zondag 18 april 2010

Weer aan de gang

Nou zat die roze wolk best lekker, maar je zal er dagelijks toch vanaf moeten om aan diverse verplichtingen te voldoen (je baan bijvoorbeeld). Kom ik van de week terug blijkt die wolk onder de as te zitten. Daar ga ik dus niet op plaatsnemen en ga woensdag dan maar weer rustig aan de gang.
Een kleine 6 km die ik lopend naar de baan en wat in en uitloopronden afleg in een relaxt tempo.
Alles voelt goed, de hartslag laag en de verleiding om langer en harder te lopen groot.
Donderdag en vrijdag gewoon op de chillbank om zaterdag na de warming-up en loopscholing een rustig duurloopje uit te voeren. Totaal 10km afgelegd.
Zondag – de Nike City Run.
Deze stond niet in mijn loopkalender vermeld en was derhalve ook niet gepland. Ik wist dat Marco zich hiervoor ingeschreven had, maar de blessure zou nog roet in het eten kunnen gooien. Inschrijven was al niet meer mogelijk.
Aangezien ik marathon goed verteerd heb vertelde ik Marco dat ik, indien er nog een startnummer bemachtigd kon worden met hem mee zou lopen.
Door een blessure is Natascha (een vriendin van Marco) niet in staat deel te nemen. Behalve het startnummer regelt Marco ook dat deze overgeschreven wordt. Goed geregeld.
Behalve Ans is ook Petra vandaag weer op de fiets van de partij. Verzamelen doen we bij Marco en Claudia, waarna Claudia ons via allerlei sluipwegen vlakbij het het startgebied afzet, waar Marco’s vader en moeder al staan te wachten.
Het is een graadje of 18, totaal meer dan 10.000 lopers op alle afstanden. Voor ons klinkt en het startschot om 15:10 uur. Het gaat niet om een snelle tijd, maar pijnvrij uitlopen door Marco, en ik, ik sta hem daarin bij.
Ongemerkt staan we redelijk voor in het startvak wat ervoor zorgt dat we goed weg kunnen komen en de eerste 2 kilometers netjes in 5:02 en 5:03 afleggen. We lijken warmgedraaid als blijkt dat de volgende kilometers in 4:43, 4:33, 4:31 en 4:26 worden afgelegd.
Marco krijgt het hier een beetje zwaarder, maar nog wordt een tempo aangehouden, 4:43, 4:48, 4:56 dat netjes is gezien de weken stilstand. Hij is inmiddels wel een stuk stiller en praten word aan mij en Petra overgelaten, die zoals altijd voor de nodige arbeidsvitaminen zorgt. Het lukt ons Marco nog op te peppen voor de laatste meters naar de finish (4:43 en 4:27 de laatste 210 meter volgens Garmin) om in een nette 48:30 over de mat te komen.
DSC04724Hopelijk heeft de prestatie geen vervelende reactie van de knie tot gevolg. Marco zal er vandaag of morgen vast een blogje aan wijden.
Na uitgepuft te zijn wordt Claudia gebeld met het verzoek ons weer op te halen. Marco en Ans met de auto en ik besluit lopend met Petra op de fiets aan mijn zijde de 5 km naar Kerkelanden af te leggen.
Zo staan er vandaag 15 kilometers op de teller.
De Nike City Run is een evenement dat goed georganiseerd is, veel publiek langs het parcours aantrekt, voor ons dichtbij huis is, maar niet tot mijn favoriete evenementen behoort vanwege het parcours. Veel draaien, keren, stoepranden en smalle straten. Maar wel gezellig!
Op Koninginnedag loop ik evenals de voorgaande 3 jaar de Singelloop in Wijk bij Duurstede, om 2 weken daarna met Richard aan de start van de Nationale Lenteloop te staan.

19 opmerkingen:

 1. Zo, je bent een van de weinige gelukkigen die nog aan een startnummer kon komen. Zellufs medewerkers van Nike hadden het nakijken......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je bent al weer snel van je roze wolk en dat om een mooie wedstrijd te lopen en ook Marco nog eens te helpen. top

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met het zonnetje op jullie bolletjes hebben jullie dat klusje samen heel netjes geklaard. Wat een tijd zeg, ik ben er jaloers op.
  Jouw herstel is vlekkeloos! Super.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Man wat ben ik blij, ok het is geen Rotterdam maar wel een bevestiging dat ik op de weg terug ben. Heel erg bedankt voor je support John !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed gelopen John, bij mij ging het wat minder voorspoedig maar ja. Wel een zwaar parcours en behoorlijk warm, maar ook schitterend weer was het. Als het een marathon was geweest waren ongetwijfeld heel wat mensen 'kapot' gegaan. Al met al een mooie dag en jij een mooie tijd! Proficiat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo zo, dus je hebt alweer gelopen, en wel in sjoowbiscity. Aardige mensen Hilversummers...??? Ga snel even foto's kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha ha de wolk dreef de verkeerde kant op.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toffe tijd zo vlak na Rotterdam. Geen Singelloop voor mij....werken op koninginnedag

  BeantwoordenVerwijderen
 9. toch al snel weer in het startvak gekropen, en dan nog voor een nobel doel & een strakke tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het was wel lekker weertje om een stukje hard te lopen. Hier in elk geval wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je hebt Marco naar een hele mooie tijd gelopen .. gehaast.. geholpen... super van je.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goed opgepakt en zo gezamelijk hollen is dan top.
  Ook de tijd is niet slecht.
  Mooie planningen de komende tijd.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lekker gelopen hoor ! Maar geen tubes aan ?? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lekker vlot weer hersteld van de marathon en al weer heel vlotjes toch best wel een vlotte 10km gelopen in Hilversum. Je gaat gewoon door he, succes alvast in WIjk!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo dat waren snelle kilometers. Je gaat echt als een speer de laatste tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik hoor veel goede verhalen over de Nike City Run.

  Voor mij iets te kort op Rotterdam. Maar dat maakt jou dus niet uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dat gaat al snel weer prima, zonder naweeën van Rotterdam. Het gaat prima met je!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Alweer lekker aan het lopen en gezellig samen met Marco. Een snelle 10 gelopen zo vlak na Rdam. Leuk weer de foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. goed gelopen Johnnie!! Gezellig op pad met Marco in het mooie Hilversum.. toch ook maar eens een keertje lopen, die NCR

  BeantwoordenVerwijderen