Weer naar Zeeland


Na getipt te zijn door Jacqueline met betrekking tot de trainingslopen die door Loopgroep Zeeland worden georganiseerd. 
Na de “mislukte” deelname aan de 5e Zeeuwse trainingsloop van Jacqueline, wilde ik toch nog graag een keer een duurloop over het pittige marathonparcours volbrengen, dus was dit de perfecte gelegenheid.
Er stond voor 14 september een training van circa 
33 kilometer op het programma van de organiserende loopgroep. Jacqueline had sowieso al het plan met hen mee te lopen, mooie gelegenheid om er dus gezamenlijk een mooie training van te maken.

Ik had Petra al overgehaald met ons mee te lopen, en Dick, collega van Jacqueline, is ook van de partij zijn, evenals een aanzienlijk aantal andere lopers natuurlijk. Het was trouwens grappig leuk om een aantal gezichten te herkennen die ik een week eerder, voor, tijdens of na de Kustloop had gezien of gesproken.
Gezien de lengte van de duurloop en de als gevolg daarvan, vroege start, was het zowel voor Petra als ik zaterdag, nog vroeger opstaan :-(
Net iets voor zessen staat mijn loopmaatje en copiloot aan de deur en gaan wij op weg naar Zeeland. Het heeft ’s nachts geregend en dat doet het nog steeds. De voorspellingen zijn niet rooskleurig, dus beloofd het nog een zware/natte dag te worden.

Na een snelle rit bellen wij ruim op tijd bij Jacqueline en Jaco aan, waar het overigens droog is. Jaco is zo goed ons bij de Neeltje Jans af te zetten voordat hij zelf aan een MTB training vanaf Zoutelande zou beginnen.
Na ontvangst worden we op weg gestuurd in de wetenschap dat er zelfs verzorgingsposten onderweg zullen staan waar gebruik van gemaakt kan worden. 
Top geregeld! 
Al snel (na c.a. 3km) worden we getrakteerd op het lange rechte stuk over de stormvloedkering om een kilometer of 7 verder, bij Vrouwenpolder, het strand opgestuurd te worden.
Fijn…mijn favoriete ondergrond,  NOT! en om het nog uitdagender te maken, trekt de wind aan en krijgen we daar ook nog flink wat regen te verwerken.Maar eerst een prima uitgeruste verzorgingspost voordat we het gedeeltelijk mulle, zompige en zuigende strand betreden. 
Jacqueline en Dick liepen hier als volleerde strandlopers lichtvoetig overheen, terwijl het voor mij behoorlijk zwoegen was en daarin door Petra trouw bijgestaan werd. Ik keek echt uit naar het punt, 7 kilometer verder, waar we het strand weer mochten verlaten en de duinen in mochten.

De duinen zijn zeker niet minder uitdagend, maar hier is de ondergrond gelukkig hard en kan ik 2 andere kwaliteiten, waar ik niet over beschik, klimmen en dalen, ten toon spreiden. Petra heeft het inmiddels gehad en wil de 23 die zij in gedachten had niet oprekken naar de 33 kilometer die deze duurloop lang is. Bij de eerstvolgende verzorgingspost heeft Petra de mogelijkheid met iemand mee te rijden naar het eindpunt, een aanbod dat zij niet afslaat.
Met z’n 3-en gaan we verder, het regent in vlagen, maar waaien doet het gestaag met flink wat kracht (6-7 schat ik). Op sommige delen beschut en op andere stukken bijna omver geblazen worden, maar iedereen voelt zich nog goed. Na een rustige start, wandelpauzes op het strand en zware benen (bij mij) lopen wij zelfs in op andere lopers en komt Zoutelande langzaam maar zeker in beeld. Nog een paar fijne trappen en als toetje een kilometer strand én een trap, voordat wij de finish vanaf de dijk zien liggen. Na ruim 3,5 uur zit de duurloop erop en haasten wij ons naar het parkeerterrein waar Petra ons opwacht evenals de warme douche op de minicamping.

Relaxt lunchen voordat wij terug naar Middelburg rijden om onze gastheer en vrouw te bedanken voor een (toch wel) leuke dag ;-), alvorens terug naar huis te rijden.
Zondag sloot ik bij de marathonmasters van onze vereniging aan om een stuk uit te lopen. Zij hadden een duurloop van 27-28 km op het programma staan, maar die was ik niet van plan af te leggen. Tijdig afgeslagen dus en weer terug naar huis gelopen. Achteraf niet tijdig genoeg, want het werden er 19. Belangrijker echter dat ik nergens last van heb gehad en de hartslag netjes laag heb kunnen houden. Weer een weekend met een aardig totaal.

Reacties

 1. Lekker op stap weer John, je gaat toch altijd maar graag naar dat strand en die duinen in Zeeland; je hebt er een haat/liefde verhouding mee hé.
  Lekker op schema in elk geval voor de Kustmarathon, en blessurevrij; houden zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het waren zware kilometers met de regen en wind die aanvoelde als windkracht 8 ;-). Maar het was weer gezellig en mooi lopen aan de Zeeuwse kust. Op naar 5 oktober, dan ben je niet meer te houden met al die kilometers in je benen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor iemand die niet graag over strand loopt, ben je opvallend vaak in Zeeland te vinden :) Komt helemaal goed die marathon!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ...vergeet niet een paar Zeeuwse bolussen in je rugtas te doen als je straks beren gaat schieten op Terschelling ;-) Goed om te lezen dat alles weer soepeltjes loopt...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Twee keer naar Zeeland? Dan kun je ook een keer naar Genk rijden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk dat ik 5 oktober maar eens kom kijken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat was precies redelijk "zwaar" (strand, wind, regen, ...) , daar in Zeeland?!?... ...maar je hebt er toch (vermoed ik) van kunnen "genieten" hé!?! ;-) .. ..Mooi verslagske! Greetz, Carl

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ben een beetje achter met lezen, maar nog wel net op tijd om je morgen heel veel succes te wensen, het weer is denk ik morgen beter dan in dit verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten