zondag 6 maart 2011

Verbazing, maar zeer tevreden

20vaBeeldmerk

De dagen in de aanloop naar de 20 van Alphen worden zoals de afgelopen weken bijna gewoon is, de kilometers steevast afgelegd. Vanmorgen stond de teller al bijna op 80 kilometer.

De tijd van 2009 was best scherp voor mijn doen (1:37), toen de 20 in de voorbereiding op de Rotterdam marathon werd gelopen. Die tijd wilde ik graag verbeteren, maar zou pas vandaag, misschien zelfs pas in het startvak bepalen of die tijd aangevallen zou worden of niet.

Maandag werd er een uurtje, 10 km, uitgelopen na de weblogloop bij Tiny. De benen voelen prima en ook de rest van het lijf heeft de ruime 31 km prima verteerd.

Dinsdag werd de training na 3,5 km afgebroken, het liep letterlijk voor geen meter en het had geen zin de boel te forceren. Morgen is tenslotte weer een dag.

Woensdag stond naast het in en uitlopen slechts 15x400 in het schema. Blijkbaar knaagde de mislukte training van een dag eerder nog een beetje, dus werd het een mooie combi die inclusief 12 i.p.v. 15x400 een mooie 26 km opleverde die met een gemiddelde van 5:17” werden afgewerkt. Content dus!

Donderdag een rustdag, en vrijdag een rondje van ruim 12 km die wat betreft de hartslag niet super verliep.

Zaterdag begon de dag niet zoals ik graag wilde, voelde me slap en moest derhalve loopmaatje Jeffrey laten weten de geplande gezamenlijke duurloop te laten schieten. De ochtend heel rustig (rustend) doorgebracht en uiteindelijk ‘s middags toch de stoute schoenen aangetrokken en op pad gegaan voor een prima duurloop van ruim 21 km.
Bij thuiskomst stond Ans klaar om een halfuurtje op pad te gaan, en besloot ik ook die nog mee te lopen. Resultaat 27 km op zaterdagmiddag. Is dat niet iets teveel van goede met het oog op een pr-aanval een dag later?

Bijtijds komen Ans en ik in Alphen aan en zoeken wij de Rijnstreekhal op alwaar Ronald en Miranda ons ontvangen en Wouter de reserveerde plek (voor de webloggers en twitteraars) op de tribune aanwijst. Prima geregeld aangezien hiermee de drukte van het gemeentehuis vermeden kon worden én er na afloop gedoucht kon worden.
Rinus en Gerard zijn al aanwezig en al snel druppelen er meer bekenden binnen. Ik ga vast mensen vergeten….de PPP’s, Jacqueline en Daniëlle met haas van vandaag Marco, die weer op de weg terug is na problemen met de knie, Frank, Patricia, Sierd, FrankdeM, Falco en Marinka na afloop.

Samen met Frank en Gerard een stukje ingelopen en Andrea tegen het lijf gelopen die voor de steun van haar snelle vriend langs de kant stond.

Te laat om het wedstrijdvak in te duiken kozen wij voor het business vak waar er lekker voorin gestart kon worden. Op dit moment heb ik besloten daadwerkelijk voor een snelle tijd te gaan. Behoudend starten en de snelheid gecontroleerd opvoeren in de jacht naar die 1:37. De pacer met de gele 1:35 ballon kwam voorbij evenals de 1:30 haas….hmmm wat klopt hier niet? Gewoon laten gaan en mijn eigen tempo blijven lopen, 4.30 – 4.42”
Geen lopers die je de weg versperren en gecontroleerd de kilometers afleggend. De race heb ik in blokken van 5 kilometer gehakt die steeds die sneller gaan. De laatste versnelling werd ingezet en de 1:35 pacer met gevolg werden bijgehaald en achtergelaten. De finish komt in zicht, een pr kan me bijna niet meer ontgaan, maar hoever ik onder de 1:37 ga duiken weet ik op dat moment niet. Lekker belangrijk! Het laatste (korte) rechte stuk, de finish, Garmin heeft inmiddels de 20 km bereikt, de stopknop wordt op gevoel ingedrukt waarna een korte blik genoeg is om te realiseren dat het gelukt is. Ronald is de eerste die mij feliciteert met het resultaat, waarna ik zie dat mijn eindtijd 1:32:34 is. Wow, dit had ik niet gedacht.

Moe, maar niet naar de kloten neem ik de medaille en het flesje AA in ontvangst om het meteen weer op een lopen te zetten richting Rijnstreekhal.
Douchen, napraten, een drankje (geregeld door RR, wederom TOP) en de uitslagen checken, met als resultaat…PR Alphen

Uitslag 20vanAlphen

Verbaasd maar zeer tevreden dus.
Een lekkere kers op een trainingsweek ik met 101 km word afgesloten. Tevreden en wederom extra vertrouwen dat de trainingen goed verlopen en verteerd worden. Over 2 weken staat alweer de volgende (trainings)marathon op het menu met de 32 van Kampen als voorgerecht.

Vergeet ik bijna het mooie pr van Ans te vermelden. Net niet gelukt om het onder de 2 uur te houden, maar toch ruim 2 minuten onder haar beste tijd op de 20 km. 2:01:08!! Moe, maar niet naar de…..,tevreden dus.

28 opmerkingen:

 1. Beiden van harte met jullie mooie tijden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het was een heerlijke dag !
  heerlijk om weer met een gezellige ploeg bij te kletsen, enne Texel komt er aan !
  gaat helemaal goed komen met je !
  kolere wat een tijd man !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een feest en wat een snelheid en zelfs 15 seconden sneller op de 20km dan ik ooit ben geweest in een wedstrijd!!!.
  Gefeliciteerd en dat gaat wat beloven.
  En natuurlijk Ans ook super gefeliciteerd, wat een verbetering.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd .... wow dat is inderdaad een flinke hap uit je pr.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Daar kun je samen mee thuis komen beiden een PR! Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een goede tijd zeg. gefeliciteerd met je mooie pr!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd jullie beide. Mooie opsteker in de voorbereiding op Texel!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo zie je maar dat veel kilometers maken, vaak alleen maar goed is voor de snelheid. Volgens mij je later nog veel plesier hebben van je trainingen voor Texel!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi John,

  Heb het ook als een onwijs leuke dag ervaren en hopelijk zien we elkaar weer een keertje, nog gefeliciteerd met je pr.

  groetjes,

  Sierd

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie tijden gelopen alletwee, een geslaagde 20vA voor jullie. Gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Toptijd kerel. Was een mooie dag in Alphen. Beide gefeliciteerd met jullie PR. Ik zie je zaterdag in Kampen

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo! Die zit weer in da pocket en hoe! Supergoed gedaan hoor. Veel km's gedurende de week en dan ook nog eens even een flink PR lopen. Iemand is hier goed bezig!
  Uiteraard ook de felicitaties voor Ans! Hele mooie tijd. Goed op weg naar Berlijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. is het toch nog ergens goed voor al die rare lange langzame kilometers. Super. Je raakt in vorm.. of was je dat eigenlijk al niet ;-). Van harte voor jou en Ans natuurlijk. Idd jammer net niet onder de 2 uur. Dat wordt het volgende doel.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Was weer gezellig. Erg mooie tijden John en ook Ans! Als je nog eens met 5.15/km door de 'hood' trekt meldt dat dan maar even, wellicht kan ik aanhaken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Geweldig weer John en ook Ans. proficiat, de tijden worden steeds beter.en je raakt steeds beter in vorm.ik zou benieuwd zijn als je een marathon in een PR tijd zou lopen.appeltje/ eitje denk ik, maar eerst Texel en dat goed komen.Ook Ans doet het goed zeg.trainse verder en zie of spreek ik je weer.groetjes ook aan Ans.

  Frits.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Je bent een echt kilometerbeest geworden. En dan ook nog een tijd van 1:32:35 in Alphen lopen.... super gedaan !!!
  Ook Ans gefeliciteerd met haar mooie tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mwah; dit verbaast mij met m'n 30jaar "hardloopervaring" ook! Dat je sterk bent en in vorm bent en dat je (meestal) zo makkelijk loopt; dat was wel bekend. Maar dit is een geweldige tijd die je neergezet hebt, zonder omvang terug te nemen in de training voor Texel. Gefeliciteerd, topper!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. En bedankt voor de lift! Gefeliciteerd heb ik je al irl :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. WOW!! Strakke tijd hoor. Ik mag wel uitkijken met mijn Alphen-tijd van 1.28. Zie je in Kampen. Tot gauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Als er iemand in vorm is op dit ogenblik....! Yes it is you!
  Die uitdaging in Texel gaat echt wel goed komen! gefeliciteerd met je PR en dat geldt natuurlijk ook voor Ans! Jammer dat ik er niet bij kon zijn :( het was een prachtige dag om te lopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. topppper!! gefeliciteerd Johnnie!! Top resultaat en van Ans natuurlijk ook. Sorry dat het allemaal zo kort was maar gelukkig hebben jullie genoten.. en dan ben ik ook blij! Volgend jaar weer! :)

  wel leuk als je in het finishvak mag staan he hihi

  groeten
  RR

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mooi PR. Is de moeite zo'n vooruitgang

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wow wat een tijd daar moet ik als ultra loper nog hard voor werken :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een mooie verbetering voor jou. Proficiat. Dit heeft je alvast het nodige vertrouwen voor wat komen gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Proficiat met je PR!!
  Volgens mij is het zondag in alphen een superdag geweest voor de vele twitteraars/bloggers die er geweest zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hey Broeder John,
  Even voor de duidelijkheid, waar ben jij toch allemaal mee bezig. Kilometers bij de vleet en dan ook nog een vette PR lopen in Alphen. Diepe buiging vriend ;-)
  101 km in een week, ik kan het niet eens uitspreken!!!!! Ga gewoon lekker door en die 50 doe je gewoon met 2 vingers in je neus. Natuurlijk gefeliciteerd maar ook Ans gefeliciteerd en die krijg er dan wel een kus bij;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Dat moet vertrouwen geven dat je lekker bezig bent ; op naar een prachtige Marathon !

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een Brabants loop je al niet teweeg kan brengen.
  Ik zou zeggen, Rotterdam het zelden doen en pakken die pr.

  Van harte proficiat vette pr.

  BeantwoordenVerwijderen