zondag 5 december 2010

Sneeuwpret

Met de auto zijn files verzekerd zodra het wat regendruppels vallen, komen daar sneeuwvlokjes voor in de plaats dan is het drama compleet. Lopen in de sneeuw echter, dat blijft leuk, helemaal als het verse sneeuw is die onder je voeten kan horen knisperen.

Met de marathon van Spijkenisse in het vooruitzicht was dit een rustige(re) week, zelfs als je zonder schema traint. Uiteindelijk zijn er toch nog 4 trainingsmomenten geweest, zie het met een aanmerkelijk lager aantal kilometers. Dinsdagavond een uurtje in de kou startte niet van harte en had ik moeite om op temperatuur te komen. Het tempo werd na 4 kilometer wat opgevoerd om wat meer warmte in het lichaam te krijgen. Met succes. Het uurtje zat er dan ook zo op.

Vrijdagmiddag ben ik afgaand op de waarschuwingen van de ANWB het weekend wat eerder als normaal gestart, waardoor ik in de gelegenheid was in het daglicht te lopen. Ik had voor de Salomons gekozen en al snel bleek dat de juiste keuze toen de eerste sneeuw weer neerdwarrelde. Met wat fotomomentjes 70 minuten buiten gespeeld.

Zaterdagochtend had ik met trainingsmaatje Jeffrey en Marco afgesproken een duurloop van c.a. 2 uur te doen. Marco en ik hadden al afgesproken de route die op 30 januari tijdens de jubileum webloggersloop afgelegd zal worden te verkennen.

Voor degenen die zich reeds hebben opgegeven, Gert en Marco hebben een mooie route uitgezet dus dat wordt genieten.
Door de vers gevallen sneeuw werd het echt sneeuwpret, 99% van de route liepen we over onverharde witte paden. Zullen we op 30-1 ook zo mazzelen met het weer? I hope so!

De ondergrond bevat ook nog wat mul zand, hoewel daar gisteren geen sprake van was, daar had de vorst wel voor gezorgd.
Na c.a. 1,5 uur begint het te sneeuwen, maar in het bos lopend hebben we dat nog niet zo door terwijl de vlokken groter worden en de wind aantrekt. De laatste paar kilometers wordt nog even bikkelen, maar we willen absoluut ook het eindpunt nog meenemen in onze duurloop. Met een klein lusje door Kerkelanden wordt de 20 kilometer volgemaakt en komen we bij casa Voorthuis aan.

Jeffrey moet er meteen vandoor terwijl mrs. Voorthuis ons na een lekkere warme douche op broodjes en soep trakteert. Heerlijk bijkomen en napraten alvorens ik weer huiswaarts keer en in een fikse sneeuwbui terecht kom.
Marco en Jeffrey bedankt voor wederom een gezellige duurloop.
Oh ja, voor degene die zich nog niet hebben aangemeld voor de jubileum webloggersloop, doe dat alsnog.

Ans en ik hebben vandaag ook nog een uurtje natte sneeuwpret gehad. Ook nu kwamen de Salomons weer goed van pas en liepen we over waar mogelijk onverhard en door de smeltende sneeuw.IMG_0552   IMG_0553

Zo resulteerde een rustige week alsnog in 51 km hardlopen. Volgende week doe ik het nog iets rustiger aan en sta ik zondag tezamen met Pim en Gerard aan de start van de Spijkenisse marathon.

21 opmerkingen:

 1. was heel gezellig en lekker gelopen !
  ook voor mij als sneeuw en kou hater heb ik er erg van genoten!
  jij ook bedankt voor je gezelligheid !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig die sneeuw onder de schoenen ..... Al was het ijs onder de schaatsen ook niet verkeerd. De zondag duurloop in die natte slurrie was dan weer minder. Moet nog even wachten met aanmelden wegens werkrooster maar kijk uit naar de webloop. Maar wie noemt 51km toch een "rustige "week ?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie plaatjes. Je loopt ze makkelijk weg de kilometers. Tot volgende week

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat waren weer mooie kilometers en hele mooie foto's maar uhhh... zag ik daar niet een verboden toegangbord #genegeerd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alleen verse sneeuw van 10 cm dikte is lekker om in te lopen. Dat krakende geluid en weinig nattigheid. heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gezellig, zo'n loopje met z'n 3en door een mooie omgeving. Ik heb het niet zo op die sneeuw, maar als ik de foto's bekijk, dan ziet het er toch wel erg mooi uit daar in de omgeving!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er mooi uit, maar je mag die troep van me houden hoor, blehhh. Alleen de echte verse sneeuw is lekker om op te lopen en dat is het maar voor heel even, daarna is het prut!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als je de weerprofeten mag geloven is het nog niet gedaan met de sneeuwpret!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik hou er wel van de winter, maar kijk zeker naar het voorjaar uit. Je maakt de kilometers netjes Broeder. Nu echt even rustig aan doen voor zondag hé!!!!!.
  Vind het trouwens een mooie vertoning zo met die foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn mede-lopers waren zaterdagochtend zeer enthousiast over het lopen door de (verse) sneeuw. Overigens is het nu ook best te doen zolang straten en stoepen niet glad zijn door aangestampte en vervolgens opgevroren sneeuw of ijzel. Mooie foto's trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een rustige week en toch 51 gelopen. Ik zie je zondag. Hoop dat de weergoden ons gunstig gezind zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oooooh, jullie hebben er echt een fijne duurloop van gemaakt....had ik nu toch maar....NEE, 't was echt te vroeg.
  Denk eraan dat je goed chilt deze week! Ook goed eten en drinken en dan zondag samen met Pim en Gerard een mooie wedstrijd neerzetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nog best wel veel km voor een rustweek. Wel aardig van mrs. Voorthuis om eerst op een warme douche te tracteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. mooi verkenning!! wordt super dat jubileum. Heel veel succes alvast voor Spijk Johnnie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gaat goed, John; alle vertrouwen in Spijk zondag.
  En lekker he die Salomons, de afgelopen dagen ook alleen maar gebruikt
  gr, Ruud

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ThX voor de routeverkenning!
  Succes in Spijkenisse!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Veel plezier zometeen in Spijkstad!.
  Groet rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Die sneeuw is inderdaad leuk om in te spelen ; zowel met hardloopschoenen alsmede met de camera :-) Succes in Spijkenisse !!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een genot als je dit vergelijkt met de temperaturen in juni :) Toch een respectabel aantal kilometers gemaakt in je voorbereiding!

  BeantwoordenVerwijderen