maandag 6 februari 2012

Midwintermarathon

De omstandigheden in Apeldoorn waren de Midwintermarathon waardig, droog, zon, weinig wind maar behoorlijk koud. Zoals in heel Nederland was ook in Apeldoorn nog goed zichtbaar dat het vrijdag flink gesneeuwd heeft, wat de organisatie voor de schone taak stelde het parcours beloopbaar en veilig te krijgen.
En dat is ze uitstekend gelukt.logoMWM

Met Ans en Jeffrey bijtijds vertrokken om gehaast te voorkomen en de auto nog een beetje in de buurt van Orpheus te kunnen parkeren. Om 10:30 uur stonden wij praktisch voor de deur geparkeerd en konden wij op zoek naar de blauwe kamer in het Orpheus. Raoul had bij Frank Stol (organisatie MWM) voor elkaar gekregen dat wij met een groep bloggers, twitteraars en andere bekenden een “eigen” plekje hadden. Goed geregeld heren, volgend jaar weer?

Bij binnenkomst lopen we Raoul en Gerard tegen het lijf en in de blauwe kamer zitten Daniel, al in korte broek, Ilonka, Jaco, Richard, Kees, Barry en Michel die vandaag onder begeleiding van Raoul in 4 uur de 42 km zal afleggen. Een paar minuten later komt Karlijn binnenlopen, Roparun maatje van Raoul en AP clubgenote van ons. 

MWM_Ans 13-25-28MW12AOm 11:30 uur gaat Ans, die de mini marathon loopt van start, goed tegen de kou beschermd legt zij de 18,5 km in 1:53 af om daarna weer de warmte van achtereenvolgens de douche en de blauwe kamer op te zoeken.

Om 12:00 uur mogen wij van start, de marathon en Asselronde lopers gaan gelijktijdig op weg. Jeffrey en ik gaan vandaag de marathon afleggen met het doel dit binnen 4 uur te doen. Dat is althans de bedoeling. Pascal, Karlijn en Michel wil maximaal 4 uur onderweg zijn. Een mooi treintje dat lange tijd bij elkaar blijft.

Het parcours ligt er perfect bij, de verzorgingsposten goed bevoorraad, er zijn zelfs verwarmde tenten voor degene die om wat voor reden dan ook even niet, of helemaal niet verder kunnen. Prima geregeld!

Het gevoel dat Jeffrey en ik ‘s morgens hadden krijgt de overhand. Jeffrey heeft last van de kou, is er een beetje klaar mee en ik, ik krijg last van een hamstring en bovenbeen die er niet veel zin meer in hebben. We zijn dan pas halverwege en liggen nog exact op schema voor een eindtijd van 4 uur. Pascal en Gerard zijn inmiddels al geruime tijd uit het zicht verdwenen, om uiteindelijk een schitteren PR voor Pascal te realiseren. Van harte, goed gelopen en op ramkoers voor Rotterdam.

Rond 23 km “dragen” Jeffrey en ik Karlijn over aan Raoul en Michel om haar missie van vandaag in 3:59:59 succesvol te volbrengen. Michel blijft slechts seconden boven de 4 uur.

Na de overdracht verhogen wij het tempo om er dan ook maar zo snel mogelijk een eind aan te breien. Twee uur, 33 minuten en 10 seconden na de start lopen wij onder de finishboog door en hebben we er toch nog een mooi tempoduurloop opzitten.MWM Jeffrey 14-35-41_01MW12B

Snel onder de douche, een fijne massage en weer terug naar Orpheus om wat na te praten met alle aanwezigen, de PR lopers binnen te halen en wat te MWM John 14-35-41_03MW12Cdrinken alvorens de terugrit weer aan te vangen.

Wie absoluut nog het vermelden waard zijn, zijn Jolanda, Mariska, Marco en Kalepino. Die bikkels hebben de hele dag de kou weerstaan om de lopers, de bekende in het bijzonder, aan te moedigen.

De dag sloten we met z’n 3-en af bij de Griek, gyros, suvlaki, bifteki, mixed grill, het stond allemaal op tafel en ging op. De ouzo hebben we laten staan.

20 opmerkingen:

 1. Mooi verhaal John en heel erg leuk om jou en je maatjes te ontmoeten. Ennuh, volgend jaar komen we met de zwarte Swift naar Apeldoorn :-) groeten Pascal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi verslag van mooie dag, John. En slim om 'm niet helemaal uit te lopen en het hogere doel in het oog te houden. En last but not least de Griek gesponsord, goed bezig:-). Groeten, @Anietbos

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De beste beslissing is niet altijd de leukste.Maar uitstappen vergt ook durf.Mooi verslag en leuk om je weer eens gesproken te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgend jaar lopen we hem gewoon uit... maar nu eerst vlammen in Utrecht en Rotterdam!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jaja, dit zijn de mooie dagen. Lekker lopen staat voorop, ook als het een dagje minder gaat. Afsluiten met lekker eten. Mis op een of andere manier altijd de blogger-meet in Orpheus. Zat nu weer in een koud zaaltje ver weg. Op naar Rotterdam!
  Edwin
  lekker-weg.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag Broeder, Je hebt verstandig gelopen. die hamstring kunnen soms best vervelend zijn!!! Maar op naar Rdam, nog plenty time. Jammer dat ik jullie nergens kon vinden, heb diverse keren rond gelopen maar was niet boven geweest!!!
  Maar Iphone gesprek was ook gezellig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jullie zijn allemaal bikkels!! Goed gedaan hoor! Mooi geregeld van Raoul dat jullie in de blauwe kamer mochten vertoeven... heel chique! Tot snel! We hebben tot donderdag een logee, maar we zien elkaar toch in Schoorl? Dikke smakkerd, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Komt dat bijpraten ooit nog eens van ons haha. Volgende keer maar weer een poging wagen. Wel leuk om je ff te spreken. Met verstand gelopen. Utreg & R'dam stuk warmer dus dan knallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het schiet niet op met ons, ja het lopen wel maar keertje zien niet;-). Maar het was weer een mooie dag en heerlijk gelopen en dan maakt afstand toch niet uit. Veel plezier in Schoorl. . . . nee helaas niet dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kijk eens an, lekker koud en veel bekenden.
  Prima zo gelopoen en zie je in Schoorl.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het was een mooie dag in Apeldoorn. Toch een mooie duurkoop van gemaakt kerel. Toch de volgende loop John.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb Ans wel even mogen ontmoeten, maar heb bijna alle anderen gemist. Jammer. John en ik zaten ook VIP maar dan bij Centraal Beheer.

  Volgens mij is jou 2 jaar geleden hetzelfde overkomen: gaan voor een hele maar bij 27,5 km afslaan. Is ook wel erg verleidelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. mooi verslag enne ik ben inmiddels warm ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi verhaal, ik zie je in schoorl. Doe je het zelfde shirt aan als op terschelling?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jammer dat ik je niet gezien heb maar wie weet in Schoorl.

  Groet Mo

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb nog die mooie herinnering aan vorig jaar met het bekende duo John en Jeffrey. Hopelijk is je hamstring ondertussen weer volledig hersteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het verhaal lezend, lijkt het net alsof jullie eventjes versnellend de marathon in 2:33 aflegden......
  Maar, verstandige beslissing natuurlijk om er een vroegtijdig eind aan te maken; blijf het uberhaupt al een opgave vinden om in de winetrmaanden aan een marathon te denken, laat staan te doen.
  Good luck in Schoorl!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @Pascal,
  De Swift is net weg, maar volgend jaar zijn we zeker weer van de partij.

  @Anietbos,
  Er zijn van de spaarzame momenten dat het verstand wint ;)

  @Edwin & Broeder Richard,
  Uiteindelijk is genieten idd belangrijker en is Rotterdam het doel.

  @Petra,
  Eerst zondag maar een stukkie hobbelen door de Schoorlse duinen.

  @Claudia,
  Dit jaar gaat het er echt van komen.

  @Rinus,
  Tot zondag.

  @Kees,
  Twee jaar geleden ook rechtdoor gelopen, dus volgend jaar weer rechtsaf voor het extra lusje.

  @Jacq,
  Hamstring doet het weer. Volgend jaar weer minimaal als trio op pad.

  @Ruud,
  De marathon in 2:33...dan had ik dit verhaal wel een andere kop gegeven ;-) In my dreams!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Een koude dag daar in Apeldoorn, maar echt wel een midwinter marathon! Verstandig keuze om 'm in te korten, heel blijven voor Rotterdam. Ik zie je straks, vriendje!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. verstandig gelopen door niet voor de marathon te kiezen.... gelukkig gaat het nu al weer beter, begreep ik ;-)

  BeantwoordenVerwijderen