zondag 13 maart 2011

32 werden er maar 21

Bij zaterdag 12 maart stond de 32 van Kampen in de agenda. Een mooie gelegenheid om in weer een andere omgeving de geplande lange duurloop uit te voeren, en dat ook nog met een aantal bekende lotgenoten dan wel Texelgangers.

9:00 uur: Vreemd dat Petra nog niet voor de deur staat, die is immers altijd op tijd. Vanwege miscommunicatie zaten zowel Petra als ik netjes klaar en in de starthouding op elkaar te wachten. Maar dan wel een kleine 25 kilometer uit elkaar. Als een speer naar Driebergen dus en vervolgens op weg naar Kampen.
Ondanks de drukte en een plaspauze toch nog op tijd aangekomen, alwaar Gerard onze startnummers reeds had opgehaald en ons op stond te wachten.
Op tijd! Met nog 10 minuten te gaan voor de start naar de kleedkamers om de loopkleding aan te trekken.

Bij terugkomst was het wel wat stiller op de atletiekbaan van AV Isala 96, hmmm…..waar is de start van de 32 vroeg ik aan een loper, die mij vervolgens met een verbaasd gezicht antwoord dddaaar..,maar die zijn al vertrokken. SHIT!!!
Over het grasveld gestoken en de weg op dan maar, geen lopers te bekennen en ook het verkeer was al vrijgegeven dus ging ik over het fietspad op jacht naar de meute. Aangemoedigd door het publiek en de verkeersregelaars kreeg ik na 2 kilometer de laatste loper in het vizier en knalde door om na een kilometer of 3 het (Herba)groene shirt van Petra en opvallend oranje shirt van Kees te herkennen. Pfff….aangekomen met een hartslag die hoger was dan ik voor vandaag in de planning had, was deze duurloop niet al te best gestart.

De hartslag zakte niet genoeg naar mijn zin, dus liet ik het tempo wat verder zakken om zo het trio Kees, Gerard en Petra langzaam aan de horizon te zien verdwijnen.
Om en nabij de 10 kilometer had ik besloten de 32 niet vol te gaan maken en het parcours van de halve marathon op de splitsing aan te houden. Deze beslissing zorgde ervoor dat ik het tempo weer iets liet oplopen. De training mocht wat mij betreft zo snel mogelijk voorbij zijn, wat ook wel uit mijn kilometertijden bleek.

De atletiekbaan weer in zicht, het fietspad af, het terrein van Isala weer op en 100 meter voor de finish Garmin gestopt en over het gras wandelend naar de kleedkamers. De verbaasde gezichten van de toeschouwers kun je je wel voorstellen, wat doet die nou? Als “uitstapper” wil ik tenslotte niet met een mooie tijd op de halve marathon over de finish komen, aangezien deze pas een kwartier na de 32 van start zijn gegaan.

Na de heerlijke warme douche zag ik Jaco en Inge met een big smile op hun gezichten staan. Beiden hebben ff een pr op de halve marathon gelopen en meteen ook ruim onder de 2 uur. De felicitaties voor beiden waren/zijn dan ook op zijn plaats. Wat ook geldt voor Rik (8e) en Ilonka (2e) die weer goed gepresteerd hebben.

In het zonnetje op een bankje was het wachten op het trio Kees (2:46), Petra en Gerard die in 2:54 de finish passeerden. Wat een 21e plaats bij de dames betekent voor Petra. Mooie prestatie van deze 3 kanjers.

Mijn prestatie is niet om over naar huis te schrijven, maar meer zat er gisteren gewoon niet in, en wellicht was het beter geweest naar mijn gevoel te luisteren en er helemaal niet van start te gaan. Derhalve heb ik geen spijt van mijn beslissing de 32 niet vol te maken, maar heel aan te komen en niet de 11 extra kilometers harkend en ploeteren af te moeten leggen. Deze duurloop diende tenslotte een ander doel. Texel!
De heen en terugreis en de nazit in de kantine van Isala waren in ieder geval wél geslaagd.

Cijfermatig gezien was dit een prima week, maar het gevoel komt daar zeker niet mee overeen. Geen blessures of pijntjes, maar gewoon een off-week waarin desondanks toch nog ruim 95 km werd afgelegd.Foto-SHHQJLEK

Ik wens een ieder die vandaag in Stein, Den Haag of bij de ULTM gestart is veel succes toe, dat het jullie beter mag vergaan.

25 opmerkingen:

 1. Kan gebeuren John. Lering is denk ik bij Texel niets aan het toeval over te laten en alles rustig en relaxed op een rijtje te zetten, kennelijk werkt dit niet, maar beter nu dan bij de start op Texel. Gewoon lekker doorgaan jouw tijd komt nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Shit dus, ik zeg letterlijke shit! hahaha. En al met al was het toch een leuke dag, zonnetje erbij en al waren het voor jou dan geen 32, gezelligheid kent geen tijd. (ehm..sorry, dat slaat nergens op geloof ik)
  Thanks for the ride, volgende keer spreken we iets duidelijker af, haha.
  Zie je snel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kan gebeuren... Goede beslissing om er geen 32 te lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer kerel. Je had het al aangegeven vrijdagavond. Toch super dat je was gekomen. Snel vergeten en weer verder met het uiteindelijke doel de 60 van Texel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hihi, ik kan er wel om lachen, al zul je zelf best gebaald hebben (tenminste dat zou ik doen)! Kon je er achteraf nog een beetje om lachen?
  Het is wel mijn nachtmerrie hoor, dat je zelf denkt nog tijd te hebben en je komt dan aan de start en iedereen is al weg... Gelukkig toch nog een gezellige dag van gemaakt, heel verstandig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beter nu een off-week dan straks een off-weekend op Texel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een k uhh vervelende start. "Prestatie is niet om over naar huis te schrijven"??? Joh.... uhhh John... kijk naar je weektotaal... die is toch waanzinnig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Was in ieder geval weer gezellig en beetje merkwaardig wedstrijdverloop van je maar bij jou kijk ik nergens meer van op ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Balen, en je kan het in mijn beleving op 2 manieren bekijken, zoals jij aangeeft niet helemaal kapot gaan en als training lopen, of juist wel doorgaan want Texel zal ook pittig kunnen wezen en dan stap je ook niet uit ;-).

  Gelukkig heb je wel gezamelijk genoten, top en op naar Texel.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ach Je kan het hebben Broeder, en ook deze week is jou week totaal geweldig. Dus ik maak me geen zorgen om jou. Ben benieuwd welke tijd je gaat maken in Texel.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit zijn echt van die situaties die in (hardloop)dromen voorkomen, dat je de start niet kunt vinden, of gaat starten als iedereen al verdwenen is... Niet echt leuk om mee te maken, maar het levert wel een mooi verhaal op! En zo heeft elk nadeel weer zijn voordeel. En inderdaad, jouw tijd komt nog wel, wat zeg ik, komt weer snel!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Verstandig John. En dat nog met 95 km op de teller.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat is beetje een Mo start maar die is het gewoon;-), lijkt me dan ook erg lastig om in je ritme te komen (oftewel ik was bij de eerste beste bocht al omgekeerd). Niet naar omkijken en lkr op Texel richten.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ben ik toch niet de enige die de start wel eens mist ;)
  Volgende keer maken we iets langer een praatje haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Was je tijdig bij de start geweest, was het gevoel miss helemaal anders geweest. Maar toch mooie week.
  Wat Stein betreft: denk dat die 65km daar minder lastig zijn dan 60 in Texel. Maar we geloven er in hè

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lijkt me een typische John en of Petra aktie.Ha ha ha maar leuk om je weer gesproken te hebben en nog meet bedankt voor de felicitaties.Volgend jaar samen de 32 van Kampen lopen?Dan wel graag op tijd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. poep is een beetje door dan kom je wel op tijd ;-)
  zonder dollen weer een leuk verslag John !

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dit was een goede training voor Texel. Jammer dat ik er dit jaar niet bij ben.

  Groet Mo

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dan hadden we allebei een offweekend. Maar ja, het kan ook niet altijd feest zijn. En met Texel (en R'dam ook :)) komt het helemaal goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Er zitten soms rotweken tussen. Verstandig om eerder uit te stappen. Beter heel blijven nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hm, het loopt dus niet altijd zo vlekkeloos bij jou, je lijkt wel menselijk!
  Maar ach, dit soort dingen gebeuren, deze dagn kom je tegen.
  Resultaat vergeten, en gewoon verder gaan. Je doet het goed en daar heeft dit geen verdere invloed op, dus met TExel gaat het allemaal goedkomen.
  Tot zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Gelukkig ben je een positief ingesteld manneke John en heb je er toch nog en geslaagde dag van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hoe bedoel je, ik kan er nooit een speciaal verhaal van maken... Iedereen al weg, ha ha ha

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Tsja, rare voorbereiding en dat merk je dan meestal ook tijdens het lopen. Maak je geen zorgen, dit betekent helemaal niets voor Texel: daar ben je immers al maandenlang op gefocust.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. inkorten/afbreken van een loop getuigd van lef! Geen schande dus. Richt je pijlen op texel, dat komt zekerweten goed. see you soon Johnnie!

  BeantwoordenVerwijderen