zaterdag 8 augustus 2015

RAR

Nee het is geen verkeerde spelling, RAR staat namelijk voor RunAlongRun en is bedacht door Andrea.
Andrea en ik kennen elkaar inmiddels 6 jaar, we hebben een paar uur nodig gehad om uit te vogelen waar en wanneer we elkaar voor het eerst ontmoet hebben, en een duoloop stond al een poos gepland, maar kwam er maar niet van.

Tot afgelopen donderdag, toen was het eindelijk zover. Eerder, eh.. jaren gelegen, liepen wij de Singelloop in Utrecht en de Montferlandrun samen, en nu dus een RAR.
Ik zit in de voorbereiding op mijn volgende marathon en Andrea staat volgende week aan de start van een 31 km lange trail Emoticon met ontblote tanden dus kunnen de extra trainingskilometers geen kwaad.

IMG_0074Het plannen van een duoloop heeft even wat tijd gekost, maar met de minimaal 20 kilometer die Andrea in de benen wilde krijgen hadden we genoeg tijd om bij te praten en vooral plezier te hebben.
De route, ehh….geen idee, gewoon lopen en zien waar we uitkomen als we dan eens links, dan weer rechts en stukken rechtdoor blijven lopen Knipogende emoticon
Onbewust Engel was het een redelijk gevarieerde route dat asfalt, gras, verharde paden, zand, bruggen en zelfs strand bevatte.

Als er in de omgeving gelopen wordt, is Haarzuilens, of in ieder geval het gebied daaromheen bijna onvermijdelijk. Het kasteel hebben we rechts laten liggen terwijl onder andere het Kortjaksepad belopen, Klein Limburg aangedaan werd en wij via het Rijnveldsche Pad de fietsbrug overstaken richting Maarssenbroek.
Tijdens de vorige duurloop met Amber, die mij ook hier bracht, hebben wij het trekpontje gemist, maar met obstacle runner Andrea erbij, spotten wij die en moest ie natuurlijk ook gebruikt worden.
We hebben tenslotte geen haast, hebben een hoop lol en het is mooi weer. Best warm zelfs, maar we komen niet in de verleiding hier het water in te springen Knipogende emoticon

Na de oversteek weer verder en met een kleine 14 kilometer op de teller kunnen IMG_0081we zo langzamerhand aan de terugweg gaan denken. Door Maarssenbroek richting Vleuten, maar eerst de brug over de A2 gevolgd door een kort zandpaadje en strand. Strand!!! IMG_0002
Water, strand, warm, ik zeg tijd voor een verkoelende plons in de Haarijnse plas. Schoenen en sokken/kousen uit en het water in, ietwat vreemd aangekeken door de badgasten, maar daar trekken wij ons natuurlijk weinig van aan. Het was heerlijk, even in het gras neerploffen, een beetje opdrogen, sokken/kousen weer aan en vervolgens langs de spelende kids over het strand laveren om de laatste 5 kilometers naar huis af te leggen.

IMG_0019De duurloop van circa 22 km nam ongeveer 2 uur in beslag, maar jullie begrijpen dat we veel langer van huis geweest zijn.
Douchen en vervolgens lekker relaxed in de tuin aan de salade. After a run we eat!

Andrea heeft haar verslag ook online staan en dat is zoals altijd weer zeker het lezen waard.
Het heeft even geduurd voordat het er van kwam, maar ook dit was weer een hele gezellige middag, nuttige training voor benen en lachspieren. Thanks Andrea en heel veel plezier bij de Trail des Fantomes volgende week.

IMG_0010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten