zondag 12 december 2010

Spijkenisse…geslaagd

SparklogoOok al valt er met zo’n titel niet veel te raden, komt hier toch een blogje over de Spijkenisse marathon.

In de voorbereiding op de 60 van Texel moet er flink getraind worden en zijn lange duurlopen van niet te onderschatten waarde. Zo werd de Berenloop als duurtraining afgelegd en gold hetzelfde voor de marathon van vandaag 12-12.
Wetende dat Pim zijn in 020 gelopen pr zo snel mogelijk uit de boeken wilde hebben is enige weken de afspraak gemaakt samen deze 42,195 km aan te vallen op jacht naar die verbetering. Vervelend genoeg kreeg Pim wat ongemakken te verduren waardoor het trainen er nogal onder heeft geleden. Maar….Spijkenisse is nou eenmaal zijn achtertuin en er kan gelopen worden, dus stond Pim vanmorgen gewoon op de atletiekbaan van Spark. Bikkel!

Na lang dubben besloot ook Gerard vorige week zich aan zijn 2e marathon van dit jaar te wagen en met ons mee te gaan. Vanwege de gemiste trainingsmomenten had Pim het doel om zijn pr scherper te stellen laten varen en was uitlopen en als het ff kan er ook nog van genieten het nieuwe doel.

Bij aankomst op de atletiekbaan was het al gezellig druk en konden weer een hoop bekenden begroet worden. Omkleden en klaarmaken voor de start. Pim en mijn trouwste fan en metgezel besloten samen op pad te gaan om ons onderweg van de nodige steun en versnaperingen te voorzien.DSC09451

11:03 uur de start, eerst 1,5 ronde over de baan alvorens wij het parcours opgestuurd worden. Tot c.a. 9 km lopen de hele en halve marathonlopers samen op. De eerste kilometers gaan gewoontegetrouw iets te snel, maar zodra het wat rustiger wordt gaan wij ook rustiger en gelijkmatiger lopen.

De kilometers volgen elkaar in een lekker tempo op, het zonnetje schijnt, maar er staat best een aardige wind die ook nog eens kil aanvoelt. Waar nodig en mogelijk proberen Gerard en ik Pim uit de wind te houden en word er zuinig gelopen.

Ondertussen staan onze fans, ondersteuners en vrouwen iedere keer weer op het juiste moment met een hapje en drankje klaar. Op 9 km staan mijn grootste kleine fans met onze vrienden er ook en worden wij drieën luidkeels aangemoedigd en op de foto gezet.

Halve marathon, 2:05 uur. Best aardig als je bedenkt dat het pr, dat niet perse aangescherpt hoeft te worden op 4:21 staat. OpDSC09513 datzelfde halve marathon punt stonden de eerdergenoemde fans, supporters en metgezellen weer om ons te bevoorraden en hier stapten Robert en Cara op de fiets om ons een stuk te vergezellen.

Pim vond een pr op de 30 voor vandaag ook wel mooi. Die hebben we gehaald. Net voor dat punt, het zal tussen 28-29 km zijn geweest versnelde Gerard wat en hebben we hem pas aan de finish weer terug gezien. En hoe! Met een smile van oor tot oor, aangezien hij een dik pr had gelopen. Met een verbetering van ruim 6 minuten is hij in 4:07 over de streep gekomen. De felicitaties zijn voor jou Gerard. 

30, 31, regen, shit! Gelukkig maar van korte duur en de hulptroepen waren nooit ver weg en dus kregen wij jasjes aangeboden, werd de bril afgedaan en douwden wij, zoals Pim dat zo mooi kan zeggen door. Op 34 km oeps, kramp in mijn rechter hamstring. En korte stop was gelukkig genoeg om daar van af te komen en de achtervolging op Pim weer in te zetten, die gewoon doordouwt. Helemaal achterin gestart hebben wij inmiddels al aardig wat lopers ingehaald en een paar zien uitstappen. De 40 komt al in zicht en het is nu echt pittig, maar we douwen door terwijl ik aangeef dat die 4:21 er nog steeds inzit. Pim is daar niet mee bezig, maar zal de finish hoe dan ook bereiken. De laatste kilometer gaat in en geef nogmaals in dat het kan, zonder op zijn vraag in te gaan op welke tijd we op dat moment zitten. Het terrein van Spark draaien we op en zitten in de laatste kilometer. Nog wat high fives van de trouwste kleine fans op weg naar de finish.
Eentje met een big smile want 12-12 werd een memorabele dag. De 12e marathon van Pim, een matige afronding van zijn voorbereiding, maar wel dat 020 pr aan diggelen gelopen. De klok staat stil op 4:18:33 en wij vallen elkaar voldaan in de armen. Wat een mooie prestatie en geweldig dat ik daar van zo dichtbij getuige van mocht zijn.

De organisatie.
Niets dan lof voor de organisatie van deze marathon. Bij aankomst staat er een rij voor het afhalen van de startnummers en shirts, maar desondanks ben ik na een paar minuten van beiden voorzien.
Op ieder 5 km punt staat een drankpost en wordt iedereen aangemoedigd. Op ieder kruispunt staat een vrijwilliger uren lang om lopers de juiste richting op te sturen of het verkeer ter plekke te regelen. Ook aan de finish kwamen we qua verzorging niets te kort. Zijn er dan helemaal geen minpunten? Als ik die toch moet noemen dan is dat de iets te koude douche, maar tegelijkertijd gebied de eerlijk mij te zeggen dat er in ieder geval gedoucht kan worden en de kleedkamer helemaal ter beschikking van ons drieën stond.

Wat ik zeker niet mag vergeten te vermelden is het schitterende pr dat onze Zeeuwse Jacqueline vandaag heeft gelopen. Lees hier meer over op haar blog.

Mijn dank gaat natuurlijk uit naar Robert, Xaviera, Cara, Luna, Ans en Yvonne.


Naast de verzorging heeft Ans ook nog wat foto’s geschoten die hier te zien zijn.

42 opmerkingen:

 1. Dat is mooi te lezen dat het toch gisteren bij iemand gelukt is. Ik hoor alleen verhalen(6)van mensen die Spijkenisse een ramp vonden ( niet de loop/organisatie maar zichzelf en het lopen).....
  Op naar de 60 ....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was een hele mooie geslaagde dag in Spijkenisse :-). Je hebt weer zeer mooi haaswerk geleverd met als bonus de nodige John-humor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk stukje John! Je haaswerk was top!! Mede hierdoor (en door Gerard naturlijk) heeft Pim zijn PR weer verder weten aan te scherpen. Ik vond eht heel gezellig met Ans. Doe haar de groeten van mij!

  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt het moment bereikt dat een marathon een gewone loop is geworden. Dat belooft veel goeds voor Texel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. A small step voor hardlopendeboer.
  Maar one giant leap op weg naar Texel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een marathon als trainingsloop, dat gaat de goede kant op! :-)
  Zien we je nog in Linschoten?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit is toch helemaal top voor Pim.
  Lekker 42 km lopen zonder dat je er mee bezig bent met als toetje een vette pr.

  Volgens mij heeft hij de armen nu nog om je heen geslagen :-)

  Zie en spreek je je in L.schoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Patrick,
  Ik begreep al dat er nogal wat mensen zijn uitgestapt.

  @Jacqueline,
  Altijd proberen lol te hebben, hoewel het meeste er na 35 km er wel af was.

  @Quibi,
  Pim heeft het geweldig gedaan. Ik was er alleen maar bij om te aanschouwen. Na het afzien kon er weer gelachen worden. Ook Ans heeft het heel gezellig gevonden.

  @Rencapy,
  Zo gewoon is het nog niet voor mij, wel iets gemakkelijker en minder spanning vooraf.
  Texel wordt echt een heel ander verhaal.

  @Hans,
  Als het maar geen stap te ver blijkt te zijn ;-)

  @Gert,
  Als je de tijdsdruk weglaat wordt het toch wel wat gemakkelijker.
  Je ziet me in Linschoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tjee, een duurloop van ruim 42 km en dan te bedenken dat ik nog nooit een stap verder ben gegaan dan die halve...
  Goed gelopen! Die 60 van Texel gaan helemaal goed komen, alle vertrouwen erin!
  PS heb zelf zondag gelopen ik vond het met die koude wind in de polder toch best tegenvallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. John,het gaat steeds makelijker de kilometers weg te lopen, marathons worden lange duurloopjes voor je. en toch ook hazen om pim zijn pr te verbeteren. je bent goed bezig, en Texel wordt appeltje/eitje John.
  was ook weer leuk afgelopen woensdag een uurtje met je te lopen, moeten we meer doen als het mogelijk is in jou training schema naar Texel. leuke foto´s en stukje te lezen. misschien zie ik je van de week nog op de Baan.groetjes aan Ans.

  groetjes, Frits

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk blog om te lezen, een mooie duurloop gedaan en lekker met Pim meegelopen (2 vliegen in één loop). Zo door blijven trainen en dan zijn die 18km meer straks een makkie.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Spijkenisse was inderdaad geslaagd! Net zoals de foto's van Ans!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. mooi verslag mr gadget ;-)
  heb er weer van genoten...... bij de volgende evenementjes hobbel ik weer mee !

  groet Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat noem ik zeker een geslaagde Marathon waar jij je kilometers weer hebt kunnen maken richting Texel (erg belangrijk) en Pim nog even mooi een PR behaalt. Proficiat !

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Sorry dat ik je het achtergelaten en je niet terzijde heb gestaan in de laatste 14 kilometers. Bedankt voor de topdag en de mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. was leuk om je weer effe te knuffelen!!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je bent een perfect haas. Goed gedaan.

  Groet Mo

  BeantwoordenVerwijderen
 18. een mooie dag daar in Spijk! En ook jij weer super werk geleverd! Toppertje John, die 60KM ga jij ook heel goed doen, zeker weten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Lilian (startnr. 177)13 december 2010 om 23:55

  Dat was dus Gerard die achter me gekke bekken stond te trekken terwijl ik heeeel serieus met mijn trainer op de foto ging (de laatste 3 foto's van de serie).
  Gefeliciteerd allemaal met het uitlopen van de marathon, met of zonder pr, want het blijft gewoon een roteind!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Sorry, ik bedoelde natuurlijk John!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Respect....wederom een marathon als training gelopen en daarbij wederom iemand geholpen aan een prachtige persoonlijke prestatie. Je bent een kanjer! De voorbereiding naar Texel gaat goed. Ik was er graag bij geweest.....

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mooie prestatie en wat een goed gevoel moet dat zijn, iemand naar een PR helpen op de marathon, en zelf heel verantwoord trainen voor de Texel60.
  En wat moet dat mooi zijn met zoveel helpers, supporters!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. met al dat blauw dacht ik meer aan de 3 smurfen, maar musketiers is ook goed hoor ;-)
  Perfecte voorbereiding voor Texel!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. @Kit,
  Ik zie jou in 2011 ook die 42k volmaken.

  @Frits,
  Dank je wel. We gaan snel weer een stukje samen hobbelen.

  @Claudia,
  Die 3e vlieg kan ik maar niet raken ;-)

  @Marco,
  Reken er maar op dat je er de volgende keer bij bent. En dan bedoel ik niet alleen de kortere lopen :-)

  @RunningGerard,
  Mijn missie was Pim vergezellen. Juist goed dat je doorgedouwd hebt.

  @Martine,
  En lekker ;-)

  @Mo,
  Nou haas zou ik mezelf voor de marathon (nog)niet willen noemen.

  @RR,
  Thnx.

  @Lilian,
  Baldadigheid na een geslaagde marathon zullen we het maar noemen.

  @Petra,
  Dank je wel. Bij de volgende reken ik weer op ;-)

  @Ruud,
  Dit geeft vertrouwen. De helpers en supporters zijn heeeel waardevol.

  @Geert,
  We hebben nog geen kleur voor Texel bepaald. Ideeën?

  BeantwoordenVerwijderen
 25. hey leuk je weer te hebben gezien en de groeten terug van Anita. goed gelopen en een mooi verslag.

  Gr Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Shit zeg..... dit wil ik ooit ook eens meemaken. Gaaf verslag van een memorabele dag in December.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. mooie prestatie John en een heel leuk verslagje weeral!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Pim toch naar een mooi PR geholpen. Top. Wel voorzichtig doen met je hamstring.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hey Broeder, Je hebt een mooie daad verricht een 010 van zijn 020 PR af te helpen.
  Mooi verhaal en de foto's spreken voor zich. Wij gaan ook weer eens een keer opstap samen, misschien eens een 42195 samen!!!! Heb wel een idee!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. @JeeWee,
  Geen probleem. Volgend jaar ben jij degene die daar loopt.

  @Koen,
  Dank u. Maar ehh...ik heb je gemist.

  @Kees,
  Pim happy, hamstring weer oké, nu ff rust.

  @Broeder Rich@rd,
  Wij gaan volgend jaar zeker weer samen op pad. Alleen op 42195 ben jij inmiddels veel te snel voor me. Ik heb wel een idee voor een fun M in 2011.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Prachtig verhaal John en top om zo Pim te helpen.
  Het is een mooie marathon, maar je moet snel wezen om een warme douche te krijgen!.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. @Rinus,
  De douches hadden iets warmer gekund, maar je kunt er in ieder geval nog douchen. Dat is niet overal het geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ok, als ik Hans en Maurice niet meegesmokkeld krijg naar Londen, probeer ik het met jou :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Prettige feestdagen en een gelukkig ,sportief en blessurevrij 2011 !

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Het gaat er al een beetje op lijken dat je ook zo maar ff op een zondag een marathon gaat lopen. Goed bezig dus voor Texel. Ans bedankt voor de support en foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 36. @Danniëlle,
  Ik zal vast mijn Houdini act gaan instuderen;-)

  @RunningHans,
  Zo maar ff op een zondag een marathon lopen zit er nog lang niet in.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Mooi verslag van een mooie marathon, er zitten al heel wat kilometers in de benen! Het is en blijft elke keer weer een geweldige prestatie. Maar kijk uit voor Daniëlle, want zij is op hazen-jacht ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Dat was weer een topdag in Spijkenisse.Mooi gelopen en genoten!Mooi verslag met dito foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ik loop natuurlijk weer een week achter de feiten aan maar zo zie je nog eens plaatjes zonder sneeuw. Weer gaaf gelopen en blijdschap volop! Marathons...als ik er ooit eens eén zou kunnen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 40. @Fred,
  Een gewaarschuwde loper...;-)

  @Jaco,
  Dank je.

  @John,
  Blessurevrij blijven en dan in het najaar van 2011 een marathon?

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Dat heb je mooi gedaan John, Pim naar een PR lopen. Mooie Texel-km's ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Hazen is altijd leuk. Als er dan nog een pr sneuvelt is het supper hè.

  BeantwoordenVerwijderen