vrijdag 28 mei 2010

Kippenvel

Dat is wat de finish en de vele verhalen geschreven door de helden van de Roparun je bezorgen. Ans en ik hebben maandag op de Coolsingel gestaan om een groot aantal van de bekende en onbekende helden onder luid applaus binnen te zien komen. Ook vorig jaar stonden wij er, maar dit jaar keek ik met iets andere ogen naar dit kleurrijke geheel.

Niets ernstigs hoor maar, het feit dat ik ook één van die lopers had kunnen zijn deed mij toch even iets anders er tegenaan kijken.
Ronald heeft meerdere malen, tot de woensdag voor de start, gevraagd of ik het team van Tref & Co wilde komen versterken aan wilde vullen. Met name het vooruitzicht op slaapgebrek, dat overigens door velen bevestigd is, heeft mij doen besluiten nog niet aan dit avontuur te beginnen. Maar wie weet……ooit.
Aangezien wij er toch waren zijn er vanzelfsprekend wat foto’s van de helden gemaakt.
Terwijl de ene helft van webloggend Nederland van Parijs naar Rotterdam onderweg was, nam de andere helft deel aan de H4D. Om het risico te vermijden namen te vergeten zou ik zeggen, klik maar op de links in de linkerkolom en geheid dat je op een blog terecht komt waar een verslag van 1 van de 2 evenementen te lezen is.

Het Pinksterweekend heb ik zei het in Nederland en dicht bij huis ook een aantal (hard)loopkilometers aan mijn maandtotaal toe kunnen voegen.
Zondag liepen Jeffrey en ik in een rustig tempo 27 km (waarvan er 2 wandelend werden afgelegd). Beiden hadden we dag ervoor een halve marathon gelopen die ons wellicht parten heeft gespeeld.
Maandagochtend heb ik samen met Ans en Pauline een uurtje uitgelopen op de FiveFingers.
Woensdagavond werd er tijdens de baantraining 8,5 km afgelegd.
Voor morgen heb ik een duurloop in gedachten om zondag van start te gaan op de 10 km tijdens de Lintloop in Vleuten.
10 km! Wat is dat nou, als je bedenkt dat er een kleine blonde hardloopster is die eveneens aanstaande zondag aan de start staat om een droom te verwezenlijken. De Comrades!

14 opmerkingen:

 1. Ja ook ik keek met andere ogen naar de Roparun. Ook is was gevraagd door een Roparunteam om mee te doen. Helaas was de tijd tekort om e.e.a. te regelen op mijn werk. Heb het moeten volgen via twitter en de Roparunlivesite. Ik baal er nog steeds van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je weer eens in de gelegenheid bent om mee te doen. Niet meer twijfelen en gewoon doen!! Je krijgt daar geen spijt van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. kippenvel kan geen kwaad, maar van zodra je eieren begint te leggen zou ik toch maar even je huisarts raadplegen ;-)
  Ik wens je een fantastisch weekend toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een kilometers.... staat er binnenkort een marathon op het programma ???
  BTW ... Roparun staat ook op mijn verlanglijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. het was, zoals je gelezen hebt, weer een topevenement. nogmaals, leuk dat jullie er waren. je kilometers gaan goed zeg. fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 6. geen wonder dat je hebt gewandeld ... eerst een halve lopen en de volgende dag 27 km... toe maar !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geen idee of je tegen slaaptekort kan trainen?, heb het regelmatig door de nachtdiensten en ploegendiensten en kan er redelijk tegen.
  Maar weer van de ROPArun en 24 uur van Steenbergen dat het je wel helemaal kapot kan maken..
  Mooi weekje zo en behoorlijk veel KM gemaakt.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb het je idd al meerdere keren gevraagd en na afloop meerdere keren gezegd.. je past super in Tref&Co. En dat slaaptekort.. daar trekken we je wel door heen. Als je volgend jaar toch mee gaat doen .. en ik weet zeker dat je dat wil :)) denk dan wel als eerste aan mij he? Wil je heel graag erbij

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heb je helemaal gemist op de Coolsingel (toch dat slaapgebrek en niet meer kunnen denken;-)) en door blogachterstand ook jou verhaal, maar nu alletwee weer ingehaald. Was leuk je ff te zien/spreken bij de 6 uur's loop.

  Veel plezier vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hey John,
  Was idd een mooie ervaring om het vanaf deze kant te zien en wie weet ooit ook jij een RoPaRun. En jij blijft gewoon lekker door gaan met de kilometers.
  Vond het weer een leuk weerzien in Rotterdam, blijft een wereldstad hé met een machtige brug die op elke foto wel mooi is afgebeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. RopaRun was echt geweldig! Hoop dat je er spijt van hebt dat je nee hebt gezegd tegen de diverse aanbieders ;-) ! Volgend jaar gewoon doen, als ik het kan dan is het voor jou helemaal een eitje! Met zoveel makkelijke kilometers in de benen loop jij de hele RopaRun te zingen. Slapen haal je later wel weer in.
  Jammer dat ik je gemist heb op de Coolsingel. Tot snel.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja John, de Roparun moet je gewoon doen, als je zorgt tussen de etappes door telkens een paar uur te slapen, is slapen geen probleem. Ook lopen is overall geen probleem, zeker niet zwaarder dan het lopen van de marathon. Het fietsen tijdens run/bike/run viel me wel tegen. Verder sleept de sfeer van je team en het publiek je er fantastisch doorheen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Volgendjaar zie we jullie toch wel met schoenen en camera in Apeldoorn?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nog gefeliciteerd met weer een nieuw PR!

  RoPaRun 2011: Zeker doen! Wat een ervaring is dat, wat een roes als je die hebt meegemaakt.
  Slopend? Zeker! Vooral fysiek lopen de benen aardig vol. Slapen een probleem? Vond ik meevallen ook al had ik maar enkele uren in 62 uur. Eten, dat vond ik de grootste 'Uitdaging'. Wat verbruik je veel. Je krijgt het gewoon niet bijgegeten laat staan dat je er nog zin in blijft hebben.
  Ik zou Ronald's uitnodiging maar met beide handen vastpakken!

  BeantwoordenVerwijderen