zondag 1 juli 2012

Utregse Meiden en vrouwelijke triatleten

De afgelopen dagen stonden uitsluitend dames in de belangstelling, en wel om aan te treden voor het leveren van hun sportieve prestaties. Voor sommigen een debuut op één van de 2 afstanden tijdens de Vrouwentraithlon, voor anderen de vuurdoop op één van de afstanden bij de Utregse Meidenloop.
Vanwege de bemoeienissen, maar vooral vanwege de deelname van vele clubgenotes aan de Utregse Meidenloop, waren Ans en ik op zaterdagavond naar Utrecht gereden.
Succeswensen, genieten van de sfeer op het Lepelenburg en foto’s maken op o.a. de Nieuwegracht.
‘s Morgens heb ik met loopmaatje Jeffrey mijn enige training voor dit weekend afgewerkt en toen al gemerkt dat het best benauwd was. In de vroege vooravond en op het tijdstip dat de dames op verschillende afstanden van start ging was het niet anders. Anyway, ik heb heel wat verhitte gezichten voor de lens van DSC05075de camera gehad en daar een aantal van vastgelegd.
DSC05100De dames van hiphardlopen.nl konden op dit evenement niet ontbreken en hadden over klandizie niet te klagen. Na de zomervakantie zullen zij weer tijdens evenementen aanwezig zijn, maar de webshop draait gewoon door, dames Knipogende emoticon
Op wat zweetdruppels na heeft iedereen, voor zover ik dat kan beoordelen, droog gehouden en werd er nog even gefeest totdat de regen roet in het eten gooide en de aanwezigen als sneeuw voor de zon verdwenen. Jammer dat een gezellige avond op die manier eindigde, maar zeker niet in het water is gevallen.
De foto’s kun je bekijken door op de foto te klikken Knipogende emoticon
DSC05051
DSC05178Vandaag was T-day. Ans, Nesrine, Miriam en Dorien debuteerden vandaag op de (1/8) triatlon. Na maanden van trainen was het vandaag zover.
Vanmorgen zag het weer er veelbelovend uit, hoewel er behoorlijk wat wind stond. Ans en Nesrine fietsten naar de Haarijnse plas, de andere 2 dames bleken al aanwezig.
De wind leek alleen maar aan te trekken, hmm…daar waren de dames vanzelfsprekend niet blij mee. Op alle onderdelen zouden ze daar nogal last van krijgen, maar aan de andere kant waren de omstandigheden voor een ieder gelijk. Het beste ervan maken dus. Een beetje nerveus gedartel en een ieder met haar eigen ding bezig. Dé pechvogel was Dorien, die nog voor de start een lekke voorband had. Geluk bij een ongeluk dat dit nog voor het betreden van parc fermé was, waardoor ze nog geholpen mocht worden en ruim voor de start alles weer op orde had.
De deelneemsters aan de 1/16 zijn op pad en na de zwem-fiets wissel gaan de debutanten zich klaarmaken en naar de start begeven. Ik hield de tussentijden niet bij maar liet de camera zijn werk doen. Het was duidelijk dat de wind zijn tol eiste tijdens het eerste onderdeel en dan mocht er nog gefietst worden. Twee rondjes over Het Lint, waar je met wind tegen weinig tot geen beschutting hebt.
Hoe dan ook, de dames moesten er hard voor werken maar kwamen allemaal voorbij en na het 2e rondje draaiden zij linksaf het bruggetje over om de fietsen weer in parc fermé achter te laten en aan het laatste onderdeel, hardlopen, te beginnen. Geen inspirerend parcours maar wel goed in het zicht van de supporters. Eén voor één kwamen ze binnen en was er ondanks de vermoeidheid, pijn, misschien teleurstelling, voldoening. Hun eerste triatlon is een feit.
Goed gedaan meiden en triatleten!
Ik ben trots op Ans, die hard getraind heeft om hier aan de start én finish te staan, en dat is gelukt. En de volgende….daarvoor weet zij nu precies waar de winst mogelijk te behalen is.
De upload van de 2e serie foto’s kun je hier bekijken.

5 opmerkingen:

 1. Zeker een mooie prestatie van Ans. Lijkt me leuk om een keer te doen. Alleen het zwemmen is echt niet mijn ding.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. proficiat Ans met je mooie prestatie,en wat een foto's. ook weer een evaring rijker.

  groetjes Frits

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed gedaan van Ans.
  Mooie aktiefoto's John.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is weer eens iets anders, felicitaties aan de dames met hun mooie prestatie. En ze hebben er een mooi setje foto's bij.

  BeantwoordenVerwijderen