zondag 3 juni 2012

Haas(t)werk in Renesse en Vleuten

De afgelopen 2 dagen stonden in het teken van lopen, genieten én hazen.
Vorig jaar vond de halve van Renesse voor de eerste maal plaats en daar was ik bij, evenals een aantal bekenden, behoorlijk warm, een mooie omgeving, gevarieerd parcours, prima faciliteiten en een hele gezellige nazit.

Al het hierboven genoemde was ook voor de 2e editie van toepassing, daar kan ik dus kort over zijn. Het parcours is ten opzichte van vorig jaar aangepast, waarschijnlijk om de 500 meter die we toen te kort kwamen op te heffen.
Het plan was om er een funrun van te maken en te genieten van de omgeving.

In het dorpshuis ontmoet ik de dames (Kitty, Esther, Jacqueline en Carola), op Esther na gaan wij alleen op voor de halve marathon. Jacq voor een sub 2, Kitty voor uitlopen, Carola debuteert op deze afstand en ziet wel of en hoelang ze erbij kan blijven. Dat gezegd hebbende mag het duidelijk zijn dat ik met deze 2 hardloopsters de 21,1 km ga afleggen.

Tempo is bepaald en als we weggeschoten worden zijn Jacq en Dian er als een haas vandoor en doen wij ons uiterste best niet meegesleept te worden in een te hoog tempo. Het eerste stuk strand dient zich aan en Kitty doet er alles aan Carola en mij kwijt te raken (lees, weg te laten lopen), maar daar willen we na nog geen 3,5km wedstrijd niet aan. Samen het strand over, desnoods in een iets lager tempo. 2,5km later mogen we het strand weer verlaten en doet Kitty nogmaals een poging ons kwijt te raken, die met een bij mij wat zuur gevoel nog lukt ook. De eerste 5 werden in 31:42 minuten afgelegd, het lopen door de duinen ging lekker, er werden constant andere lopers ingehaald en het tempo werd iets opgeschroefd, Carola ging steeds beter draaien. Nu niet overmoedig worden, we liepen inmiddels op het 2e stuk strand dat zwaarder aanvoelde maar verloren geen tijd, integendeel 5-10km werd afgelegd in 29:18. Het strand verlaten we na 11,5km en worden getrakteerd om een flink klimmetje die me heel bekendIMG_4728_Renesse HM voorkomt, gecontroleerd omhoog en vallend naar beneden. Tempo blijft in de volgende 5km redelijk vlak met 29:05. Carola loopt nog gemakkelijk en na te hebben gehoord dat zij 43ste bij de dames is gaat het tempo met een aantal in het vizier omhoog. Hoppa dat zijn weer 2 plaatsen, en weer 1, nog een keer…. deze 5km werden in 27:16 afgelegd. Ik vermoed dat zij op dat moment de 33 of 34ste dame is. Nog 1 kilometer te gaan, we krijgen een dame in het vizier en het lukt mij Carola op sleeptouw te houden om ook deze nog in te halen, de aanmoedigingen, de finish in zicht, de streep en de Garmin wordt stopgezet op 2:00:51. Stuk, maar o zo tevreden met dit resultaat tijdens haar debuut. Gehaasde tevreden, haas helemaal tevreden!IMG_0398 Renesse HM by Fotorunner.nl IMG_0970 Reness HM by Fotorunner.nl
Bovenstaande foto’s zijn van de hand van Arjan Schotanus/Fotorunner.nl

Jacq staat nog in het finishgebied naar haar mooi 1:58:45 en kijkt verbaasd op als ze ons ziet.
Nu wachten op de binnenkomst van Kitty. Esther heeft een prima 12,1km gelopen en heeft ons op een terras opgewacht.Vissalade
Helaas belt Kitty, Esther om te vertellen dat zij uitgestapt is met “spaghettibenen”.

Na een overheerlijke douche sluiten we deze leuke dag af met een gezellige nazit, hapje en drankje. Dames bedankt voor de leuke dag.

Vandaag is er na de halve marathon geen tijd te rusten. Er is tenslotte nog een haasklus die geklaard dient te worden.
Voor deze hoef ik echter geen 145km, maar slecht 4km te rijden. Christel heeft haar zinnen gezet op een pr, en wel op de 10EM tijdens de Lintloop. Ik ga ervan uit dat er nog net genoeg energie over is om haar hierbij te begeleiden. Het doel is een eindtijd rond 1:16, maar alles sneller als 1:18 betekent een pr.

Met wat omzwervingen komt Christel bij Desto aan, is er genoeg tijd om de inschrijvingen te regelen, de 5EM lopers, waaronder Ans met clubgenote Miriam, te zien vertrekken én een stukje in te lopen.
Wij starten om 12:00 uur en doen dat natuurlijk iets te snel, temporiseren en niet door anderen mee laten slepen, de volgende kilometers gaat dat mooi vlak met kilometers tussen 4:40 – 4:44 hoewel de 2e ronde met een paar snellere kilometers wordt aangevangen. Zou dat iets met het feit te maken hebben dat de speaker omriep dat de 2e dame voorbij kwam? Doorkomst 38:27. We lopen nu tussen de 4:35 – 4:44.
2e dame 10EMVersnellen wil het konijn niet meer, maar ik dring aan en als de fietser van de organisatie erbij komt gaat het tempo toch weer iets omhoog. De laatste kilometer, aanzetten is zwaar, maar ze doet het wel, de finishboog is in zicht en ik moet nog flink doorlopen om bij te blijven.
De boog onderdoor, de mat over, Garmins worden gestopt, de speaker roept van alles, applaus en een medaille voor de 2e dame én ook nog een vet pr!!
1:15:28!
Ze mag uithijgen, even bijkomen, en dan de ontlading en mams die op de hoogte gebracht wordt. Ook vandaag zijn zowel de gehaasde als de haas uitermate tevreden met het resultaat. Op naar de volgende afstand in dezelfde opstelling Knipogende emoticon 
Snel wat droge kleding aan en het clubgebouw in om wat te drinken en de prijsuitreiking bij te wonen. De prijsuitreiking waar overigens nog 2 bekenden het podium mogen betreden, namelijk Falco die met 29:48 de 3e plaats voor zich opeiste op de 5EM en Bart die het niet alleen de winst pakte op de 10EM, maar dat tevens in een nieuw parcoursrecord deed met 55:21.

9 opmerkingen:

 1. Superhaas!
  Ik vond het gisteren heel gezellig, zeer voor herhaling vatbaar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer best werk afgeleverd kerel en ook nog wat trainingskilometers op het strand gemaakt. De training voor de 60 van Texel is dus begonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Shit, moet ik volgend jaar toch terug voor een 'revanche'.... Ik vind het superlief van jou, Jacq en Esther om op mij te wachten (al had Esther weinig keuze ;)). Ach, eigenlijk was de nazit al een reisje Renesse waard! Was toch een dag met een gouden randje (ondanks mijn 'spaghetti-benen')!
  btw je stapt wel heel makkelijk over dat klote 2de stuk op het strand heen... Net opgespoten hartstikke mul, geen doorkomen aan!

  En dan ga je de volgende dag nog even 10 EM eruit lopen in 1:15... toe maar! Bikkel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed hoor John, mooi verdiende medaille voor Christel en ook voor jou natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jemig, dat deed je dus 'zo even'. Knap hoor, eerst de HM en dan nog de 10EM erachteraan. Geweldig. Enne.... mocht je nog een keer haas willen zijn op een HM... graag! Knappe prestatie van Carola en Christel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hardloper voor hardlopers, prachtig om te lezen en zien. Chapeau & suc6 met de Slachte. AnietBos

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt het weer goed GEPLAND, je haasklussen!
  En goed uitgevoerd, uitstekende resultaten van je konijntjes dus.
  Heerlijk om zo te kunnen lopen, nazit en alles erbij! Genieten toch

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Superhaas, supergoed gehaasd en het was supergezellig op een superzonnig terras in Renesse.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Weer een hoop goede daden verricht het afgelopen weekend en het was ook nog eens gezellig begrijp ik. Alvast succes met jouw gooi naar een PR op de 10 EM (wat zo te lezen wel gaat lukken)!

  BeantwoordenVerwijderen