zondag 3 oktober 2010

Aan de Zeeuwse kust

Zeeuwse Kust Marathon banner Na de bizarre editie van de kustmarathon van 2009 was het aantal bekenden (en minder bekenden) dat dit jaar aan de start van de zwaarste marathon van Nederland stond aanzienlijk. Zelf denk ik er nog niet aan toe te zijn van start te gaan, maar….wie weet.
De weersvoorspellingen waren voor een aantal wat tegenvallend, maar voor de mensen langs het parcours prima.
Om 8:30 uur stond Petra voor de deur en nog geen 2 uur later kwamen wij in Burgh aan. Eigenlijk zouden wij naar de BanjaardDSC05241 gaan om de lopers daar aan ons voorbij te zien trekken en waar Petra een aantal van zijn/haar flesje sportdrank, gelletje of anders. De rit verliep zo voorspoedig dat er tijd genoeg was om de start van de marathon mee te maken. De auto was nog maar net geparkeerd of we liepen Richard en pa al tegen het lijf. In de sporthal waren de meeste eerder genoemde bekenden al verzameld en vanzelfsprekend niet te missen en teveel om op te noemen.
Een paar die er uitsprongen wil ik toch even noemen zonder een ander te kort te doen. Marco stond op het punt zijn marathondebuut te maken, evenals Ilonka. En waarom dan niet gelijk de zwaarste?;-) Beiden hebben, net als alle andere natuurlijk, keihard naar dit moment toe getraind en geleefd, en nu was het bijna zover.
Na het luiden van de klok (12:00 uur) werden de lopers losgelaten en gingen de lopers op pad voor hun 42,195 km onder zonnige omstandigheden.
Snel de auto’s weer opzoeken om vervolgens met Petra, Annemarie en Nick de lopers bij de Banjaard op te wachten, waar John ons al stond op te wachten. Leuk om weer eens bij te praten met John die dit jaar behoorlijk aan het tobben is waardoor het lopen nogal eens niet mogelijk is geweest, maar het ziet er naar uit dat hij op Terschelling wel gewoon start gaat.
Ondanks de drukte onderweg waren wij ruim op tijd om de eerste tot bijna de laatste loper voorbij te zien komen en het merendeel ook digitaal vast te leggen. Petra en ik hebben de hele dag met de camera in de aanslag gestaan met een kleine 1200 foto’s tot gevolg.
Het punt waar de lopers het strand op gestuurd worden hebben we rechts laten liggen om door naar de finish te rijden en zoveel mogelijk finishers te zien. Bij de strandopgang in Vrouwepolder begint de marathon echt. Dat het vanaf hier pittig wordt heb ik zelf aan de lijve mogen ondervinden tijdens de door Jacqueline georganiseerde weblogtraining in augustus.
Op de dijk stonden wij met z’n vieren opgesteld om de lopers de laatste 500 meter in te zien gaan naar de traditionele finish alwaar zij allen de felicitaties van de organisator in ontvangst mochten nemen.
Net te laat om de winnaar Nourreddine Athamna en op de 2e plek meervoudig winnaar Sébastien Schletterer te zien finishen, maar wel om bijna allen daarna voorbij zien komen.
Bij de dames was het een debutante die de concurrentie om ruime afstand wist te zetten en zo het hoogste plekje om het erepodium voor zich op te eisen. Met een tijd van 3:13:30 was het lang wachten op de nummer 2 en 3. Wat een geweldig knappe prestatie van Ilonka, waarvoor nogmaals mijn welgemeende felicitaties. Eerste vrouw
Kort na de finish van Ilonka was het gedaan met het mooie warme zonnige weer. Druppels, nog meer druppels, nat, nog natter, maar we trotseerden de omstandigheden. Het zal rond 16:00 uur zijn geweest dat wij besloten de dijk te verlaten, Léonie en Tiny te zien finishen en een droger plekje op te zoeken. Vanaf een terras op een op 2-300 meter voor de finish hebben de lopers die c.a. 5 uur nodig hadden om de afstand te overbruggen voorbij zien komen totdat wij het voor gezien hielden en Zorba opzochten alwaar deze dag met een etentje afgesloten zou worden. Prima geregeld door Jacqueline.
De prestatie die debutant nummer 2 (onder de bekenden) heeft neergezet is eveneens van grote klasse. Marco had zijn debuut op de marathon reeds in april willen maken, maar vanwege een blessure mocht het niet zo zijn. Gelukkig weer op fit geraakt om de nodige trainingskilometers af te leggen om een succesvol debuut zeker te stellen, is het gelukt om onder begeleiding van Ronald ondanks kramp in de kuit met een smile van oor tot oor de zwaarste te bedwingen. Van harte kerel ;-)

Ik hoop van harte dat ik niemand te kort doe dus door hem/haar niet te noemen, maar het risico iemand te vergeten is daardoor te groot, dus wil ik een ieder van harte feliciteren met de prestatie die geleverd. Om jullie te zien lopen, een deel van het parcours zelf te hebben ervaren kriebelt het wel om volgend ook zelf aan de start te verschijnen. Who knows.

Bekijk de foto’s door op de Marco en Ronald te klikken. DSC08619
Een sfeerimpressie van de dag met de “bekenden” is hier te vinden.
Kom je een foto tegen die je graag in de originele resolutie zou willen ontvangen stuur mij dan een e-mail.

Na de lange dag van gisteren stond er vandaag ook nog een LSD op het programma. Long and Slow is het geworden, want ik had het vandaag, vergezeld door Jeffrey, best een beetje zwaar.
Maar met een totaal van 91 km deze week ben ik zeker niet ontevreden.

26 opmerkingen:

 1. Het was weer geweldig dat je erbij was vandaag John! Suuuuperfoto's en altijd leuk om je weer te zien en spreken!!! Tot snel en ja, Zeeland was een geweldige marathon! Had ik niet willen missen met Marco!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een schitterend weekend was het. Ik heb er van genoten in elk geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er zitten weer veel mooie foto's tussen John. Deze keer was het maar kort maar misschien tot ziens in Amsterdam!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk je weer te zien John. En uhhh heb ik niet ergens heel duidelijk gehoord dat je volgend jaar ook in Zeeland van start gaat ?? ;-). Prachtige foto's heb je weer gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Top John en weer mooie foto's en het was best top in Zeeland.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om je weer te zien en even te spreken. Het was een mooie dag.

  Groet Mo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey Broeder John, wat heb je er weer een mooie reportage van gemaakt. Gaaf dat er zoveel hardlopende fotografen zijn.
  En ook nog even onbezorgd 91 km weg gelopen in een week. Keppeltje af zou ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig blog man, net of jezelf gelopen hebt. Super dat je er was, ik heb van je genoten. En erg leuk om je weer te ontmoeten. En met Petra erbij kun je jullie niet missen. geweldig! Bedankt voor de support.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. heel wat meters hebben we inmiddels samen afgelegd John, de ene wat makkelijker dan de andere, lol hebben we altijd, ook nu weer.... in de sporthal lekker zeiken tegen elkaar en achteraf je hebt gelijk....... die witte sokken over die herzog dingen is geen pan, alhoewel die herzog dingen zien er helemaal niet uit !
  bedankt voor de mooie foto's en verslag ik heb er van genoten deze te bekijken en te lezen.
  Alleen al dat je me noemt in 1 adem met toppers als Ilonka pfff cool, misschien mag ik bij het volgende evenement haar veters wel strikken ;-)
  zonder dollen John : het was voor mij een marathon om nooit meer te vergeten !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. John het was natuurlijk weer leuk je te zien.
  Mooie foto's heb je weer gemaakt en er zat echt een vlekje op je hoofd ik moest het er even af sponsen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie foto's John.. Maar ja, wat wil je ook met zo'n achternaam....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hey was weer leuk jou te zien (toen ik het eindelijk door had, sorry;-)). En de foto's zijn weer geweldig, liep ergens midden in het groepje maar speciaal voor jullie even voorop gegaan. Het zag er gezellig uit met eten, leuk dat je nog even belde. Snel tot ziens om keertje te lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Allemachtig wat was het een geweldige lange dag! Heel gaaf dat we ook nog bij de start zijn geweest. Iedereen heeft op zijn/haar manier gestreden, geweldig.
  En die foto's hè...sommigen zijn echt zo goed! lol

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Als ik al die mooie verhalen lees begint het toch te kriebelen om er een keer te lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat is dat nu??? We hebben een deal afgesloten!!! Jij gaat volgend jaar lopen en ik fotograferen! Als je dat maar even in je oren knoopt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @Ronald,
  Het was zo gaaf om mee te maken.
  @Mike,
  Grote kans dat we elkaar over 2 weken weer zien.
  @Jacq,
  Zoals altijd was het ook nu weer leuk je te zien, alleen die handen voor je gezicht als er een foto gemaakt werd :-)
  @Rich@rd,
  Ben je er volgend jaar ook bij? Gezellig.
  @Kees,
  Ondanks het feit dat je het niet naar je zin had liep je wat mij betreft te stralen.
  @Marco,
  Erg leuk om jou debuut mee te maken. Dat je deze niet meer vergeet is een ding dat zeker is, er komen nog wel meer leuke, spannende en zware uitdagingen aan, maar geniet eerst maar ff van dit debuut.
  @Richard,
  Bedankt voor het oppoetsen :-)
  @Pieter,
  Ik kan niet anders dan je gelijk geven.
  @Claudia,
  Zal we door de spanning of het borrelen gekomen zijn. Binnenkort maken we gewoon een gezellig duoloopje.
  @Petra,
  Ook in jou kwam de papparazzi boven ;-) Het was idd een lange, maar gezellige dag.
  @Koen,
  Idd.
  @Maurieske,
  Deal? Was ik daar ook bij ;-)? Als we nou eens samen lopen, de spiegelreflex thuis laten en een compact meenemen? Tot zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Long and sloooooooow, dat je het maar onthoudt! =P

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooi aantal kilometers deze week John. Zorg dat je heel blijft. Zie je zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 19. de hardlopende boer staat in 2011 aan de start in Zeeland..... top... bedankt voor je support, foto's .... alles eigenlijk..

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik ga zo is grasduinen tussen die 1200! foto's.

  Leuk dat je er was, al heb ik je nu nauwelijks gesproken... but we'll meet again.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Blijkbaar genoten van deze gezellige dag Zeeland...mooi zo

  BeantwoordenVerwijderen
 22. 91 kilometer? Ik ben onder de indruk, zeker omdat je ook nog vele kilometers als supersupporter hebt afgelegd. Weliswaar niet hardlopend, maar het telt toch een beetje mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Tot zondag in Eindhoven.


  Groet Mo

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Het was weer een echt bloggersfeest begrijp ik! :-)
  Heb de verrichtingen van Rik en Ilonka enigszins via Internet (omroep Zeeland) kunnen volgen. Leuk dat jij er 'live' bij was!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Was inderdaad leuk je even te spreken! De foto's mogen er zijn...wat een genot toch, die digitale camera's :) Succes John, hopelijk tot ziens op Terschelling.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. 't is toch altijd weer mooi daar die Zeeland-marathon; 'k moest er volgend jaar ook maar eens aan geloven, NL's zwaarste.
  En met 91km, je bent toch aardig bezig man, gaat goed!

  BeantwoordenVerwijderen