donderdag 2 september 2010

Vechtloop 2010

Vorig jaar was had mijn blogje over de Vechtloop een hele andere titel. In de wetenschap dat Jan Willem (beter bekend als JeeWee) er de 10 km in een rustig tempo zou lopen, stelde ik voor de 2 rondjes samen af te leggen. Prima reageerde JW die mailde dat 2 collega's (Hugo en Arnoud) ook meeliepen. Prima toch, hoe meer zielen hoe meer vreugd. Er waren nog een paar die aansloten, Anne, Nico en Jos. De laatste 2 knalden er echter al snel na de start tussenuit waardoor het clubje nog uit 4 man en 1 vrouw bestond.
Snelle Madness Running Ruud was ook in Maarssen aanwezig voor zijn laatste snelle 5 km voordat hij samen met Paula aan de TAR begint.
ikke, JW, Hugo en Arnoud.
Hugo en Arnoud lieten steeds een klein gaatje vallen, maar JW verzekerde mij ervan dat de heren echt nog wel aan zouden sluiten of zelfs erop en eroverheen komen met de
finish in zicht.
Doorkomst op 3,5 km
Het plan om de afstand in maximaal 60 minuten af te leggen werd strak redelijk aangehouden, maar in het 2e rondje werd er toch een kleine versnelling geplaatst (geen idee wie daarvoor verantwoordelijk was ;-)). In de laatste kilometer kwam Arnoud langszij en inderdaad eroverheen in een eindsprint naar de finish op de Kaatsbaan waar Anne, JW, Hugo en ik een 1 minuutje later in 56:22 (Garmin geklokt), vergezeld door Ruud die aan het uitlopen was, de finish passeerden.
JW, Anne, ikke en Ruud
Iedereen was volgens mij tevreden, lekker gelopen, niet stuk gegaan en binnen het uur de 9,81 km (volgens Garmin) afgelegd. Nog even napraten, shirtje halen, een sportdrankje wegwerken en weer naar huis.
Oh ja, de foto's zijn door Ans gemaakt, die deze editie niet meeliep. Bij de Vechtloop zijn ieder jaar weer vele clubgenoten aanwezig (die ik niet ga proberen te benoemen met alle risico's van dien). Klein, gezellig en dichtbij huis dus volgend jaar zijn wij wederom van de partij.

De duurloop die gisteravond is uitgevoerd leverde een paar leuke reacties op van Gerard, Jolanda en Patricia. Waarvoor dank ;-)
Dit is er weer één die gewoon goed liep en het vertrouwen in de kuit doet toenemen.
De Garmin data van beiden trainingen staat hier voor degene die daar in geïnteresseerd zijn.

12 opmerkingen:

 1. Leuk weer even gesproken te hebben en het was weer een aangenaam avondje in Maarssen.
  ps, heb een paar foto's van geleend, dank aan Ans!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heel mooi en gezellig Vechtloopje.
  Ik zag je gisteravond steeds voorbij komen op twitter. Hoezo geen spannende tweets ?? ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. op de blogs van je medelopers staat te lezen dat zij zeker niet verantwoordelijk zijn voor de plotse tempoversnelling in ronde 2. Mat andere woorden: jij bent de hoofdverdachte, waarde vriend ... alles wat je zegt kan en zal tegen je worden gebruikt! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat? Ben je inmiddels ook aan de twitter of staat je account nog steeds op 0 tweets? Gaat meteen zoeken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij gaat weer super. Jammer dat je niet mee doet met de 30 van Almere. Deze is helaas gelijk aan de Singelloop.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "schandalig" hoe jij in de tweede ronde gas begon te geven ha,ha,ha.
  heerlijk gelopen, de kilometers vlogen voorbij. Zou het dan aan jou liggen dat iedereen in je gezelschap zo makkelijk 20 + km loopt??
  Dank voor je gezelligheid en speciale dank aan Ans, want veel hardloopfoto`s heb ik niet van mijzelf.(zal wel niet houden op het geheugenkaartje....)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Idd gaaf dat we samen bijna 450 km gelopen hebben en alle twee de gelijke afstand op enkele meters na. Je bent er weer mooi boven op en samen met JeeWee een relax loop kan echt geen kwaad. Wat is jou Target? Jammer dat je zondag niet in HMM bent. Maar je kan ook niet overal lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. superbezig John!! De kuit is zo te lezen echt verleden tijd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En hoeveel km had je op je funrun ;)?

  Ik heb uitgebreid bij de start om me heen gekeken of ik je nog zag maar nope. Na 100 m haalde ik Ruud en in heb met hem na afloop nog wel even gezellig bijgebabbeld. Inderdaad, we moesten er snel vandoor, volgende keer beterschap, OK? Nu eens even kijken of Ans me nog op de gevoelige plaat heeft vastgelegd...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prettig dat je kuit niet vervelend deed.


  Groet Mo

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Top zo met zijn allen en een mooie tijd gelopen.
  Groet rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tjonge tjonge tjonge kon je het weer eens niet laten om de boel op te hitsen naar een tijd die iets sneller was dan afgesproken :-)

  Prachtig toch nu je weer lekker kunt gaan de andere mee te laten genieten van een mooie tijd.

  BeantwoordenVerwijderen