zondag 28 juli 2013

Hardlopen en vakantie

Het maakt niet uit waar de reis naartoe gaat, waar de vakantie doorgebracht wordt, hardlopen in de vakantie is wat mij betreft altijd leuk. Het verkennen van een nieuwe, soms onbekende omgeving, de trainingen die vaak op een lager pitje gaan zonder helemaal stil te gaan zitten.

Na de marathon van Rotterdam en de daaropvolgende “rustperiode” was het de bedoeling om de halve van Renesse als een soort aftrap voor de volgende trainingsperiode te gebruiken. Dit jaar viel onze vakantie al in juli wat inhield dat er ook tijdens de vakantie getraind zou worden.
Een voorspoedige reis, geen vertragingen, prima middenklasse hotel, groot zwembad en het strand tegenover ons hotel. Een prima plek om het 2 weken uit te houden.

Uitslapen is niet echt mijn ding en daarnaast zorgde de warmte er wel voor dat je bijtijds “uitgeslapen” bent. Dan maar een rondje lopen. Het is 6:45 uur en al behoorlijk warm, maar zo langs de kustlijn staat er aardig wat wind. Een uurtje op pad en daarna voldaan een duik in het zwembad, waar Ans haar baantjes al aan het zwemmen is. Een goed begin van de dag, en zo volgden er nog meerdere.

Naast hardlopen en zwemmen werd bijna dagelijks de fiets gepakt om ons te verplaatsen en/of bij wijze van training een stuk te fietsen. De wind maakte het in combinatie met de hoogteverschillen en de temperatuur best zwaar. Fietstochten werden gecombineerd met stranddagen, zo heb je de heen en terugrit met een heerlijk dagje op één van de prima stranden.

De vakantietraining op het eiland had tot gevolg dat er 110 hardloopkilometers in 11 trainingen werden afgelegd. De kilometers die tijdens korte ritten werden afgelegd heb ik niet geregistreerd, zo konden er toch nog 159 fietskilometers in het logboek bijgeschreven kunnen worden.

Terug in Nederland was het ook hier eindelijk zomer, hadden wij nog een paar vrije dagen en dus de mogelijkheid om te trainen en te relaxen na afloop. De vakantieperiode werd vorige week afgesloten met een duurloop van 25km op zondag samen met Jeffrey.
Deze week bestond weer uit 5 (hardloop)trainingsmomenten waarin ik net aan de 80km kwam en 90 fietskilometers.

Gisterochtend besloot ik ondanks het verwachte slechte weer, op pad te gaan voor een LDL. Via Utrecht naar de Maarseveense plassen, waar ik evenals een week eerder, een verkoelende duik nam. De teller staat op 12 als ik mijn weg vervolg en 6km later de hemelsluizen volledig opgezet worden. Geen mogelijkheid me te verschansen dus zit er niets anders op dan zo snel mogelijk doorlopen. 21 Kilometer onderweg, eindelijk een plek om te schuilen tot het wat opklaart. Eerst nog de gedachte om de kortste weg naar huis te nemen (c.a. 4km), maar die 30 wil toch wel erg graag volmaken. Het regent nog, maar de lucht klaart op en het onweren is achter de rug, dus kies ik voor een langere weg en maak zo daadwerkelijk de 30 vol. Zeiknat, maar tevreden en daarna bijgekomen in een heerlijk bad.
Vanochtend liep ik samen met clubloopmaatje Tino lekker ontspannen 17km door onze vertrouwde omgeving.

Nog even dit:
Enige tijd geleden kreeg ik een interessant artikel onder ogen geschreven door Marcel van smartphonehoesjes.nl en inmiddels ook al verschenen op de blogs van onder andere Ronald en Andrea.

10 opmerkingen:

 1. Mooie foto's uit Kos! Leuk om je/jullie loopkm's en fietskm's te zien met GC. Pittige trainingsweken meneer de Boer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker doorgetraind dus in de vakantie. Heerlijk is dat. En ja, die buiten hier. Ik kan erover meepraten... Je maakt al weer heel wat kilometers.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lang geleden ook op het eiland Kos geweest, toen alleen gefietst en dat herinner ik me nog als pittig en warm.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker hoor zo'n vakantie, mooie omgeving en daarnaast gewoon ook lekker trainen.
  het gaat weer goed, succes en op naar de najaarsmarathon(s)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk zo'n vakantie en dan ook nog lekker je kilometers maken ... ik herken het gevoel ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier ook, op vakantie wordt er altijd hard gelopen. Mooi gelegenheid om de omgeving te verkennen. Met fietsen kan dat uiteraard ook mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Op mijn vakantie gaan ook altijd mijn loopschoenen mee. 's morgens uit bed loop ik een rondje. Daarna neem ik een duik in zee die dit jaar behoorlijk fris was. Maar dan juist heel lekker. Een ontbijt gaat er daarna wel in!

  Groet Mo

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jawohl, op dagen dat er niet gewandeld werd heb ik ook gelopen in Oostenrijk maar ja, altijd moet je weer ergens een bergje op en die zijn helaas iets steiler dan die in mijn eigen provincie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie pittige trainingen. Scheelt vast dat je lekker uitgerust bent. Geniet je er extra van. Mooie foto's ook. Gelukkig hoefde je terug in Nederland niet meteen je fleece aan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vakantie en hardlopen...dat is een perfecte combi en die heb jij volledig benut. Lekker hoor!

  BeantwoordenVerwijderen