zaterdag 4 juni 2011

Halve marathon Renesse

Vandaag vond de eerste editie van de Halve van Renesse plaats waarover Jacqueline mij een paar weken geleden een berichtje stuurde. Leuk, het is een stukje sturen, maar zo’n nieuw evenement in een mooie omgeving en met daar ook nog wat strand en duinen in verwerkt sprak me wel aan.
Vorige week vertelde Kitty er ook aan de halve marathon deel te nemen, evenals Jeffrey die zich op de valreep inschreef.

Tijdig vertrokken en op het moment dat ik de auto parkeer gaat de telefoon, het is Kitty die op een ander parkeerterrein staat. Adres ingetoetst en het blijkt maar 900 meter verder te zijn. Onder normale omstandigheden dan, want op dit moment is het centrum bijna totaal afgesloten. Met wat omrijden door de wijk kom ik daar aan en wijst Kitty mij naar een vrije plek.

Ondertussen hebben Jeffrey, die in de file en voor afgesloten wegen terecht is gekomen, contact en spreken af elkaar in het Dorpshuis te treffen. Ik haal alvast zijn startnummer op en neem onze shirts in ontvangst. Na diverse bekenden komt ook Jacq op de voet gevolgd door Jeffrey en zijn gezin binnen lopen.

Om het startvak nog meer bekenden voordat wij weggeschoten worden. Jeffrey zijn we aan de voorkant, en Kitty aan de achterkant als snel kwijt, maar Jacq en ik houden het bij een constant tempo prettig aanvoelt. Op 3 km is daar al de eerste drankpost op weg naar het strand, waar wij op c.a. 5 km overheen mogen. Een kleine 3,5 km zand maar wel met een stevige wind in de rug, waardoor op het verharde deel (laag water) goed doorgelopen kan worden.

Vanwege de rustige start is het bijna uitsluitend passeren van andere lopers en loopsters. De warmte speelt Jacq af en toe parten maar ze blijft het constante tempo aanhouden. Tussen 18 – 19 km zegt geeft Jacq aan dat de 2 uurs grens vandaag niet gehaald gaat worden.
Ik moedig haar aan om het tempo vast te houden en dat de 2 uur er nog gewoon inzit. Ik moedig Jacq, geholpen door het publiek, aan om vol te houden. De finish komt iets te vroeg, maar de entourage is prima voorelkaar, mooi weer, veel publiek, de speaker die de finishers omroept, het flesje Zeeuws water als bonus en voor de liefhebbers een blikje Rosé (0%). Onze Garmins geven stuk voor stuk 500 meter te weinig aan om er halve marathon van te maken. Jammer, maar vandaag ging het niet om pr’s, genieten en gezellig samen lopen, niet meer en niet minder. De tijd van 1:58 is dan ook puur voor de statistieken.
Jeffrey stond er natuurlijk al. Onderweg had hij aangepikt bij Monique (clubgenote) om na 1:50 te finishen.
Inmiddels was Jaco op de fiets gearriveerd en wachten wij op de finish van Kitty die 2:10 klokte en stuk relaxter als tijdens haar 2e halve marathon kwam aanlopen.
Marian die samen met Jacq naar Renesse gekomen was om na wat gewichtsverlies weer een poging te wagen onder de 2 uur terecht te komen, verbaasde zichzelf door 1:48 te klokken en daarmee ook nog in de prijzen terecht te komen.

Kitty was verbaasd over het feit dat ook zij de hele weg alleen maar PIC_0365aan het passeren is geweest en zelfs een stuk als haas voor een BN-er heeft gefungeerd. Hij kwam ruim na Kitty totaal gesloopt over de finish, maar was niet te beroerd om op de foto te gaan.

Vanaf het Dorpshuis worden we per cabriobus naar camping de Oase vervoerd alwaar gedoucht kan worden. Prima geregeld, geen rijen en warm water.

Ter afsluiting een hapje en drankje op een terras in het centrum alvorens weer terug naar huis te sturen. Een prettige afsluiting van een leuke dag met gezellige mensen.
Jacq wist overigens te vertellen dat de organisatie ambities heeft om naast de halve ook een hele marathon te organiseren. Concurrentie voor de kustmarathon? Who knows. De kilometers die wij vandaag hebben afgelegd waren in ieder geval gevarieerd genoeg om het aantrekkelijk, maar ook heel zwaar te maken hier 42,195 km te gaan hardlopen.

De JVC Picsio was mee dus is er een stukje gefilmd…. 

De halve marathon van Renesse 2011

17 opmerkingen:

 1. hihi leuk om terug te lezen (en zien) zeg! Wat mij betreft volgend jaar weer! Lief dat je mij voor de BN-er laat finishen, maar hij was toch echt eerder hoor (volgens mij)!
  Je hebt weer lekker gelopen, samen met Jacqueline! thanks voor het drankje naderhand: lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ging voor een relaxed loopje... dacht ik ;-). Gezellig dat je bij mij bleef lopen en mij de laatste kilometers nog extra hebt gemotiveerd. Pjooeehh... wat was het warm in Renesse maar oh oh wat is ie mooi, ik zeg volgend jaar 42,2 km :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was lopen in goed gezelschap!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo te lezen een hele mooie loop. Heb er nog aan gedacht maar vond het toch ff te veel reizen. Ik hoop dat de organisatie volgend jaar wel de juiste afstand hanteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja hoor, dat was weer een gezellige dag. Versnellen bij de 19km...waar ken ik dat toch van? Goede haasklus weer meneer de Boer. Ik hoiop je binnenkort weer eens in te kunnen huren.....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dus Texel was een training en hier ging je lopen ;-) Leuk zo'n wedstrijd in Zeeland !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Met al dat zand heeft Bo z'n voeten denk ik niet kapot gelopen zoals in de DtD? of had hij nu schoenen aan?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk en gezellig loopje in mooie omgeving. Kwam voor mij nog net iets te vroeg en ongelegen...
  Maar zeker een loop om in de toekomst (volgend jaar?) een keertje in te plannen; zeker als duin- en strandliefhebber (als looptoerist dan wel)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Broeder Richard7 juni 2011 om 22:53

  Je hebt het weer gedaan om relax te lopen. Je hebt dat Zeeuwse water nog niet opgedronken hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. "Pam je haar danst";-).. haha.. leuk verhaal en ik heb gehoord dat je heel goed werk hebt afgeleverd. Zo te zien en te lezen was het voor jou een makkie.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk verhaaltje,altijd knap als je relax kan lopen en genieten hé

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat kan die krullenbol kletsen zeg tijdens het lopen.

  Leuke film John.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk filmpje Livingstone! Volgend keer wel je kapmes mee voor beter breedbeeld in die duinen-bush-bush van Renesse!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk loopje in een mooie omgeving.

  Groet Mo

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi verhaal en een heel leuk filmpje John.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. mooi verslag John met de piscio, je lijkt steeds meer op Rinus :)

  BeantwoordenVerwijderen