zaterdag 9 juli 2011

Herinnering aan het Texelse strand

IMG_0651De trainingsloop van gisteren riep zowel bij mij als bij Jeffrey herinneringen aan het Texelse strand op.
Via een deel van het parcours van de halve marathon van Renesse werd het strand na c.a. 3 km bereikt. De motregen was inmiddels opgehouden en de wind blies nog behoorlijk krachtig, maar desondanks kozen wij ervoor tegen de wind in te lopen.

Het strand was vlak maar niet erg hard op de meeste plekken met als gevolg dat het zand zuigt en het zwaar lopen is. De 60 van Texel komt regelmatig ter sprake, een vergelijking die natuurlijk snel gemaakt is. Er hoeft nu echter geen finish gehaald te worden dus voorkom ik nu wel dat de voeten en schoenen nat worden.IMG_0655

Een enkele wandelaar en hardloper komen we tegen terwijl we vanuit zee door een paar zeehonden worden gadegeslagen terwijl de kilometers maar langzaam afgelegd lijken te worden.

IMG_0671Bij Westenschouwen verlaten wij het strand om via Burgh en Haamstede terug naar Renesse te lopen. De zon schijnt, de temperatuur loopt op, maar ongemerktIMG_0656 lopen we harder als de kilometers daarvoor. Niet zo moeilijk na het zware strand.

Een kleine 22 km later zit ook deze duurloop erop. Gezellig om samen met Jeffrey in een andere omgeving te trainen en toch ook weer een beetje af te zien op het strand. Op Texel had ik na het zware strand echter nog heel wat meer kilometers te gaan.

De triathlon lijkt aan populariteit te winnen, of is het toevallig zo dat je er gewoon meer over hoort en leest? Vandaag bezochten wij evenals vorig jaar de triathlon in Utrecht die in de wijk waar wij gewoond hebben wordt georganiseerd.
De atleten hadden het weer mee en ook de toeschouwers hadden het goed naar de zin. Natuurlijk waren de camera’s mee met de volgende reportage tot gevolg.

Na een paar uur het overgrote deel van atleten op diverse afstanden te hebben zien finishen is het weer tijd op terug naar huis te fietsen. Loopkleding aan, een Mule bar gel mee om te testen en een uurtje op pad. Lekker tempo gedraaid, na 56 minuten en 11,5 km weer thuis.

15 opmerkingen:

 1. Ah het lukt weer reactie plaatsen:

  Nikes zijn redelijk flexibel, probeer gewoon eens op het strand op blote voeten te lopen en stop je Nikes tussen je drinkgordel aan de voorkant. Mijn ervaring is dat je dan bij een klef strand veel makkelijker loopt, je krijgt geen zand in je schoenen en ff door het water, dat doet je niks!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik sta versteld. Lees niks over een Zeeuwse krullenbol.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi John,
  mooi verslag en prima foto's. Vooral die voetstappen gaaf!
  Groet uit Geldrop,
  Wout

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu al aan het trainen voor de 60 van Texel op 1 april 2013?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lopen in het Zeeuwse, wie houdt er niet van ??? :-). Dat zijn natuuurlijk 22 fantastisch mooie kilometers.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 14 augustus gaan we dat nog eens overdoen.Lopen op het strand langs de Zeeuwse zee;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zoooooo, dat was me een fotosesie van jewelste.....lol Leuk om te zien. Het witte pyamapakje springt er wel uit hoor.... Lekkere duurloop met Jef in Sealand!Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Inderdaad mooi op het strand en al aan het oefenen voor de kustmarathon!.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Strand en duinen en zee, blijft fantastisch om er te trainen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. leuk verslag zeg !
  Jeff zijn scheerapparaat vergeten?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hey Broeder,
  Mooi gelopen op de diverse plaatsen.
  En een triatlon, nou ik begin er nog niet aan, dat zwemmen sta me zo tegen :-(.
  Groet Broeder en train rustig verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk zo'n loopje over het strand, zonder tijdsdruk om die finish te halen, maar gewoon genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Blijft leuk om ergens anders te lopen, eens kijken of ik deze zomer jullie voetsporen nog kan volgen in Renesse.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Toen ik voor het eerst rijlessen had, dacht ik ook: 'Jeetje, wat veel lesauto's op de weg...' Tis maar net waar je op let. #triathlon

  BeantwoordenVerwijderen