zaterdag 30 oktober 2010

CEP compressie sportkousen

In mijn vorige blog zijn de CEP compressie sportkousen reeds ter sprake gekomen en heb ik beloofd hier nogmaals op terug te komen nadat er wat meer kilometers mee afgelegd zijn.
Inmiddels heb ik na de A’dam halve marathon de volgende trainingen mee volbracht:
Duurloop met Ingrid van 18 km,
Een tempoloop van 15 km,
Langzame duurloop met Ans van 12 km,
Duurloop met Jeffrey van 21 km.
Hoe ik de CEP compressie sportkousen heb ervaren zo meteen. De fabrikant schrijft de sportkousen een voordelen toe die een positieve uitwerking op de beoefening van jou sport hebben. Ik schrijf “jou” sport aangezien de CEP compressie sportkousen produceert die ook voor andere sporten naast hardlopen geschikt zijn.CEP
Sportkousen bestemd voor de wandelsport, skiën, trekking en voetballen maken ook deel uit van het assortiment.
running 2 klDSC09042
De Running Compressie Sportkous
De speciale compressie geeft de spieren het maximale aan zuurstof en energieën werkt hierdoor prestatie verhogend.
SNELLER & GEMAKKELIJKER LOPEN – SNELLER HERSTELLEN – VOEL JE BETER
running progressionDe tijd dat sokken en kousen er voornamelijk voor zorgden dat er geen blaren op de voeten zouden ontstaan is voorbij. CEP compressiesportkousen zijn functionele kousen met een Fysiologische perfecte drukverloop. Het is wetenschappelijk bewezen dat dit drukverloop de doorbloeding verbetert en hierdoor de  prestatie verhoogt.
Lees hier meer over op de site van CEP.
Na de eerdergenoemde kilometers ben ik goed te spreken over de kermitgroene sportkousen. Behalve opvallen Knipogende emoticondoen ze wat erover geschreven wordt.  Het spreekt voor zich dat ik in een periode waarin de marathon voorbereiding richting afbouw gaat veel minder “zware” trainingsmomenten achter de rug heb, waardoor hele vermoeide benen niet veel aan de orde zijn geweest. Desondanks heb ik de indruk dat het herstel prima verliep. De CEP compressie sportkousen zijn wel degelijk meer dan een lange sportkousen die uitsluitend voor warme onderbenen zorgen.
Het gevoel dat de compressie sportkousen mij hebben gegeven is goed genoeg om het aan te durven deze tijdens de Berenloop te gebruiken.
Geïnteresseerd? Check de site en/of neem contact op met de Sportbraceshop.
Volgende week zal zoveel mogelijk (wordt erg lastig) in het teken van rust staan en een paar korte trainingsmomenten.
Morgen staat er een leuke ervaring te wachten, namelijk een trailclinic in Zuid-Limburg met de heren van MudSweatTrails samen met Marco.
Daarover meer in mijn volgende post.

9 opmerkingen:

 1. Ik heb de Vitasan Compressie Sportkous maar kom uiteindelijk weer terug bij mij X-Socks lang.
  Veel plezier morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Druk, druk, druk!! Je loopt zo lekker weer wat af. Mooie aanloop naar die megaafstand van Texel. Heel veel plezier morgen, we'll think of you!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zal je op terschelling in ieder geval goed herkennen.

  Ben benieuwd naar je clinic-ervaring. Ik wil hem volgend voorjaar doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik zelden compressiekousen, doch ze doen wel goed, vooral als je veel weekkm's doet in de voorbereiding van een marathon hoor John !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik vind compressiekousen erg fijn zitten zeker met lange DL's heel comfortabel.
  dit zijn kousen die er tenminste goed uitzien, als je ze dan draagt niet in braaf wit of zwart ( jaja ik draag zwart....... volvo volk veilig he ;-) ) zonder dollen, als alternatief voor de herzog tubes voor mij zeker een overweging, ik heb ook die hoge X-socks net als Richard maar ik vind dit zeker geen compressiekous, deze draag ik meer met koud weer voor de kou dan voor het comfort. dus CEP nog maar een paar mooie kleurtjes erbij Geel??

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ...en hoe zit dat mbt spataderen???

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zie ik hier een promotieblogje.... wat is het verschil met de x-socks?,... succes de laatste dagen naar Terschelling toe

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik draag x-soks, ook heb ik enige tijd geleden met herzog sokken gelopen.Maar kreeg ik spontaan een blesure aan mijn scheenbeen,te veel druk bij de scheenbeen is ook niet goed, nu draag ik weer x-soks geen problemen meer.
  Groet GJ,

  BeantwoordenVerwijderen