zondag 27 maart 2011

300 km rijden + 21 km lopen = PR

Het vorige artikel sloot ik af met de melding dat er een haasklus op de rol stond voor vandaag.
Een aantal weken geleden hadden Kitty en ik contact waarbij werd gesproken over haar 2e halve marathon en de verbetering die zij ten opzichte van de eerste in gedachten had.
Met enige voorzichtigheid, vanwege de geplande en inmiddels gelopen Kromme Rijn marathon, hield ik in eerste instantie een slag om de arm of ik al dan niet als haas mee zou (kunnen) lopen.Kitty&John

De marathon werd goed verteerd, sterker nog, ik heb de trainingen de afgelopen week naar volle tevredenheid uit kunnen voeren, dus niets stond deze haasklus in de weg.
Dat er een stuk voor gereden moest worden blijkt wel uit de titel, evenals het resultaat. Het resultaat is natuurlijk de verdienste van de gehaasde Kitty zelf.

In Venlo aangekomen was het een drukte van jewelste bij het stadion waar de startnummers opgehaald konden worden en de pendelbussen klaarstonden. Toch maar met de auto zo dicht mogelijk bij het startgebied proberen te komen om na een paar honderd meter bij de bus van van Gansewinkel aan te komen. Kitty kwam al snel met een tevreden Esther aanlopen. Esther heeft na lang blessureleed weer eens meer dan 8km hardgelopen tijdens de 10km prestatieloop. Niet helemaal tevreden over haar tijd, maar relativerend toch de conclusie getrokken dat het een mooie mijlpaal is in het herstelproces.

DSC00470Snel omkleden in de bus, Ans en Esther gedag gezegd en op weg naar de start. In het startvak was het een gezellige drukte, maar duurde het wel heel erg lang voor het startschot klonk. Zeker 20 minuten later als aangekondigd.

Uiteindelijk mogen we van start en proberen wij zo snel mogelijk ondanks de drukte het beoogde tempo van 6” aan te houden. De eerste is nog iets te snel, maar al snel komen we in een lekkere cadans te lopen en is het genieten geblazen van de enorme hoeveelheden publiek en de vele bandjes en dj’s die de lopers en het publiek vermaken. De drankposten kan Kitty links (of rechts) laten liggen aangezien ik ook waterdrager ben. Het 10km punt wordt in exact 1 uur gepasseerd, mooi op schema dus. Vanaf 11km proberen we iets te versnellen, maar Kitty wordt al wat stiller.

De volgende kilometers gaan nog steeds naar tevredenheid, totdat ze het na een kilometer of 15 steeds moeilijker lijkt te krijgen. Tempo iets laten zakken, maar wel blijven lopen, moedig ik haar aan. Rond 17km lijkt het pijpje al een heel eind leeg te zijn als Kitty wil wandelen, drinken en tegelijk wat sterretjes ziet. Herstellen en een halve minuut verlies pakken om vervolgens weer verder te gaan. Met nog een kleine 800 meter te gaan last Kitty een wandelpauze in, maar ook nu herpakt ze zich snel en leggen we de laatste meters in een mooi tempo af om haar beste tijd (Eindhoven 2010) met 6 minuten aan flarden te lopen. Uiteindelijk hebben we mooi vlak naar 2:06:26 gelopen.

Kitty is moe en heeft last van haar voet. Ergens tussen 2 en 3 km heeft één of andere oetlul loper haar op de hak getrapt gelopen. Onderweg heeft ze hier niets van laten blijken, maar na de finish bleek het wel heel gevoelig.
Esther staat ons op te wachten, terwijl Ans nog op een ander punt stond om ons op de foto vast te leggen. Wandelend gaan wij op weg naar de bus, wat drinken, omkleden en op weg naar de auto om vervolgens weer terug naar het centrum van Venlo te gaan om er wat te eten en drinken.
Deze gezellige dag werd met een lekker hapje en drankje afgesloten alvorens er weer 150 km terug naar huis gereden werd.
Dames bedankt voor de gezellige dag, Esther gefeliciteerd met een mooie comeback en Kitty gefeliciteerd met een prima PR.

21 opmerkingen:

 1. Kitty gefeliciteerd met je PR, goed gedaan John, ik begreep dat een aantal lopers last had van de warmte, zo beschouwd een extra knappe prestatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En druk dat was het er zeker. Wij geraakten het centrum niet meer in! Goed haaswerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. John, nogmaals hartstikke bedankt.... de eerste 11/12 km waren genieten, daarna werd het (veel) zwaarder maar toch een dik PR!
  Maar ook bedankt voor alle tips, ik denk dat je gelijk hebt, dat daar nog best winst te behalen is!
  Enne de nazit was zeker gezellig, daar doen we het voor *grijns*

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig moeten we al die kilomters naar die lopen ook niet te voet doen. Uden, Stein, Keulen, Texel, Spier, Olne, Parijs, Medoc, ... 'k Zie mij al beginnen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt je maatje geen sec uit het oog verloren bevestigen de foto's.
  Klasse haas werk dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Whow... na de Kromme Rijn marathon ook nog ff een haasklus op de halve uitgevoerd. Al die kilometers gaan je goed af... je gaat beregoed !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi shirt heb je aan! Dat je als haas ook goede kwaliteiten hebt, kan ik alleen maar beamen. Goed gedaan weer. Nog een maand te gaan.....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je hebt weer vakwerk afgeleverd! Jammer dat ik jullie niet meer gezien heb, maar de consumptiebonnen zijn toch wel opgekomen .....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het was een prima dagje gisteren in Venlo. Je hebt een mooi resultaat gehaald met je haasklus, 6 min eraf is niet niks!
  Ik zal het onthouden, wie weet kom ik ook nog eens zover dat ik een aanval op mijn pee-erretje wil doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat kunnen die haas klussen toch leuk zijn. Maar geweldig hoe je de km's onder je voeten voorbij laat komen.
  Eens kijken of ik je titel volgende week kan bijstellen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo nieuwe shirts. Dacht dat je een Nike mannetje was. De start werd uitgesteld i.v.m. een onwelwording had ik ergens gelezen. Wederom weer goed haaswerk kerel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Weer mooi gelopen, gaat super lekker naar Texel. En iemand weer erg blij gemaakt met een mooi PR.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi haaswerk * ben nog steeds op zoek naar haasjes voor 17 april * LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een bevlogen loper, die hardlopende boer. 300 km voor een halve!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi gehaasd en niet (te) gehaast! En wat Pim zegt: je hebt er een hele reis voor moeten maken, wat de hoffelijkheidstrofee betreft sta je dit jaar voorlopig op ruime voorsprong!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gefeliciteerd Kitty, Sportief van je John, wanneer ga je mij Hazen naar 1:50? Succes met trainen, gaat je vast lukken! Groetjes, Penny

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Weer een mooi haasklus geklaard Forrest Gump..!
  Ik zou er je beroep van maken als ik jou was...:)
  Heel veel succes nog in die laatste weken naar Texel..
  Liefs,
  Jo

  BeantwoordenVerwijderen