donderdag 30 december 2010

220!

220 - Heb ik als titel voor mijn laatste artikel van 2010 gekozen, omdat dit mijn 220ste post is sinds het eerste artikel op 4 januari 2009. Niet zomaar gekozen, maar ook niet bijzonder.
Wat voor mij wel bijzonder was, zijn de inmiddels bijna voorbije 12 maanden van 2010.

fmr10-16913Het belangrijkste doel waar het jaar en dus ook de trainingen mee begon was de marathon onder de 4 uur uit te lopen. Evenals in 2009 werd dit jaar voor de marathon van Rotterdam gekozen. Die missie heb ik, begeleid door Petra, met goed gevolg volbracht.
Deelname aan deze marathon was ook nog eens gekoppeld aan een actie die door Jacqueline werd opgezet ter nagedachtenis aan haar schoonvader die in oktober 2009 aan de gevolgen van een hartstilstand kwam te overlijden. Na maanden van regelen, mailen, bellen, ontwerpen, collecteren en samen lopen werd Jacqueline op 12 april in de gelegenheid gesteld de cheque waarop een mooi bedrag vermeld stond, door de deelnemende HarTlopers en sponsoren bijeen gebracht, aan de Hartstichting te overhandigen.
In de voorbereiding op mijn 2e marathon werden vele trainingen afgewerkt, aan evenementen en webloglopen deelgenomen waarvoor vaak behoorlijk wat kilometers afgelegd werden, die het allemaal waard waren.
 
Een week na de marathon wist Marco mij met een startnummer voor de Nike Hilversum City run over te halen hem te vergezellen tijdens zijn eerste 10 km na een blessure periode. 

Marco had de smaak meteen weer te pakken en wilde zijn beste tijd (1:22) op de 10 EM verbeteren bij de Vakantie makelaar loop in Uithoorn. Aangezien dit een afstand is die ik zelf maar sporadisch heb gelopen, en deze zelf ook niet sneller als 1:22 had gelopen, besloten wij deze samen aan flarden te lopen.
Tjing!! PR voor beiden in de stromende regen.

Met Pinksterdagen stond er niets bijzonders op de planning dus na wat googlewerk en een rondjes langs een paar blogs besloten Ans en ik in de auto te stappen en van start te gaan bij de Golden ten loop in Delft.
Resultaat: zowel voor Ans als ik een onverwacht pr op de 10 km.
Twee dagen later bleek ik gelukkig voldoende hersteld om een pr poging aan te gaan tijdens de Nationale Lenteloop in Papendrecht, waar ik met Broeder Richard aan de start stond van de 15 km.
Gelukt!! Beiden zetten we onze beste tijd op deze afstand flink scherper.
De maand mei werd op de valreep met wederom een pr afgesloten op de 10 km tijdens de Lintloop. Weer een paar seconden van mijn beste tijd afgelopen.

Juni stond in het teken van mijn ultra en trail debuut bij de Veluwezoomtrail. Niet gehinderd door enige ervaring op dit vlak DSC05529stond ik samen met Jeffrey en vele bekenden aan de start van deze prachtige 50 km lange trail. Dit is ff wat anders.
Geen zin in wederom een blessure en lange hersteltijd, besloot ik op 38,5 km uit te stappen. Best jammer, maar achteraf toch een goed gevoel aan deze ervaring overgehouden en hij staat ook in 2011 weer in mijn agenda, met het doel de finish dat wel te halen.

Juli werd de maand met de minste kilometers. Niet vanwege de vakantie, maar ik werd wederom gehinderd door een dezelfde kuitblessure. Om de conditie nog enigszins op peil te houden werd er gefietst en bleef de (hardloop)teller op 56 steken.

In Augustus was ik net op tijd voldoende hersteld om bij de weblogloop georganiseerd door Jacqueline als training voor de Zeeuwse kustmarathon mee te lopen. Die was pittig! Daar over het strand lopend kreeg ik steeds meer respect voor diegenen die bij eerdere en de aanstaande editie aan de start verschenen. Maar ik wil het zeker zelf ook een keer proberen.
Wederom op aangeven/uitnodiging van Marco schreven Ans, Gerard en ik ons in voor de Gooische Run. Een funrun van 15 km (3x5) door Laren. Fun hebben we gehad, na afloop...toen duidelijk werd dat zowel Marco, Ans als Gerard een pr hadden gelopen in de stromende regen en stampend in de plassen.

DSC07082September werd een maand waarin ondanks de vakantie toch ruim 220 kilometer werd afgelegd, waarvan 10 als haas tijdens de Vechtloop.

DSC05909In Oktober was het o.a. genieten als fotograaf/toeschouwer/supporter bij de Zeeuwse kustmarathon. Twee marathon debutanten die een geweldige prestatie neerzetten. Marco die de kroon op zijn comeback na de blessure zette en Ilonka die DSC08619debuterend de overwinning voor zich opeiste. Maar ook enorm veel respect voor alle deelnemers. Dit is tenslotte de mooiste en zwaarste marathon van Nederland.

Deze maand stond ook in het teken van 2 "mislukte" halve marathons die met Gerard gelopen werden. In Eindhoven vertrokken wij met DSC08930een eindtijd van 2 uur in de planning. Het werd 1:51....mislukt dus.
Een week later stond ik, op het laatste moment benaderd door Stop Aids Now, aan de start van de DSC08937halve marathon van Amsterdam. Wederom met Gerard en hetzelfde doel als een week eerder. Wederom een mislukking.....1:46!

In November werden Marco en ik middels een prima verzorgde clinic door Mud Sweat Trails
wat kneepjes van het traillopen bijgebracht in het Limburgse landschap. Een aanrader!
DSC09209Een week later stond mijn 2e marathon van 2010 op het programma, de Berenloop. Hier is zoveel over te zeggen..ehh...schrijven, dus lees het artikel dat ik hieroverDSC09268 geschreven heb. Maar mijn dank aan Ronald (spontane haas/begeleider), Ans met onze drankjes op de fiets met elektrische hulp, Martine en Ingrid voor hun steun mag hier niet ontbreken. Ik loop er zeker nog een keer.IMG_5039 Maurieske
IMG_4908 MaurieskeDeze maand werd afgesloten met een lange duurloop over de Strabrechtse heide in Geldrop met Ronald en Jacqueline. Ans liep hier de 15km.


De laatste maand van het jaar is er een van rust, heel blijven, sneeuw, kou, gladheid en mijn 3e marathon van dit jaar.

Voldoende hersteld van de vorige marathon had ik me ingeschrevenDSC09493 voor de marathon van Spijkenisse, als duurloop. Gerard heeft lang getwijfeld of hij de hele of halve zou lopen. Het werd de hele.
Pim had in Amsterdam 020 zijn PR op de marathon verbeterd, en als echte Rommeldammer schreeuwde dat om een verbetering in zijn hometown, Spijkenisse. Afgesproken met z'n drieën de afstand te overbruggen, met de kanttekening dat ik hoe dan ook zou proberen Pim bij te houden.
DSC09669Zowel Gerard als Pim verbeterden hun beste marathontijd en ik kwam hand in hand met Pim over de eindstreep. Gerard was er rond 28-29 km vandoor gegaan om zijn pr flink scherper te stellen. Missie geslaagd.


Ondanks een periode van blessureleed kan ik niet anders dan heel tevreden terugkijken op 2010. Aan het begin van het jaar had ik niet durven dromen 3 marathon te zullen lopen, een aantal pr's te verbeteren en aanzienlijk meer kilometers als in 2009 hardlopend af te zullen leggen.
Over de pr's heb ik het al gehad, maar hoe zit het met de kilometers? 2009 werd met de kilometerteller op c.a. 2060 afgesloten. Morgen staan de laatste 15 km van 2010 op het planning tijdens de Oliebollenloop in Schoonhoven, waarmee de teller 2740 kilometer zal komen te staan. En die zijn per maand volgens onderstaande diagram afgewerkt.

De plannen voor 2011
HET doel van 2011 is de finish (lopend) halen tijdens de 60 van Texel. Daartoe zal de komende maanden veel, lang en langzaam gelopen worden. Geen verbetering van huidige best tijden voorlopig.
Een ander doel heb ik reeds aangehaald en betreft deelname en het (lopend) bereiken van de finish tijdens de Veluwezoomtrail, die gelukkig ook in 2011 weer georganiseerd mag worden.
Het laatste en misschien wel mooiste doel is om in september hand in hand met Ans de finish van de Berlijn marathon te bereiken. Haar eerste!

Als laatste wil ik alle lezers van mijn blog bedanken voor jullie interesse en reacties, die ik zeer op prijs stel, vanzelfsprekend een spetterende jaarwisseling, een goedlopend, gezond en succesvol 2011 toewensen.
En ook in 2011 geldt:
Pas als je ervan kunt genieten, ben je een (hard)loper.

31 opmerkingen:

 1. Ook voor jou en Ans een gezond, een sportief en een blessurevrij jaar toegewenst. Tot 8 januari!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een mooi jaar John, je hebt bijna 2x het aantal km's van ondergetekende in de benen. Ik ga in 2011 graag een keer mee op pad voor zo'n 20-25 km (slechts in jouw geval). Een knallend 2011 voor Ans en jou gewenst en ik vind dat je 2010 hierboven visueel prima afsluit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ondanks een aantal tegenslagen is het een mooi en best wel succesvol hardloopjaar geworden, John. Je bent heel bewust en zelfverzekerd bezig en zoveel Texel als Veluwezoomtrail ga jij op die wijze zeker weken bedwingen.
  Fijne jaarwisseling en heel veel gezondheid en voorspoed voor jou en Ans in 2011 en natuurlijk weer heel veel loopplezier,
  groet, Ruud

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie ook de beste wensen voor 2011, en hopelijk zien we elkaar binnenkort weer eens tijdens een loopje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga je zien op Texel!!! Beste wensen alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wens jullie een gezond, gelukkig en respectvol 2011 toe. Ik hoop jou (jullie) dan weer eens ergens tegen te komen. Wellicht in de 3e helft van het jaar. Maak er een mooi jaar van!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. veel geluk en vooral een gezond 2011 wens ik jullie toe ... moge jullie wensen uitkomen ... en geniet inderdaad van je hardlopen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hihi bedankt voor de regelmatige "schop onder mijn kont" in 2010! Het was een mooi jaar, leuk dat we elkaar IRL konden ontmoeten tijdens de mislukte halve marathon van Eindhoven...!
  Ik wens jou en Ans een goed, gezond en gelukkig 2011 toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een mooie terugblik op een prima jaar, John. En dan is het logisch dat je mooie plannen hebt ook :) Keep up the good mood en al het goede gewenst voor 2011. we komen elkaar vast weer ergens tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijne jaarwisseling en tot zeer binnenkort!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. 2010 was vooral een heel gezellig jaar. En de harTlopersactie een groot succes mede dankzij jouw grote hulp.
  Voor Ans en jou ook de beste wensen en een gezond 2011 met mooie nieuwe doelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Inderdaad een mooi loop jar en best veel goede en snelle tijden gelopen.
  Voor 2011 veel ultra plezier en het zal zeker lukken.
  het beste voor 2011.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. 220 blogjes geleden en een berg km's later zitten we aan het einde van 2010! Een aantal (best veel, vind ik) van die km's was ik erbij mag ik dankbaar zeggen. Laten we afspreken dat we dat komend jaar weer doen! Een fantastisch goed, sportief, blessure vrij, gezellig nieuw jaar voor jou en Ans. Op naar nieuwe doelen voor jullie allebei.
  Een gezellige avond vanavond en tot volgend jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ondanks de vervelende blessure is het een mooi loopjaar geworden. Ik heb de laatste tijd vaak met je gelopen en flink gelachen. Er zijn heel wat PR's gesneuveld. Er staat een nieuw jaar voor de deur met hele mooie doelen. Ik wil jou en Ans bedanken voor alle gezelligheid het afgelopen jaar en de steun onderweg.

  We zullen nog veel samen lopen de komende maanden om te trainen voor ons volgende doel. In eerste instantie de 60 van Texel en daarna de Veluwezoomtrail.

  Fijne jaarwisseling voor jullie beide. We gaan elkaar weer zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Tjeetje wat een mooi loop jaar John !
  We hebben in 2010 heel wat meters samen gelopen zowel in evenementen als DL's , ik geniet er altijd van ! In 2011 gaan we de uitdaging aan om Texel te bedwingen...... ik heb er al zin in, laten we beginnen met ....... Apeldoorn ;-)
  Bedankt voor je gezellligheid in 2010 en 2011 we komen eraan !

  Hele fijne jaarwisseling en veel geluk ook voor Ans !

  groeten Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi overzichtje zeg. Wat doet een mens toch veel in een jaar (op sportgebied). Mooi jaar voor je en wat een kilometers heb je gelopen. Dat 2011 ook super mag worden voor jou en Ans... Berlijn, dat is tof zeg samen de marathon daar lopen. Fijne jaarwisseling en een mooi en gezond 2011 toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Een gezond en sportief 2011toegewent. We zien elkaar zeker in 2011.

  Groet Mo

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Blij met deze post, want nnu begrijp ik de achterliggende gedachte van de HarTlopers.

  We gaan elkaar in 2011 vast nog vaak tegenkomen. Wat mij betreft hoe vaker = hoe beter. gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. ik wens je een gezond, gelukkig en blessurevrij 2011 toe

  BeantwoordenVerwijderen
 20. John, wat een fantastisch jaar kun je op terug kijken. Hoop voor je dat 2011 minstens zo mooi wordt. Met de plannen die je hebben gaat dat vast en zeker lukken. Wens je verder een heel goed en gezond 2011 toe. Ga je graag weer ergens ontmoeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mooie foto met al je nichtjes :-)
  Ik had je op de schreden van 2010 nog wel verwacht in Soest maar helaas.
  Ook voor jou en Ans een heel gezond en sportief 2011

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ook jou jaar ziet er mooi uit met een klein dipje maar 2011 ziet er dan ook weer geweldig uit met als hoogtepunt de Berlijn marathon, ga ervoor daar en geniet daar want het is een mooie marathon. Geweldig 2011 toegewenst met veel mooi weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. het was een heel mooi jaar voor en ben blij dat ik een paar van die hoogtepunten met je heb mogen meemaken! 2011 ga je weer grote plannen tot uitvoering brengen wat jou zeker gaat lukken. Ik wens jou en Ans een SUPER TOP 2011. Tot snel!!
  greetings van die andere duo penotti

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Een mooie terugblik en alvast een kijkje in de hardlooptoekomst.
  Ik wens jou en Ans een geweldig 2011!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. een mooi jaar overzicht en van Anita en mij nog de allerbeste wensen en een gezond 2011

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Doel van zaterdag, mooie foto's maken :-) Gelukkig Nieuwjaar!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Jullie ook de allerbeste wensen voor 2011. Mooie doelen om na te streven. Veel succes bij alle voorbereidingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Een mooi overzicht van een heel mooi loopjaar. De beste wensen voor jou en Ans voor weer een geweldig jaar. En gaat er dit jaat vast van komen om samen te lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ondanks wat blesureleed rond de zomer toch mooi wat PR's neer gezet. En in 2011 nu nog die ultra's hè. Voor Texel was ik jammer genoeg te laat. Die in de Veluwe ga ik bekijken

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Mooi jaar overzicht ; dat ook 2011 weer een fantastisch jaar voor jou mag worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. John wel wat laat, maar ik heb niet veel achter de PC gezeten, maar hebben samen nog even gelopen voor oud en nieuw. leuk overzicht en hoop dat 2011 voor jullie een goed hardloop jaar gaat worden en als special´s de 60 van Texel en in juni de Veluwe-zoom. de allerbeste wensen nog voor jou en Ans en al je blog vrienden en gezond en heel blijven is het motto voor dit jaar.

  gr.Frits

  BeantwoordenVerwijderen