donderdag 13 mei 2010

De Golden Ten

Zoals eerder geschreven staat zaterdag de Lenteloop in Papendrecht op de planning, waar Richard en ik hopen onze PR’s aan flarden te lopen. Vanwege de te verwachten inspanning die dat gaat kosten deed ik het de afgelopen dagen ook weer wat rustiger aan.
Maandagavond ben ik voor een kort inlooprondje/heuveltraining de XT Wings deur uitgegaan. Onlangs heb ik een paar XT Wings aangeschaft die ik op de geluidswal langs de A12 heb uitgeprobeerd/ingelopen. Het was alweer ff geleden dat ik daar de bult op en af geknald ben en dat was goed te merken. Hier de data.
Goldenten shirt In de aanloop naar zaterdag had ik nog 1 duurloop in gedachten, en wel voor vandaag. Echter, na het lezen van berichten op de blogs van Fred en Hans over de Goldentenloop besloten Ans en ik vanochtend om naar Delft te rijden en op de 10km van start te gaan.

Geen wilde plannen, gewoon aan een stevig tempo de 10 kilometer afleggen en genieten. Na de auto in parkeergarage Phoenix achtergelaten te hebben liepen we naar het stadhuis voor de inschrijving, waarna we Fred fotograferend buiten tegen het lijf liepen. Natuurlijk een fotomoment (die zal vandaag of morgen zeker op het blog van Fred te zien zijn).
Op naar de kleedruimte, waar er nog genoeg tijd was voor een bakkie alvorens een stuk in te lopen en ons naar het startvak (45 minuten) te begeven. 11 graden en miezer regen.
De start, Ans een kus en weg was ik. De VP ingesteld op 4:30”, maar daar heb ik dus helemaal niet meer naar gekeken. De eerste 2 kilometers gaan grotendeels over kasseien door de binnenstad van Delft waar de Trainers het in de bochten niet gemakkelijk hadden met de grip. Desondanks werden deze in 4:24” en 4:22” oef, iets te hard, dus het tempo wat laten zakken.
Het viel mij al snel op dat ik niet veel voorbij gelopen werd. Een paar kilometers heb ik me door een loper van AV de Koplopers mee laten slepen, maar bij de drankpost die ik oversloeg (gewoon een flesje in de hand mee) was ik hem kwijt en knalde weer alleen verder.
Van rekenen kwam er tijdens het lopen niet veel, maar aangezien alles m.u.v. kilometer 7 onder de 4:30” ging, zat een verbetering van mijn PR er in. Blijven gaan dus!
De laatste 2 kilometers werden wederom over de kasseien afgelegd, maar het was alweer droog, dus geen probleem met de grip meer.
Nadat ik nog een aantal lopers in mijn eindsprint voorbij ben gelopen kwam de finishboog in zicht en op “de mat” (niet echt een mat CIMG0275aangezien gebruik wordt gemaakt van D-tag voor de tijdregistratie)  drukte ik de Garmin in. Even een paar tellen uitblazen en over het hek hangen om vervolgens een blik op de 310 te werpen.
Wow ik geloofde niet wat ik zag…….43-35CIMG0274 maar liefst 2:04” van mijn PR afgelopen!! Eindelijk gelukt. Mijn 3e PR dit jaar. Hier de data. Fred wilde onder de 50 minuten zien te blijven en Ans  binnen het uur, dus besloot ik heb gewoon achter de finish op te wachten. Beiden zijn geslaagd in
CIMG0270hun missie. Fred kwam in 49:20 als 11e in zijn  categorie binnen en Ans liep net als ik vandaag een PR…..CIMG0271

56-19Helemaal top beiden. 
Met recht een Golden Ten vandaag. Als afsluiting nog mijn complimenten voor de organisatie, prima parcous, verzorging onderweg en een shirt als herinnering.

21 opmerkingen:

 1. Dat is een verbetering die er niet om liegt! Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow John wat een tijd!
  Gefeliciteerd !
  Je bent lekker bezig de laatste weken !
  Feliciteer ook Ans van me, ook een klasse prestatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zo zeg.. jemig wat een snelheden hier.. van harte met jullie mooie tijden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd allebei. Het was ook prima weer voor een PR.
  De meet 'n greet doen we de volgende keer wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie tijd, wat zeg ik, uitstekende tijd en wat een pr! Deze Golden Ten zal jou nog lang heugen. Leuk jou en Ans te hebben gezien en gesproken. Een mini-blog bijeenkomst! Ik ga die foto met jou en mij jatten als je het niet erg vindt...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. lieve hemel wat een verbetering, klasse helemaal geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. WOW zeg en gefeliciteerd zulke mooie tijden en PR!!>
  Geniet ervan en top gedaan.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aiaiaaaaaaaai, nog maar een paar seconde!!! *gaat hard doortrainen* Congrats you 2!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Proficiat, voelt goed zo'n PR lopen! Geniet er nog even van!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow zeg wat een mooie verbeteringen van jullie PR`s.
  Hoezo geen wilde plannen..... Kan je nagaan als je die wel had gehad vooraf.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Alle reden tot grote tevredenheid voor iedereen. Je bent in goede doen, John! Houwen zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. John jij gaat echt als een speer. Je wordt sneller en sneller. Ik moet echt weer aan mijn snelheid gaan werken merk ik na de marathon, of zit dat tussen mijn oren ?? :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Kijk dat zijn mooie tijden. Gefeliciteerd.
  Zomaar een wedstrijd ingelast en <*BANG*> iedereen een PR.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jaaaaaaaaaaaa!!! De Golden Ten heeft een PR parcours! Gewoon even allebei een PR lopen, SUPER!
  Gefeliciteerd.
  Voor morgen natuurlijk ook mega veel succes, ga knallen samen met Richard en vergeet 'm niet een dikke kus te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ans van Harte gefeliciteerd met Jou PR heb wel geen tijd maar PR is PR.
  John ook jij natuurlijk gefeliciteerd met jou PR onze best tijden liggen in deze afstand 2 seconden van elkaar vandaan. Lets go morgen, we gaan er een leuke trip van maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. hihi, was al op de hoogte gebracht door een heeeel snel stel :) Nogmaals van harte Ans & John, supergoed gelopen beiden! Tot zondag in de Pieterskerk

  BeantwoordenVerwijderen
 17. eh...die twee vingers? in je neus? Je wordt echt steeds sneller! Succes morgen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Super John en dat terwijl we nog niet eens het jaar half voorbij zijn.
  Als het buiten niet meer regent dan regent het hier wel pr's

  BeantwoordenVerwijderen
 19. John,het gaat met sprongen vooruit zeg, geweldig,
  de ene na de andere PR!!!! klasse.je bent niet meer bij te houden. en niet te vergeten Ans, ook zij alle complimenten.top. op naar de volgende PR!!!!!

  groetjes Frits.

  BeantwoordenVerwijderen