maandag 10 augustus 2015

De Zeeuwse kusttraining 2015

De zevende editie alweer! Ieder jaar neemt het aantal deelnemers toe en ook dit jaar zou het niet anders zijn. Er moesten zelfs mensen teleurgesteld worden, waardoor je in eerste instantie op de reservelijst van Jacqueline kwamen te staan. Jacqueline, beter bekend als Curly, is de drijvende kracht achter de jaarlijkse trainingsloop in augustus. Jaarlijks wordt een kleurthema bedacht en zoals jullie op de foto’s kunnen zien was dat voor 2015, GEEL!
Om 8:00 uur staan Erik en Petra aan de deur om samen op weg naar Zoutelande te gaan, de plek waar afgesproken is, er een bakkie gedronken kan worden en wij vervolgens per touringcar naar Vrouwenpolder vervoerd zullen worden. Dat er weer iets te doen was met hardlopers die zich bij De Fiets verzamelden was aan de 50 tinten geel wel te merken. Altijd weer leuk om dat mee te maken en er onderdeel van te mogen zijn. Iedereen heeft er duidelijk zin in. Diverse bekenden, die je jaarlijks hier of op andere evenementen tegenkomt, evenals “nieuwe” gezichten waar kennis mee gemaakt wordt.
Het hardlopen is de lijm die ons verbindt en er duidelijk voor zorgt dat er genoeg stof tot praten is.IMG_0138
Niet iedereen is in training voor de zwaarste van Nederland, maar alle aanwezigen zijn er sowieso om een duurloop van circa 23 km over strand en door de duinen af te werken, te genieten, te lachen en misschien wel een heeeeeeel klein beetje af te zien, maar samen is dat altijd gezelliger Knipogende emoticon
De route is bekend en staat zelfs aangegeven, aangezien het de laatste 23 kilometer van het Kustmarathonparcours betreft. De start is zo gezegd in Vrouwenpolder en begint, na de groepsfoto op trap, met zand, zand en nog eens zand, en dat 7 km lang. Het is 11:30 uur, de zon schijnt, de temperatuur is al boven de 20 graden, dus liggen en lopen er al heel wat zonaanbidders op het Zeeuwse strand. Even overal tussen, door en langs laveren, zandkastelen en loopgraven ontwijkend, richting kustlijn. Daar is het prima lopen en lukt het zelfs mij als asfaltloper, te genieten.
Door de een meewarig aangekeken en door de ander wordt de gele brigade aangemoedigd op weg naar West-Kapelle waar wij bij De Piraat het strand weer verlaten.
Het strand was goed te belopen, dus is er nog genoeg energie voor handen om de duinen met pittige klimmetjes aan te vallen. De grote groep valt wat uiteen, maar de weg kwijtraken is gelukkig bijna onmogelijk. Ik vang wat geluiden op van mensen die al uitkijken naar de verzorgingspost die ook dit jaar weer door Gunther en Fabiola is klaargezet en gesponsord door Giesom. Lopers die eerder deel hebben genomen weten dat het ons aan helemaal niets zal ontbreken, en dat is inderdaad ook weer zo. Wat een toppers zijn het!! Ook langs deze weg nogmaals dank hiervoor.

De tijd nemend om wat vocht aan te vullen, iets te eten, te hergroeperen, foto’s te maken, you name it! En dan weer door. Het mooie van dit deel van het parcours is dat je elkaar op diverse stukken in de verte kunt zien lopen, helemaal in het fluor geel natuurlijk.
Het tempo ligt nogal uiteen, maar niemand loopt alleen en in Domburg vindt wederom een hergroepering plaats bij de Tank, alvorens de weg naar de finish in Zoutelande te vervolgen.

Nog een paar klimmetjes, trappen en het laatste stuk strand. Een stuk strand dat ik tijdens de marathon vervloekt heb. De finish kun je al horen, voelen, bijna zienIMG_0159 en dan mag je toch nog even wat zandhappen Bedroefde emoticon waarna het weer omhoog klauteren is inclusief de trap omhoog. Ook hier verzamelen wij weer en loopt Ronald snel vooruit naar de plek waar de officiële finish is om wat lekkers klaar te zetten. Hij is tenslotte jarig en trakteert Emoticon die tong uitsteekt
De gele stoet wordt ook nu weer door iedereen nagekeken. De trainingsloop zit erop! Op naar de douches op mini camping de Boogaard en aansluitend naar strandpaviljoen de Branding om een hapje te eten en ook deze geslaagde Zeeuwse kusttraining af te sluiten.
Jacqueline wederom bedankt voor de top organisatie en iedereen die meeliep, ons aanmoedigde en natuurlijk verzorgde, hartelijk bedankt en tot volgend jaar.
Volgens mij is de kleur dan GROEN!

5 opmerkingen:

 1. Aaah, het was een opperdetopdag! Gezellig, heerlijk lopen, gelachen, heerlijk gegeten etc etc. Op naar 3 oktober

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ziet er erg gezellig uit! Pittig, gaaf en leuk! Succes met de hele!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was weer een superfeestje!!! Tot de volgende keer Johnnie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was weer top. En wat een gave film...fantastisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel gaaf! Zal wel een topdagje geweest zijn aan dat filmpje te zien.

  BeantwoordenVerwijderen