijp er helemaal niets van.

Nog een bekertje water, een praatje en felicitaties van een aantal lopers waar ik even mee gelopen heb of die door Petra op mijn passeerbeweging gewezen zijn.
Hé daar is Tino, een moe maar tevreden blik als blijkt dat ook hij zijn PR heeft aangescherpt. We hijgen samen uit, zien wat clubgenoten finishen en gaan vervolgens op zoek naar droge kleding.

Petra staat mij aan de uitgang van het finish vak op te wachten en feliciteert mij met mijn scherpe tijd en tevens nieuw PR.

In droge kleding en een smile van oor tot oor lopen Petra en ik het finish vak weer in, in afwachting van Ans. Na een paar minuten, ik had net op mijn horloge gekeken om een inschatting te maken hoelang het nog zou duren, komt Ans binnen. Even bijkomen en dan…..BIG SMILE wijzend op haar Garmin. 2:05:21!!! Wederom een PR, en dat terwijl het vorige nog geen maand oud was. Een mooie 50e plek bij de dames.IJsselsteinloop 11-6-2011, Tempo

Deze dag kan niet meer stuk, met z’n drieën naar IJsselstein en alle drie een PR. Nog een massage, praatje en afscheid van mijn TOP begeleidster die weer op de fiets terug naar Driebergen gaat. Petra, bedankt voor je begeleiding en bemoedigende woorden, ze hebben zeker geholpen. Hopelijk kun je snel weer de hardloopschoenen aan en op pad. Ik ben je haas.

O ja, de tijden…..
Tino veroverde met zijn nieuwe PR de 119e plek met een tijd van 1:39:42 en ik nam de 53e plek in beslag met 1:33:38!
Een verbetering van bijna 8 minuten. Niet zo gek dat ik zeer content ben toch?
Geïnteresseerd in de data? Klik dan hier.

26 opmerkingen:

 1. Man, wat zijn jullie goed bezig geweest!! Super gefeliciteerd alle 3!! Die nemen ze jullie niet meer af! Geniet van het roze wolkje.. Hoop je in na Roosendaal gezelschap te kunnen houden ;-)))
  Kitty

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Snotverdorie, wat een wereldse tijd. Hup, omhoog met die lat...dan hoor je bij de 'echte' snelle lopers! Duh! Het was weer zo leuk om het op de fiets mee te maken (lopend was natuurlijk beter geweest, maar dan had ik dit niet mee kunnen maken)Al die mannen die maar achterom keken...hysterisch! Maar ja...ze liepen wel door, en jij ook! Man, die laatste km ging echt zo goed. Ik ben trots op je, knijp nog maar eens een keertje in je arm. Het is echt waar...1.33!! Echt snel!
  Uiteraard ook de felicitaties voor Ans, die gewoon maar eens weer een PR loopt. Goed bezig Ans!!Berlin, sie komt eran!
  Geniet beiden van jullie supergoede prestaties. Driewerf hoera: hoera hoera hoera!!!
  Dikke kus, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. kolere....... das hard......heul hard !
  Beide gefeliciteerd !
  geniet van de PR wolk !

  x voor Ans

  groet M

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Hardlopendeboer,

  Geweldig PR!!! Van harte gefeliciteerd ermee. Ben beetje jaloers :-). Nog bedankt voor de slok energydrank. Tot een volgende wedstrijd

  Groeten van
  die Statina-loper

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Op zijn zeeuws gezegd .. HOSTERNOKKE wat een snelle tijd. Die zeeuwse Renessetraining van vorige week hebben je extra goed gedaan :-). Maar liefst 8 min. van je "oude" tijd. Van harte gefeliciteerd. Ook voor Ans en Tino een hiep hiep hoera... geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een superrace kerel. Bijna 8 minuten eraf is niet niks. Gefeliciteerd met je PR.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jezus crisis oftewel kolere wat een super tijd!!
  Ik had je kop wel willen zien toen je op je garmin keek en die 1:33:38 zag staan! Volgens mij rolde je ogen bijna uit de kas toen je dat zag.
  Mooie tijd ook van Ans.
  Allebei gefeleiciteerd met die mooie tijd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha die John, ik keek in de uitslagenlijst en zag dat jij en Alex van de Berg (ook A.P.) een prachtige 1.33 op de klokken zetten. Wat een top tijd en waar komt die enorme progressie vandaan?? Misschien kun je het mij ook leren!!! Nogmaals gefeliciteerd en tot de volgende tot tijd!!

  groetjes John ten Boden

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo zeg...HOU DOE JIJ DAT!!!!.
  Vol ongeloof en wat een verbetering en snelle PR op de halve, je rent mij gewoon aan alle kanten eruit.
  Geniet na en natuurlijk de andere PR gangers ook gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. WOW!! Mooi gelopen man. Wat een strakke tijd. Je bent lekker bezig, snelle tijden. Herstellen en weer verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Acht minuten van je vorige PR... Hoe krijg je het voor elkaar? Fantastisch en proficiat. Deze felicitaties gelden ook voor Ans natuurlijk, wat zijn jullie goed bezig (sturen jullie mij wel die geheime trainingsmethode toe? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gefeliciteerd met jullie pr..!!
  Jemig.....1:33 is wel heul snel....wind mee zeker..?! hihi
  Enne...Ans...petje af voor deze geweldige prestatie!

  Liefs,
  Jo

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jeetje, dat is wel heel strak gelopen! Alle drie van harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat is nog eens een mooi pinkster cadeautje.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wow, erg strakke tijd John! Nog maar 4 min. ;-) Die duurloopbasis betaalt zich nu uit. Ik ga me zorgen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Daar heb je Virtual Partner een mooi pak voor de broek gegeven. Je echte partner deed het dan een stuk beter.
  Dubbel gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Proficiat met je nieuwe PR, knap hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Superrace gelopen met een prachtige PR als resultaat; Gefeliciteerd, maar niet geheel onverwachts want ik kan aardig inschatten waartoe je in staat bent, en die 1:30 grens kan je t.z.t. ook aan. En wanneer nu eens een echte marathon?
  En Ans, die gaat ook lekker; ook gefeliciteerd

  BeantwoordenVerwijderen
 19. proficiat John en Ans met jullie PRRRRR's geweldig en de 1.30 grens John en de 2uur grens Ans komen in zicht.het is weer top top top.

  gr Frits

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Proficiat met je mooie PR!! Ook jouw Ans doet het toch maar weer even

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @Kitty,
  Gezelschap is niets mis mee, maar Roosendaal sla ik over :-(

  @Petra,
  Een blauwe onderarm eraan overgehouden, maar nu geloof ik het echt ;-)

  @Marco,
  Thnx! Binnenkort weer zoals in Uithoorn.

  @Ed Stijnen,
  Bedankt. Jammer dat je niet meeging, we hadden tenslotte een goede cadans te pakken. Tot een volgend evenement.

  @Jacqueline,
  Maar goed dat je mij in Renesse niet tot het uiterste gedreven hebt ;-)

  @Gerard,
  Bedankt kerel.

  @Annemarie,
  Dank je wel. Het besef. Is er inmiddels.

  @John ten Boden,
  Toch die vele lange duurlopen denk ik. Inmiddels ook weer voorzichtig aan het intervallen. Maar...niet verder vertellen.

  @Rinus,
  Dank je Rinus. Blijkbaar viel alles precies mijn kant op.

  @Fred, Hans en Fred,
  Dank jullie wel.

  @Jolanda,
  Wind mee en....Petra.

  @Jan,
  Bedankt namens alle 3.

  @F@lco,
  No worries, eerst maar afwachten of het nog een keer lukt. Er vervolgens ook nog eens 4 minuten aflopen.....een heel ander verhaal.

  @Rencapy,
  Thnx.

  @Ruud,
  Die grens van 1:30 laat ik maar ff bij een droom en wellicht een to do. Nu eerst maar eens een echte marathon proberen te lopen.

  @Frits,
  Dank je. Ans zal eerder op 2 uur uitkomen dan ik op 1:30 waarschijnlijk.

  @Tiny,
  Dank je Tiny. Ik ben supergrote op mijn Ans.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mooi he dat gevoel als je na de finish vol ongeloof op je klokkie kijkt... Meneer en mevrouw de Boer allebei een grootse prestatie. Ondergetekende worstelt zich door zijn trainingen om jullie in Berlijn enigszins te kunnen bijhouden...

  BeantwoordenVerwijderen
 23. @Pim,
  Zolang jij in Berlijn niet voor een nieuw PR gaat, kan het zomaar zijn dat we een heel eind samen lopen.
  Je hebt eerder bewezen ook zonder gedegen voorbereiding een mooie tijd op de klokken te kunnen zetten, dus.....

  BeantwoordenVerwijderen
 24. N beetje laat maar toch nog gefeliciteerd met jouw 1u33 tijd, de tijd van 1u30 komt nu ook dichtbij voor je,, Groet GJ

  BeantwoordenVerwijderen
 25. wat een tempo zeg.. ooit liep ik dat ook nog wel eens ;-).. haha. geweldig. ik denk dat je lange duurlopen van het afgelopen half jaar nu eruit zijn gekomen. top. en Ans natuurlijk ook van harte met haar mooie prestatie.

  BeantwoordenVerwijderen