zondag 8 juli 2012

Triootje in Utrecht

Ja, ja je leest het goed, een trio! Om precies te zijn ik met 2 vrouwen Emoticon die tong uitsteekt

Een paar weken geleden werd het plan opgevat om deel te nemen aan de Utrecht triatlon, waar Ans en ik al 2 jaar met camera’s als toeschouwer aanwezig zijn geweest. Twee weken geleden leek het team compleet, maar….helaas. Maar hierover straks meer.

Zaterdag had ik met Kitty afgesproken een duurloop van minimaal de halve marathonafstand te lopen. Om dat eens ergens anders te doen én weer eens samen te lopen werd die in onze omgeving gepland. Om met een drankje in de hand in de tuin of op een terras te hangen was het perfect weer, maar het zonnetje, de temperatuur en het praktisch ontbreken van een briesje waren nou niet de omstandigheden waar mijn loopmaatje van zaterdag vrolijk van wordt.

Gewoon relaxt de ene voet voor de andere zetten en dan komen we er vanzelf wel, hield ik Kitty voor. Al kletsend was dat ook zeker het geval.

Met een onverhard deel in het parcours hoefde ik niet op Kitty’s enthousiasme te rekenen Knipogende emoticon. Ook hier weer gewoon doorlopen, het tempo niet opvoeren maar genieten en kletsen over van alles en nog wat. Om de geplande afstand niet onnodig te lang laten worden stelde ik een paadje voor (afslag op de Hollandsekade). Wel met Kittynogal hoog groeiend onkruid en smal. Ah!! Mooi toch een singletrack in deze omgeving? Daar was Kitty het niet helemaal mee eens, maar ze liep er ogenschijnlijk moeiteloos overheen.

Harmelen, Vleuten en De Meern weer in zicht. Het beste was er bij mijn loopmaatje vanaf, maar na een korte wandelpauze herpakte ze zich en werd het doel voor de dag gehaald.

Uitpuffen onder het genot van een bak watermeloen, douchen, en genieten het het zonnetje (nu wel) werd het een nóg gezelliger middag en avond toen er ook nog 2 mystery guests op de bbq verschenen. Kitty je zou het misschien niet zeggen, maar ik vond het gezellig om weer eens samen die halve marathon af te leggen. Doen we zeker weer.

Zondag, de triatlon van Utrecht. Monique, een (ex)clubgenote is een goede zwemster, loopster en tegenwoordig ook fietsster. Toen het idee geboren was aan DSC00150de (trio)kwart triatlon deel te nemen hoefde ik niet lang na te denken, Monique moest ik erbij hebben. Voor het fietsonderdeel had ik Christel in gedachten, maar die had nog wat (lange)looptrainingen op het programma staan, zo ook zaterdag. Begrijpelijk dat zij dus afzag van deelname. Vorige week liep ik Jolanda tegen het lijf bij de vrouwentriatlon, waar Monique overigens eerste in de categorie Masters werd, en hoefde weinig te doen om haar over te halen ons team te completeren. Yes! Iedereen had er zin in. Inschrijven dan maar, yeah right, VOL stond er op de site. Gelukkig, en waarvoor nogmaals dank, wist Marcel voorelkaar te krijgen dat team Tweeties alsnog ingeschreven kon worden.  

De regen komt met bakken uit de lucht als we in de rij staan om ons startnummer en overige bescheiden in ontvangst te nemen. De regen komt nog steeds met bakken uit de hemel als we naar de start kijken van de 1ste en 2e serie 1/8 triatlon, de individuele 1/4 en vervolgens de 1/4 voor trio’s, als Jolanda namens team Tweeties een nat pak haalt. Maar dat wel heel erg verdienstelijk doet, door zelfs een aantal 1/4 triatleten die met 5 minuten voorsprong gestart zijn achter zich te laten. Oeps dit zorgt voor extra druk bij Monique en ik Bedroefde emoticon. Bam!! 17:29! En dan te bedenken dat Jo die 1000 meter 19 minuten dacht te gaan afleggen. Ook bij Monique gieren de zenuwen door de keel, aangezien het nog steeds met bakken uit de hemel komt. Niet echt ideaal fietsweer en mogelijk glad in de bochten.

Samen met Jolanda verkas ik naar het 2e parc ferme waar de wissel (fietsen-lopen) plaats dient te vinden. Inmiddels is het droog komt het nog steeds met bakken uit de lucht en is zelfs een 2e sluis geopend. We maken ons, naar later bleek onnodig zorgen om Monique, want die legt de 40km in 1:16 af en na de startnummer en chipovergave mag ik op weg voor de laatste 10km van deze trio triatlon. Vanwege onze positie worden de dames nu nog fanatieker en voel ik de druk om te presteren.

Door tijdig het tempo iets te laten zakken hoef ik mijn snelle start niet te bekopen. De regen komt nog………
Om een stuk te lopen is dat echter niet erg, maar het houd tevens de toeschouwers op afstand. Veel meer dat de vrijwilligers, die uitstekend werk verrichtten, is er langs het parcours niet te zien. Het tempo is goed, ik voel me prima, loop in op, en haal andere lopers in zonder te bekijken of dit concurrenten zijn. In de laatste ronde heb ik daar blijkbaar wel beter op gelet en tel minimaal 3 lopers van een trio die ik inhaal. De laatste kilometer, 2 1/4 triatleten werken als een magneet, die wil ik passeren, gelukt, dan de volgende 2 ook nog net voordat het laatste rechte stuk richting de finish opgedraaid mag worden. Jolanda en Monique wachten mij op, geven nog even serieus gas, en als trio passeren wij de finish. Officiële tijd: 43:40, niet super, maar ook niet geheel ontevreden, aangezien ik hand geklokt 44:05 aflas doordat ik op het parc ferme ruim voor de mat mijn Garmin gestart had.

Tevreden, blije gezichten en toch ook wel wat spanning, want de dames willen nu dan ook wel op het podium terecht komen. Zij zijn namelijk van mening dat er maar heel weinig trio’s voor ons binnen zijn gekomen.
In de top 3 zaten we helaas niet, maar genoten hebben wél degelijk en daar is het allemaal om te doen geweest. In de uiteindelijke uitslag blijken wij op een mooie 7e plaats van de 30 gefinishte team te zijn geklasseerd. Én het eerste gemengde trio! Dit triodebuut was wat mij betreft in ieder geval zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar. Ik zal echter op zoek moeten naar andere teammaatjes aangezien Jolanda en Monique bij een volgende deelname als vrouwenteam willen aantreden en dan wél het podium mogen betreden Huilende emoticon

Ans heeft de regen, die de hele dag met bakken uit de hemel….of had ik dat al geschreven? getrotseerd om de Tweeties zo goed mogelijk vast te leggen. Klik op de foto om alle foto’s te bekijken. DSC00280
Kitty, Monique, Jolanda en Ans bedankt voor een erg leuk en gezellig weekend.

10 opmerkingen:

 1. Leuk zo'n triootje!
  En ach, volgende keer gewoon een rokje aan, pruik op, lippenstiftje en je kunt zo meedoen met de dames.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een baggerweer maar gelukkig maar zo'n trio een hoop goed ! Mooi verslag met mooie (natte) foto's :) Gefeliciteerd met jullie 1e trio

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk!!! Wat een takken weer, dat dan wel weer. Podium is niet belangrijk toch? Zolang je maar lekker zwemt/fietst/loopt. De dag ervoor met Kitty was iets beter qua weer, maar net zo gezellig lijkt me....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was gezellig hé? Maar wat baal ik van mijn slechte benen... ondanks dat heb ik enorm genoten! Zowel van het loopje als de nazit!
  Ik stel de volgende keer een loopje in Brabant voor.. natuurlijk ook voor Ans en de mystery guests! ;-)
  Wat hebben jullie vandaag goed gelopen/gezwommen/gefietst (haal door wat van niet van toepassing is..) Respect hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te doen zo'n estafette triathlon. Ik deed er ook een keer eentje en liep een halve marathon eveneens in de stromende regen, best lekker haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Blijft een gek woord 'triodebuut', vanzelfsprekend hadden jullie als gemengd trio ook een prijs verdiend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een schitterende team prestatie. Jammer van dat klote weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Weer een mooi loopweekend met goed gezelschap. Zonde van het weer maar toch alledrie, goed gezwommen, gefietst en gelopen. Leuk om een keer wat anders te doen en je zal vast volgend jaar weer een team bij elkaar kunnen krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk zo'n dagje met een triootje.
  Als jij nou volgend jaar gaat zwemmen, ben ik de loper in jou team. Hebben we alleen nog een fietser nodig......

  BeantwoordenVerwijderen
 10. handig, hoef je niet te zwemmen -:) leuk zoiets, maar dan wel een beetje zonnige dag zou wel leuk zijn

  BeantwoordenVerwijderen