maandag 31 mei 2010

Lintlopen

In het vorige blogje schreef ik nog dat de eerstvolgende training op zaterdag afgewerkt zou worden. Nou daar werd nog een tempotraining op vrijdagmiddag tussen gepropt. Had ik voor mezelf bedacht 3x (3x 1000) in 6", 5:30" en vervolgens 5" zonder pauze uit te voeren. Die opzet is volledig mislukt :-).
De Garmin data die dat op heeft geleverd kun je hier bekijken.
Tijdens het uitlopen (vanaf 10 km) voelde ik een lichte irritatie aan de buitenkant van de linkerknie. Wat zullen we nu krijgen? Het verergerde niet en na thuiskomst voelde ik er ook niet veel meer van. Aan de LunarTrainers zal ook vast niet gelegen hebben, aangezien ik hier regelmatig genoeg zonder problemen op loop.

Hmm, pas op de plaats en de duurloop van zaterdag overslaan dan maar (was de gedachte op vrijdagavond). Zaterdag wilde ik een kijkje in Vijfhuizen gaan nemen, maar niet voordat ik toch voor een duurloop op pad zou zijn geweest, aangezien de irritatie net zo snel als ie verscheen ook weer verdwenen was. Wat het uiteindelijk geworden is kun je hier bekijken. Deze duurloop werd op de LunarGlides (het blijven mijn favoriete schoenen) afgewerkt zonder enige vorm van irritatie aan de knie.Rinus Haarlemmermeer Zaterdagmiddag ben ik op de motor gestapt om Rinus in Vijfhuizen aan het werk te zien tijdens de 6 uren van de Haarlemmermeer. Aangekomen bij de Expo Haarlemmermeer kwam Rinus vergezeld door Claudia langs op 1 van de vele rondjes van 2,2 km. Bezoek zeker het blog van Rinus om het verslag van zijn fantastische prestatie te lezen, en bekijk de foto's die ik gemaakt heb hier.

Nadat ik bij 3 van de 4 eerdere edities als fotograaf te hebben gefungeerd, zou ik evenals Ans bij de 5e editie van de Lintloop zelf aan de start van de 10 km verschijnen. Gert liet weten aanwezig te zullen zijn met de bedoeling een tijd net onder de 50 minuten te willen lopen.

Eerst 2 kilometer inlopen met mijn 2 DSC06279 grootste fans tijdens deDSC06282 Kidsrun. Luna en Cara liepen deze netjes binnen  de 10 minuten en bezorgden mij daarmee zelfs nogal wat zweetdruppels. DSC06308DSC06326DSC06399 DSC06377 DSC06395 Goede opwarming voor de die om 11:00 uur van start ging. Helaas   kon Gert niet aanwezig zijn. Aangezien Tino geen snode plannen had, besloten wij samen van start te gaan. Echter, in de eerste DSC06390kilometer stoof hij  er al vandoor en vond ik 4:35 hard genoeg. Ik kon het tempo goed aanhouden en zo ging ook de 2e in 4:35, waarna de snelheid langzaam werd opgevoerd en lopers ingehaald. Regen! Heerlijk verkoelend ondanks het feit dat de temperatuur niet boven DSC06358 de 14 graden kwam. Ondertussen de aanmoedigingen van Falco in ontvangst nemend, kreeg ik Tino, Trees en Hanée in het vizier terwijl Rob in mijn slipstream zat. Tussen kilometer 7 en 8 kwam ik alleen te lopen, na achtereenvolgens Hanée en Tino gepasseerd te zijn. De laatste 2 kilometers was het stuivertje wisselen met Trees, die uiteindelijk DSC06415 eerste dame werd, naar de finish. Op wie ik op de streep 2 seconden moest toegeven.
Van Trees "verlies" ik graag, en daarnaast was/is er genoeg reden tot tevredenheid, aangezien ik wederom zonder vooropgezet plan een aanscherping van mijn nog verse PR kon bewerkstelligen.
10 km PRkopie 
De Garmin data en de foto’s. DSC06454

21 opmerkingen:

 1. van harte gefeliciteerd John !
  mij verbaas je niet meer, man wat ga je lekker !
  ben trots op je !
  ook heb ik genoten van dit verslag ! Luna en Cara zijn de nieuwe toppers !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Druk weekendje en weer lekker gelopen. Je bent in goede doen! Gefeliciteerd met alweer een pr!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aha, dàt bedoel je dus met herstellen.....vreemd dat het zo in één keer kwam en in één keer verdween.

  Wat een megatijd zeg, komt door de regen, veel zuurstof in de lucht. Goed gedaan!! Gefeliciteerd met je allernieuwste PR.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ONWIJS en mega gefeliciteerd met deze super PR!.
  Hoe doe je het en wat een snelle tijd.
  Onderweg tijdens de 6 uur had ik het al over met Claudia over je snelle tijden en vooruitgang en zo weer even een PR.
  Geniet ervan en super.
  Top dat je in Vijfhuizen erbij was en mooie foto's.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. kan jij mij niet eens hazen op de 10 km... ik weet nog dat je met je kuitblessure zat.. nu loop je als een trein.. heel fijn voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een geslaagd loopweekend voor jou, gefeliciteerd met mooie PR. Leuk je nog ff gesproken te hebben (was maar kort, dochter had het ondertussen wel gezien) en weer geweldig al die foto's van de 6 uurs.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat gaat lekker alweer een PR met een vet mooie tijd
  Fijn dat het zo lekker gaat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd met je PR! Er volgen er nog wel meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kan het niet meer bijbenen... alweer een PR ... ongelofelijk. Gefeliciteerd !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo, na de drukte van de afgelopen week weer even bijgelezen hier. Mooie IJsselsteinloop; indrukwekkende Roparun en RInus in de 60km. En gefeliciteerd met weer een nieuw PR op de 10km Lintloop.
  Je bent lekker bezig John!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het blijft maar oogsten bij jou! Prima oogst overigens met het ene na het andere PR.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Had graag.... ver.... achter je gelopen in de stromende regen. helaas.
  Magnifieke PR verbetering weer.
  Waar ga je eindigen dit jaar met PR`s ?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. het was weer een topweekend zo te lezen!! Gefeliciteerd met WEEEER een PRRRRR

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hey Keniaaan je gaat weer super. Gefeliciteerd met je PR

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een prachtige tijd weer John!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De tobbers uit Sland1 juni 2010 om 22:04

  Je grootste fans vroegen op de terugreis al waneer de volgende loop was....wilde perse in hun shirts slapen en vervolgens aan naar school opgesierd door de medaille natuurlijk.Door de lucht en de stijve benen,hahaha geloofde iedereen dat ze de 'Marathon"gelopen hadden......
  Vandaag vroegen ze hoe lang die pijn in de benen nog duurde en of het over was voor de volgende keer? Bedankt voor de ervaring en de leuke foto's bij de blog(de mijne volgen snel,maar niet zo snel als jij!) xxxxx van Alle 4 je grootste fans

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Good heaven,
  ik had gewoon in je nek moeten blijven hijgen, had ik ook een PR kunnen lopen.
  RESPECT, ik hoop je binnenkort eens in te halen om je de zolen van mijn LunarRacers te laten zien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hey John, jij zet tegenwoordig toch echt jou beste benen voor en loopt PR op PR. Nu sta je weer voor op mij met 4 seconde op de tien.
  Ben naarstig opzoek naar een 10 km wedstrijd ;-).
  Maar even voor de duidelijkheid, gefeliciteerd met weer een super PR John, geniet ervan km vreter.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. John dat is geen goed teken, pijn die opkomt en weer verdwijnt.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Goede tijd zeg.... Gefeliciteerd. En verlizen van een echte ame is geen sschande ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Alweer PR. Gefeliciteerd.

  Groet Mo

  BeantwoordenVerwijderen