zondag 6 januari 2013

Florijnwinterloop

Mijn eerste wedstrijd van 2013 was evenals vorig jaar de Florijnwinterloop. Was er vorig jaar vanwege de 25ste editie de mogelijkheid om voor de 25 te kiezen, dit jaar was 10EM de maximale afstand, onze keuze dus. Geen ambities, uitsluitend lekker proberen te lopen door de mooie omgeving.

Bij het verlaten van de snelweg rijd ik achter Erik en Petra aan op weg naar de Harrie_10EMvoetbalvereniging Woudenberg. Startnummer ophalen, bekenden ontmoeten en wachten totdat Christel binnenloopt. Plan de campagne…geen…weet je wat…we lopen met Erik en Petra mee. In het startvak sluit Harrie bij ons aan met de gedachte een stukje met ons op te lopen, hij zal ons vanzelf moeten laten lopen, geeft hij aan. Tot onze verbazing gaat hij er in de eerste kilometer al als een haas vandoor. Wij hebben al snel een lekker tempo te pakken, op dat moment nog niet bewust van het feit dat zowel Erik als Petra op pr koers liggen. Het is lekker loopweer en eigenlijk ben ik iets te warm gekleed, het uitkleden tijdens wedstrijden laten ik maar aan anderen over Knipogende emoticon

Petra roept dat Erik op weg is naar een pr als we dit weten vast te houden, doen Erik&Petra_2 10EMdus! Maar…hetzelfde gold voor haar, in 2010 liepen wij hier eveneens samen naar 1:23:23, terwijl Erik in datzelfde jaar 1:32 klokte. Zelfs zonder versnelling zat er in ieder geval voor hem een flinke verbetering in. In het geval van Petra zou het er nog om spannen.

De omgeving is mooi, het parcours ligt er prima bij, het is droog en een graadje of 8-9. Vanaf 10km versnelt Erik iets ten teken dat er nog meer in zit. Christel en ik proberen het vlak te houden. Oké van 13 Christel_1 10EMzetten we nog een versnelling in, 14 zegt Erik. In de verte denk ik Harrie te zien lopen in zijn groene shirt, die is iets te ver om gezamenlijk bij te halen. Erik en Petra lopen nog zo gemakkelijk en stevenen op dat pr af. Nog 2km naar de finish, Christel ziet 2 dames voor ons lopen en moet die inhalen. Ik ga er achteraan, de dames zijn gepasseerd maar we trekken nog even flink door naar de streep waar wij Erik en Petra met een ereboog opwachten. Onderwijl gesommeerd dat we in het beeld van de camera staan, mooi toch Knipogende emoticon

Erik en Petra komen in 1:23:04 en 1:23:05 over de streep. YES!!! Een pr voor beiden. Die hebben dus ook een hele stevige laatste kilometer gelopen aangezien Christel en ik al sprintend slechts een minimale voorsprong op de streep hebben, respectievelijk 1:22:53 en 1:22:52.

Ook deze editie van de Florijnwinterloop was weer geslaagd en evenals voorgaande jaren prima georganiseerd. Een warme douche, warme choco, nog een paar bekenden gedag gezegd, Andrea succes gewenst met haar deelname aan de 10km en op naar huis.
Tot volgend jaar.

Alle foto’s zijn van de hand van Eric Beatse.

10 opmerkingen:

 1. Tralalalalala!! Reed je serieus vanaf de snelweg al achter ons?? Hadden we echt niet in de gaten.
  Wat een superdag was het zeg! Erik heeft het echt mega goed gedaan, 9 minuten van z'n PR af! Met dank aan jullie of course! Ik heb genoten van jullie conversatie onderweg. Het feit dat er dus 2 PR's gelopen waren, is helemaal waanzinnig natuurlijk!! Hysterisch!
  Nou, op zoek naar die witte handschoenen en hoppekee ervandoor! Dikke kus!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was te kort, maar wel krachtig!! Heel veel plezier in de USA!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk, zo gezellig samen lopen en dan nog onverwacht een PR in de wacht slepen. Goed gedaan. De eerste wedstrijd van 2013 is al een feit! Prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hazen kwaliteiten zijn er nog steeds zie ik. Hou ik in gedachten voor die ene marathon, je weet wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker relaxt gelopen dus. En plezier gehad. Mooi gedaan John

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ondanks dat het wat te warm was, vind ik dat je met een coole outfit liep!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooie loop, weet ik nog van vorig jaar.
  Lekker gelopen en een mooi cluppie mensen bij elkaar.
  Succes, en natuurlijk heel veel succes (maar dat lijkt natuurlijk wel vanzelfsprekend) in Disney

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi verslag John. De eerste kilometer was gelijk mijn langzaamste, daarom ging ik er als een haas vandoor. Ik was ook een beetje bang dat de paarden op hol zouden slaan bij het zien van de tijger-outfit van Christel. Aan het einde voelde ik jullie weer komen (of hoorde ik jullie praten en lachen) dus ging ik nog maar eens versnellen. Wil je 4 januari 2014 hazen voor 1.20 ??

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Whow... super gezellig lopen en ook nog 2 x een PR... fantastisch en supergoed haaswerk weer van jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een onwijs gave vakantie man. Dit is echt genieten met hoofdletters. Toch even een HM en een Marathon gelopen. De foto's zeggen genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen