dinsdag 1 januari 2013

2012 zit erop

Beste trouwe lezer/bezoeker van dit blog, een fantastisch, gezond, gelukkig en goedlopend 2013 toegewenst. 2781097-happy_new_year_2013_05

Een bewogen jaar, een jaar dat voorbijgevlogen is, een jaar van regelmatig kwakkelen, mislukte pr pogingen op de marathon, maar desondanks een jaar waarin ik bleef genieten van het lopen. Tevens een jaar waarin ik niet geveld door één of meerdere blessures aan de kant heb hoeven staan. Een virus gooide wat roet in het eten maar zelfs die heeft me er niet onder gekregen.

De eerste gelopen wedstrijd van 2012 betrof de Florijn Winterloop met Christel. Ook dit jaar zal dit de eerste wedstrijd zijn waar wij samen zullen starten. Voor 2012 had ik mezelf ten doel gesteld een pr op de marathon te lopen en wel in een tijd die inschrijving voor de Boston marathon mogelijk zou maken. De trouwe lezers van dit blog weten dat die missie helaas mislukt is. Hoe het mij verging in Rotterdam, Enschede en Zwolle hebben jullie gelezen.

De mislukte pogingen, zware trainingsweken en DNF’s deden mij besluiten de pogingen voor 2012 te staken. Wellicht komt het er dit jaar van, voorlopig ben ik daar nog niet mee bezig. Die DNF’s geven wellicht een wat negatieve twist aan dit verslag maar ondanks de teleurstelling ben ik het plezier dat lopen, voor mij met zich meebrengt nooit kwijtgeraakt. Uitstappen is echt geen pretje maar doorlopen met kans op blessures én je doel niet halen was voor mij gewoon geen optie.

In 2012 waren er diverse leuke ontmoetingen met lopers en loopsters die ik via dit blog en social media heb leren kennen. Gezellige duo, of meer Knipogende emoticon loopjes, gezamenlijke deelnames aan wedstrijden. De vele kilometers die ik met loopmaatjes Jeffrey en Christel heb afgelegd waren altijd gezellig. Waar nodig elkaar ondersteunend, maar vooral samen lol hebben in hetgeen wij doen.

Van alles dat ik het afgelopen jaar heb meegemaakt zijn het loopje van Peet, het dagje Enschede met Jeffrey en Frank, de spontane haasklus voor Carola in Renesse, het pr van Christel tijdens de Lintloop, de Slachtemarathon, het triootje in Utrecht, de duoloop met Kitty, de retrorun, het interview door Wendy, de jaarlijks drukker wordende weblogtrainingsloop van Jacq, de Amsterdam marathon, het weekendje Terschelling, de trainingen langs de Kromme Rijn met Christel en de honden en niet te vergeten de ontelbare trainingen/wedstrijden die Jeffrey en ik samen afwerkten. Hierbij vallen de “teleurstellingen” in het niet.

Om het jaar af te sluiten stelde Christel voor de UHT (Utrechtse Heuvelrug Trail) nog eens te lopen. Een mooie route, weliswaar een trail, niet echt mijn ding, zachte natte, zeg maar zompige ondergrond en een kleine 30 kilometer met Petra, Erik, Marco, Jolanda, Jeffrey en Christel natuurlijk. Die 30 werden er 35, iedereen hield er natte voeten aan over, mijn rug liet me weer in de steek, maar mijn loopmaatjes niet. Zo werd ook dit weer een gezellige dag. Op oudejaarsdag legde ik dan dé laatste kilometers van 2012 af waardoor de teller uitkwam op 3202 waarvan 557 wedstrijdkilometers.

Voor 2013 heb ik mezelf nog geen specifieke doelen gesteld, eerst wat rust pakken. Ik hoop jullie ook dit jaar weer regelmatig op mijn blog te mogen verwelkomen en wat (hardloop)leesvoer voor te kunnen schotelen.

Wat er ook gebeurd, blijven genieten en lachen.

15 opmerkingen:

 1. en dan is het 1 januari en lig je dus volkomen brak op de bank jouw blogje te lezen...
  2012 was een mooi jaar, maar we kijken vooruit! Er liggen nog straffe plannen voor de eerste helft van dit jaar! Blijf genieten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch nog heel wat kilometers gelopen dit jaar. Leuk om te lezen.
  Wellicht dat 2013 het jaar van een pr gaat worden. Het kan soms zo maar.
  Een gezond en sportief 2013 gewenst. En loopse!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. John, dat i waar dat je niet alle wedstrijd hebt gefinisht maar verlies niet de vertrouw in jezelf. 2013 gaat goed komen en ik geloof als je Boston marathon wil lopen je kan echt wel!
  Ik wens je een gezond en sportief 2013! Grtz

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maak er samen met Ans een bijzonder jaar van. Veel gezondheid en sportiviteit gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. echt onwijs veel KM heb je gemaakt zeg! Het ging idd niet altijd van een leien dakje maar genoten heb je vast en zeker! Tot snel mattie en nogmaals een TOP 2013 gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In 2012 toch veel "loopkilometers" gemaakt.. ..hopelijk in 2013 ook hé!?! Ik wens u voor dit nieuwe jaar alvast veel "loopplezier" toe. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een mooi en bewogen jaar John, de allerbeste wensen en ik hoop dat onze wegen elkaar gauw weer een kruisen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook voor Ans en jou heel veel moois en alle goeds in 2013. Blijven genieten en net zo positief blijven als in 2012.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt veel gelopen in 2012, niet altijd verstandig (denk ik), niet altijd gelukkig, het zat je vaak niet mee. Het plezier en het optimisme zijn altijd gebleven; en zo zijn er toch best veel mooie herinneringen.
  2013 verdient het jouw jaar te worden.
  Maak er mooi jaar van, succes, gezondheid en geluk; voor jou en Ans!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ondanks dat je geen PR liep op de marathon is het toch weer een heel mooi loopjaar geweest.
  Ik wens je heel veel plezier in 2013. Blijf genieten John.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat was een mooi 2012, met veel kilometers!

  Op naar 2013 met alle hardloopverassingen die daarbij horen... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het nieuwe jaar is nog niet begonnen en er zit alweer een gezellige wedstrijd op! Erik liep een geweldige tijd dankzij het mooie tempo van jou en Christel. Dank je wel!
  3202 km in 2012, helemaal waanzinnig. Ook al heb je niet gehaald wat je graag wilde, het zit erin en het komt op een moment eruit wanneer je het niet eens in de gaten hebt.
  Een ongelooflijke gave tijd en ongelooflijk veel plezier aan de overkant. XXXXX

  BeantwoordenVerwijderen
 13. 3200 km.... Poeh daar kom ik normaal ook niet aan. Knap van je. Ik wens jou en Ans het allerbeste voor 2013

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Man, wat heb jij ongelooflijk veel doorzettingsvermogen. Zo vaak berichten van uitstappen. En altijd maar weer oppeppen om door te gaan. Goed hoor. Haal de mooie dingen er uit en dan volgas door 2013 heen. Leuk je af en toe te zien. Zie je wel weer ergens opduiken.

  BeantwoordenVerwijderen