maandag 1 juli 2013

Triatlon (V) 2013

Na een intensieve voorbereiding is het vandaag zover.
Ans gaat vandaag van start voor haar tweede (vrouwen) triatlon. Hieronder haar verhaal.

Zondagochtend, wakker worden en al kriebels in je buik hebben, zou het wel lukken, heb ik me we voldoende voorbereid, en oh het onderdeel zwemmen wat zie ik daar tegenop.
Het zwemmen is mijn zwakste onderdeel, ik heb vele uren in het zwembad doorgebracht.
Maar ja ik kan er nu niks meer aan doen dan alleen maar mijn best.
Half 10 fiets ik richting de Haarijnseplas, want ook deze editie wordt praktisch in onze achtertuin gehouden, in ieder geval in ons trainingsgebied.
Voor 10 uur mijn startnummer opgehaald en meteen ik al een paar bekenden, gezien Mirjam, Reneé, Dorien en Jolanda. We zijn er allemaal klaar voor.

Nadat de fiets en de helm zijn geïnspecteerd door de organisatie maak ik me klaar voor de start.
Deze is om 11:00 uur.
10:45 uur nog een briefing, en dan het koude water in voor het eerste onderdeel, 500 meter zwemmen. Het startschot klinkt, kom op Ans je kan het zeg ik tegen mezelf.
Na ongeveer 17 min kom ik het water uit, en voel me beter als vorig jaar toen kon ik geen boe of bah meer zeggen, nu neem ik zelf een sprintje naar mijn fiets.

Nu zo snel mogelijk wisselen om zo min mogelijk tijd te verliezen.
Na een paar minuten zit ik op de fiets, nu 20 km sprinten.
Gelukkig had ik het eerste stuk wind mee, hierdoor kon ik even wennen aan de overgang van het zwemmen naar het fietsen. Na 43 min spring ik van mijn fiets voor het laatste onderdeel, 5 km hardlopen. Dit moet lukken, aangezien dit wellicht mijn beste onderdeel is. De benen moeten eerst even wennen aan de verandering van beweging en belasting. Het blijft een raar gevoel.
Daarbij had ik ook last van een dood gevoel in mijn tenen, snel een paar seconden mijn schoenen uitgetrokken, even tenen heen en weer en weer door.
Mijn doel was sneller te zijn als vorig jaar. Bij het passeren weet ik dat die missie geslaagd is. JA!!! Officiële tijd: 1,36,56 uur
Maar liefst 4 min sneller als vorig jaar.

Volgend jaar ben ik weer van de partij.
Vrienden en bekenden, bedankt voor de aanmoedigingen.
John heeft weer aardig wat foto´s gemaakt, die via deze link bekeken kunnen worden.

DSC08915

3 opmerkingen: