zondag 13 juni 2010

De boertjes als waterdragers

Een aantal weken geleden had ik de halve marathon van Zwolle in de loopagenda genoteerd na de inschrijving. Tot vorige week heb ik nog getwijfeld of er wel zou gaan lopen. Nog niet eerder heb ik er aan de start gestaan, maar vanwege het tijdstip en de rit ernaartoe, toch twijfel. Ik was te weten gekomen dat Gert er als Ronald ;-) op de halve zou starten, dus contact gezocht en afgesproken samen naar Zwolle te rijden.
Doelen? Voor mij gewoon lekker lopen zonder ambities een pr te lopen, maar wel binnen de 2 uur. Gert wilde zijn pr van 1:54 verbeteren, met 1:50 na het vertrouwen van de H4D als doelstelling.
In het Stadskantoor kwamen al snel Maurice en Pieter binnenwandelen, en ergens buiten moest Esther nog rondlopen. Na telefonisch contact ook Esther nog even gedag kunnen zeggen.
Na Rik en Ilonka op de 4 EM te hebben zien starten en in sneltreinvaart voorbij hebben zien flitsen, omgekleed en begaven we ons naar het startvak. Wat een mensen zeg. Helikopters boven onze hoofden om de mensen thuis van beelden te voorzien.
20:15 uur Knal! en weg zijn we. Met z’n vieren weg op 5:10” om Gert te vergezellen.
Eerst een aanloopronde van nog geen 3 km gevolgd door 3 rondjes door het centrum van Zwolle. Niet alleen aan lopers geen gebrek, maar ook de toeschouwers/supporters, bandjes en DJ’s langs het complete parcours waren in getale aanwezig. Wat is dit gezellig. Nou heb ik gemakkelijk praten, aangezien ik geen snelle tijd in gedachten had. Vanwege de positie in het startvak (we hebben geen gebruik van ons wedstrijd startnummer gemaakt) was het slalommen om verder te komen.Halve van Zwolle_6834
Desondanks lukt het ons mooi constant te lopen tegen het beoogde tempo. De aanloopronde in 14:02” en ronde 1, 2 en 3 in respectievelijk 32:21, 32:29 en 32,26.
Als echte waterdragers en inspirators hebben Pieter en ik Gert verzorgd, bij de drankposten hielden Gert en ik het tempo aan terwijl Pieter voor verfrissing zorgde. De sportdrank had ik mee en Gert hoefde maar te kikken zodra hij daar wat van wilde hebben.
Ondertussen genietend van de aanmoedigingen die hem toegeroepen werden. Hup Ronald, je kan het Ronald, ziet er goed uit Ronald ;-)
In de laatste ronde had Gert het zwaar, maar dankzij zijn doorzettingsvermogen werd ook hier geen tijd op het schema verloren wat uiteindelijk resulteerde in een dik pr. 1:51!! Ruim 3 minuten van zijn beste tijd op de halve. Top gedaan Gert. Nogmaals van harte gefeliciteerd.
In de aanloop naar volgende week zondag zijn er ook deze week weer aardig wat kilometers afgelegd. 80 Om precies te zijn.
Deze week zal er niet meer dan 2 keer kort en relaxt gelopen worden alvorens ik me in het trailavontuur stort. Ga ik het halen?
Word vervolgd.

24 opmerkingen:

 1. Gewoon rustig van van start zondag dan moet dat gaan lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 50 km in die inspirerende omgeving gaat jou zeker lukken. Mooi haaswerk weer; like clockwork!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi gedaan John, eeeuuuuhh.... Ronald. Is inderdaad een prachtige loop. Heb er vele male gelopen, erg gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat grappig dat jij die rondjes hebt opgesplitst qua tijd. Dat ziet er dan wel heel strak uit qua tempo! Goed gedaan haas! Oh ja, en waar heb jij die foto vandaan?

  Zie je volgende week!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi aan het hazen geweest John. en een pr voor Gert, proficiat.John succes aankomend weekend en ben ik benieuwd naar je verslag volgende week.

  gr, Frits

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jij bent ook een geweldige haas! Mooie tijd voor Gert.
  Nu concentreren op zondag....rustig van start, want het zijn er wel 50! Blijf bij je eigen gevoel en let ook even op je eten van de week.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoi waterdrager... heb een leesachterstand zeg.. je hebt weer goed werk verricht.. en wat zie ik... ultra en trail.. tuurlijk ga jij dat halen. succes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het kan kan niet, goed werk verricht !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. superhaas werk!! Ronald.. eh Gert kon het goed bijhouden!!

  Een mooie HM met een super resultaat!!! TOOPPP

  BeantwoordenVerwijderen
 10. goeie hazen ...heel zeldzaam ,hier vinden we eeen topexemplaar als je het mij vraagt ! knap !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Beetje gehaast gelopen zal ik maar zeggen ;) Mooi werk geleverd!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super gelopen. Rustig aan komende week en dan knallen tijdens de VeluweZoomtrail

  BeantwoordenVerwijderen
 13. héél véél succes gewenst met uw trail, duimen maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het was me zeer aangenaam om met een stelletje boeren rond te lopen !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Superstrak haaswerk John, heel erg bedankt daarvoor! En gezellig was het ook!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Achteraf toch wel blij dat je m gelopen hebt, vind deze ook altijd erg gezellig met al dat publiek en muziek. Mooi Gert geholpen. Succes zondag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Succes met de trail. Dat is niets voor mij.
  Groet,
  Mo

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooi gewerkt en een prima resultaat voor Gertr.jammer dat we elkaar niet even gesproken hebben.Misschien een andere keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Alweer knap werk, zowel van Gert als van de "aanjagers" :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Strak gelopen hoor: maar 8 seconde verschil tussen de rondes.

  Veel succes bij de veluwezoom. Een trail is toch wel anders. Start eens een keer rustig, en geniet.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Zo hebben jullie "Ronald" toch maar naar een mooi nieuw PR geloodsd via mooi vlakke tussentijden
  Succes lavast met de Veluwezoomtrail!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik dacht toch waarachtig toch echt dat ik hen een berichtje had achter gelaten. Maar nee dus. Dus dan maar even over een andere boeg, heel veel succes met Jou 50 km trail over de Veluwe, geniet in kwebbeltempo en had je graag bijgestaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Mooie haasprestatie.
  Op naar de 50......

  BeantwoordenVerwijderen