maandag 27 februari 2012

Naar Alphen

Niet de Alpen, maar Alphen a/d Rijn. Een testloop van 20 km in de voorbereiding op mijn 10e marathon. Het vorige testmoment in Schoorl waar niet voluit gelopen mocht/hoefde worden wees uit dat het gevoel nog niet helemaal op de juiste weg te zijn onterecht was.
Dat er hard en constant getraind word spreekt voor zich. Over de trainingen schrijf ik niet veel meer, omdat ik me afvraag of dat de lezer, überhaupt  interessant is. Deelname aan evenementen en/of duo, trio of groepslopen is een ander verhaal.
Wat mij meteen op het afgelopen weekend doet belanden, waarin 2 duolopen gepland stonden. Op zaterdag een relaxte duur/duoloop met ex collega en vriendin die ik dan eindelijk eens naar en langs kasteel de Haar mocht begeleiden. Bij vertrek nog wat frisjes maar met een zonnetje werd de temperatuur al rap aangenaam en zat onze duurloop er zo op. Een kilometer of 10 had ze wel mooi gevonden, maar de uiteindelijke 13,3 leverden helemaal geen probleem op. Douchen, lunchen en bij, of is het napraten om vervolgens weer afscheid te nemen. Tot de volgende keer.Kasteel de HaarIn de avond op neer naar het Friese Lemmer voor een verjaardag, maar niet te laat te terug want de 2e duo/duurloop stond omcirkeld in de agenda. Na de 25 km in Woudenberg tijdens de Florijn Winterloop hadden Christel en ik afgesproken snel weer samen op pad te gaan. Aan het begin van de week zag het niet bepaald gunstig uit voor het doorgaan van onze date, aangezien Christel ziek op bed lag. Maar ja, je bent een bikkel en een beetje Silly, dus werd zaterdag bevestigd dat zij zondag om 10:00 uur voor de deur zou staan. Het plan:
Zij, een lange duurloop van 50km,
Hij, een duurloop van circa 25 km.
Zij gaat lopend naar hem om zo de eerste 10 (het werden er 12) kilometer weg te strepen.John&Christel de Haar
Samen gaan ze op pad via Harmelen, richting Woerden, afslaand in de richting van Kockengen om via de Hollandse kade naar Haarzuilens te lopen. Fotomoment op 30/18 (zij/hij) kilometer.
Via Vleuten een paar kilometer van Het Lint meepakkend vervolgen wij onze weg naar De Meern. En dan zit mijn training van de dag erop. Of toch niet?
Om te voorkomen dat Christel veel meer kilometers….ehh….niet verdwaald, bied ik aan om een stuk John&Christel Adamrijnmet haar mee te lopen in de richting die uiteindelijk de kortste weg naar huis moet zijn. Met iets meer als 30 km op de 910 (hij), en de marathonafstand op de 410 (zij) nemen wij langs het Amsterdam Rijnkanaal afscheid. 
Zij met de laatste 8 en hij met 5 kilometer voor de boeg wordt een hele gezellige duo/duurloop afgesloten.

Deze post heet niet voor niets “Naar Alphen”, dus is het wel zo handig om daar iets over te schrijven.
Aanstaande zondag vind de 47ste editie van de 20vanAlphen plaats. Zeg je Alphen dan is de eerste naam die je te binnen schiet die van blogger, twitterjunkie en hardloper, Ronald.
Vorig jaar had Ronald een prima plek voor zijn blog en twittervriendjes geregeld in de de sporthal. Dit jaar kunnen de vriendjes en vriendinnetjes in het businesscenter op het terrein van de Alphense Tennis Club TEAN samenscholen. De tassen kunnen bij de bewaakte garderobe worden achtergelaten en het dat er na afloop nog wat te drinken en snacken is. Met een beetje mazzel zit er zelfs nog een massage in. Deze verzamel/ontmoetingsplek bevindt zich op slechts 100 meter van het startgebied en 200 vanaf de finish. Om in en uit te lopen zal je dus een blokje om moeten ;-)
Parkeergelegenheid bevindt zich op 600 meter van de tennisclub. Een routebeschrijving staat hier.
Wie loopt welke afstand aanstaande zondag?

11 opmerkingen:

 1. Op pad met Christel is altijd leuk!! Mooie duoloop vriendjes! :) En dank voor je ambassadeursfunctie voor de 20 van Alphen. Ik kom nu echt even niet aan blogposten toe maar jullie zijn uiteraard van harte welkom. Ik heb alleen niet vermeld wie die massage gaat doen :))

  Het parkeerterrein van Kluwer is idd makkelijk te bereiken. Zie ook hier: http://20vanalphen.nl/deelnemers/bereikbaarheid

  Tip: kom Alphen binnen via de de N11 afslag Industriegebied Molenwetering dan ontloop je de drukte in bij het station. Blijf de borden Molenwetering volgen.

  Wees welkom in Alphen, tot zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Duolopen zijn altijd leuk en gezellig om te doen.Zondag in Alphen loop ik de 10KM.Zie jullie Zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent lekker bezig John, mooie trainingen met veel kilometers. Tot zondag in Alphen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor iedereen die in Alphen gaat lopen.. ..véél loopplezier gewenst. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dacht heel even dat er stond "Naar de Alpen"....
  Maar je trainingen verlopen lekker, duoloopjes enzo; altijd leuk!
  Succes in Alphen, en veel plezier ook vooraf, achteraf en tijdens....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha en dan tegen mij zeggen dat de weblogloop in Uden toch echt iets te ver is... ;-))
  Maar volgens mij heb je lekker gelopen! Alvast heel veel plezier komend weekend in Alphen, ik ben er niet bij... ik loop lekker in Parijs (dat zeg ik natuurlijk alleen om je jaloers te maken ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij en zij hebben afgelopen zondag weer mooi wat kilometers gemaakt. Zij iets meer dan hij maar zij heeft dan ook een ander doel dan hij ;-). Helaas .. deze zondag geen Alphen voor mij maar ik wens jou heel veel succes en gezelligheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi loopje zo en ga je zeker zien in Alphen, sucses alvast.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je bent lekker bezig kerel. Heel veel succes in Alphen. Ben benieuwd welke tijd uit de hoge hoed komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh, Johnnie, je hebt geen tijd genoemd maar ik denk, gezien de start van de 20KM (13:30u) is 12:30u een mooie verzameltijd :)

  BeantwoordenVerwijderen